MHP'li Fendoğlu'ndan Hükümete Çalışma Ödeneği Çağrısı
Haber Detayı
03 Haziran 2020 - Çarşamba 20:44 Bu haber 2724 kez okundu
 
MHP'li Fendoğlu'ndan Hükümete Çalışma Ödeneği Çağrısı
MHP Malatya Milletvekili Mehmet Fendoğlu, kısa çalışma ödeneğinin 3 ay daha uzatılmasını talep etti.
MHP Haberi
MHP'li Fendoğlu'ndan Hükümete Çalışma Ödeneği Çağrısı

MHP Malatya Milletvekili Mehmet Celal Fendoğlu, TBMM Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk'a çağrıda bulunarak, Kısa Çalışma Ödeneğinden faydalananlar Temmuz ayından itibaren işsiz kalacağından dolayı ödeneğin üç ay daha uzatılması gerektiğini söyledi.

 

KISA ÇALIŞMA ÖDENEĞİNDEN FAYDALANANLAR TEMMUZ AYINDA İŞSİZ KALACAKLAR

 

MHP Malatya Milletvekili Mehmet Fendoğlu, ''Salgın nedeniyle, bütün dünyada olduğu gibi, Türkiye ve bu kapsamda Malatya'da, üretim, dağıtım ve ticaret faaliyetlerinin durma noktasına gelmesi, işsizlikte kalıcı, ciddi artışlara neden oldu. İŞKUR verilerine göre, Malatya'da, salgın sürecinde, kısa çalışma ödeneği, nakit ücret desteği ve işsizlik ödeneği kapsamında 37.640 çalışana ödeme yapıldı. Anılan destek programlarından geçici destek alan bu kişiler, 1 Temmuz 2020 tarihinden itibaren doğal olarak işsiz kalacaklar ve bu işsizler ordusuna katılacaklar. Dolayısıyla, Malatya'da salgın öncesi 52 bin olan işsiz sayısı 100 binlere varacaktır.'' dedi. 

 

KISA ÇALIŞMA ÖDENEĞİNİN ÜÇ AY DAHA UZATILMASI HÜKÜMETTEN TALEBİMİZDİR

 

MHP Malatya Milletvekili Mehmet Fendoğlu, ''Üretim ve ticaret alanındaki canlanmanın ve normale dönmenin kısa vadede gerçekleşmesinin karşılığı olmayan bir iyimserlik olacağı, işsizliğin geniş halk kesimlerinde geçim sorununu derinleştireceği, bu durumun yaratabileceği mağduriyetlerin geçici olarak önlenebilmesi için ilk etapta kısa çalışma ödeneğinin üç ay daha uzatılması Sayın Bakanımızdan talebimizdir.'' dedi.

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: MHP Malatya Milletvekili Mehmet Fendoğlu, Kısa çalışma ödeneği, üç ay uzatılmalı, işsizlik uyarısı, MHP Haber, MHP Malatya
Yorumlar
Haber Yazılımı