MHP'li Ersoy Türkiye'nin Başarılı Kadınlarını Anlattı
Haber Detayı
15 Mart 2020 - Pazar 10:30 Bu haber 3138 kez okundu
 
MHP'li Ersoy Türkiye'nin Başarılı Kadınlarını Anlattı
ADANA HABERLERİ Haberi
MHP'li Ersoy Türkiye'nin Başarılı Kadınlarını Anlattı

MHP MYK Üyesi ve Adana Milletvekili Ayşe Sibel Ersoy, Türkiye'de tüm sıkıntılara rağmen kadınların başarılı işlere imza attığını söyledi.

 

MHP Adana Milletvekili Ayşe Sibel Ersoy, TBMM Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, kadınların toplum içinde süregelen sıkıntılarının araştırılması, incelenmesi ve çözüm üretilmesi gerektiğini belirterek, Türkiye'de tüm sıkıntılara rağmen kadınların başarılı işlere imza attığını söyledi ve örnekler verdi.

 

KADIN SORUNLARININ ARAŞTIRILIP ÇÖZÜM ÜRETİLMESİ GEREKİR

 

MHP Adana Milletvekili Ayşe Sibel Ersoy, ''Kadın, hepimizin bildiği gibi, çağdaş bir toplumun inşa edilmesinde çok önemli bir yere sahiptir. Kadınların toplum içinde süregelen sıkıntıları, araştırılması, incelenmesi ve çözüm üretilmesi gereken önemli bir sorun alanıdır. İçinde yaşadığı toplumun şekillenmesinde çok büyük pay sahibi olan kadın, toplumun hem geçmişini hem şimdisini hem de geleceğini içinde taşır. Kadının sosyal yaşamdaki yeriyle ilgili sorunlar evrensel boyutta yaşanan sorunlardır.'' dedi.

 

GEÇMİŞTE MÜCADELE EDEN KADINLARIN GÜNÜMÜZDEKİ BAŞARILARDA PAYI VAR

 

MHP Adana Milletvekili Ayşe Sibel Ersoy, ''Bir kadın olarak yaşadığımız zorlu süreçlerde farkında olmamız gereken olgu, bizim yaşadığımız sorunların bireysel değil toplumsal olduğu ve bizim de yalnız olmadığımız gerçeğidir. Bugün toplumda söz sahibi kadından geçmişe nazaran daha çok söz edebiliyorsak bunu geçmişte kadınlarımızın yaptığı mücadelelere borçlu olduğumuzu unutmamamız gerekiyor. Tarihe damgasını vuran ve bugün bizim kadın olarak duruşumuzda önemli payı olan kadınları bu vesileyle saygıyla anıyorum. Bizim görevimiz, belki de sadece kendi duruşumuzla ilgili olmalı; bizim duruşumuz, hem yanı başımızdaki kadına hem genç kızlarımıza ve özellikle de kız çocuklarına örnek teşkil edecek sorumlulukta olmalı. Ne mutlu ki günümüzde başarıya imza atan ve fark yaratan birçok kadın var. Bunların birkaçını sizinle paylaşmak ve onların farkında olduğumuzu belirtmek istiyorum.'' dedi.

 

TÜRKİYE'NİN BAŞARILI KADINLARINDAN ÖRNEKLER

MHP Adana Milletvekili Ayşe Sibel Ersoy, Türkiye'de başarılı olmuş kadınlardan örnekler vererek konuşmasına devam etti.

NEVAL ÇAM

Neval Çam: Henüz 16 yaşında işaret dilini tercüme eden bir yazılım geliştirdi. Geliştirdiği proje sayesinde Microsoft tarafından "Yılın En Başarılı Kadın Yazılım Girişimcisi" seçildi.

AYŞE ÖREN

Ayşe Ören: Türkiye'nin ilk ve tek uzay mimarı. 2015 yılında Fransa Dışişleri Bakanlığı tarafından "Geleceğin Lideri" seçildi.

YASEMİN ADAR

Yasemin Adar: Türkiye'nin dünya şampiyonu ilk kadın güreşçisi. Türkiye tarihinde kadınlarda ilk altın madalyanın sahibi oldu.

DİLARA FINDIKOĞLU

Dilara Fındıkoğlu: Son zamanların en yaratıcı ve ümit vadeden tasarımcıları arasında seçilmiş; Rihanna, Madonna gibi birçok ünlü isim tasarımlarını tercih etmiştir.

DİLEK LİVANELİ

Dilek Livaneli: Dört sınıf bir arada olan köy okullarında tek öğretmen olarak eğitim öğretim veren on beş yıllık öğretmendir. Öğrenci ve ailelerini ilk kez sinema, tiyatro, opera ve müzelerle tanıştırmış, dört yılda 11 farklı ülkeden köye gelen eğitmenlerle İngilizce kamplar düzenlemiş, köyde okuma yazma bilmeyen kadınlara gönüllü olarak okuma yazma öğretmiş, iki yılda köyde okuma yazma bilmeyen kadın kalmamıştır.

NİL YILDIZALP

İletişim uzmanı ve program yapımcısı Nil Yıldızalp, Türkiye'nin en önemli yerli tohum ıslah çalışması yapıp ihracatlarıyla dikkat çeken Büşra Yapıcı, yerli propolisi üretip Anadolu propolisini dünyaya tanıtan Aslı Elif Tanuğur Samancı, yerli akıllı cep telefonu üretip ihraç eden Müşerref Sezen Saral Sungur, başarıya ulaşmış yaşam öykülerine sahip diğer kadınlarımızdır.

ÜMMİYE KOÇAK

Güzel şehrim Adana'da da fark yaratan birçok kadın var. Örneğin Ümmiye Koçak; Türk oyuncu, çiftçi, yazar ve yönetmen. 1957 yılında Adana'da Çelemli köyünde doğdu. Okumayı çok istemesine rağmen 10 kardeş oldukları için ilkokuldan sonra okula gönderilemedi fakat bu onu durdurmadı. Okuduğu kitaplarla kendisini geliştirdi. İlk hikâyesini 13 yaşında iken yazdı. Evlendikten sonra Mersin'e giden Koçak, köy kadınlarının yaşadıkları sorunları tüm dünyaya göstermek için Arslanköy Kadınlar Tiyatro Topluluğunu kurdu. Kendi hikâyelerinden oluşan bir oyun derleyerek "Kadının Feryadı" adlı oyunu sahneye taşıdı. Ümmiye Koçak "Hasret Çiçekler" adlı oyunuyla Sabancı Uluslararası Adana Tiyatro Festivali'nde sahne aldı. Koçak, daha sonra tarlalarda çalışarak kazandığı paraları biriktirerek kadına karşı şiddet sorununu anlatan "Yün Bebek" filmini yazdı ve yönetti. 49'uncu Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde ön gösterimi yapılan film, Ümmiye Koçak'a New York Avrasya Film Festivali'nde "Sinemada En İyi Avrasyalı Kadın Sanatçı" ödülünü kazandırdı.

ECMEL ÇINGI

Yine memleketim Adana'da, hobi olarak bebek örgüleri yapmaya başlayan Ecmel Çıngı, işine olan sevgisi ve azmiyle şu an yanında birçok kadına da istihdam sağlayarak ülke ekonomisine katkıda bulunan kadınlarımızdandır.

Son olarak, tüm kadınlarımıza ve Genel Kurulda bulunan kadın vekil arkadaşlarıma "İyi ki varsınız." diyorum, saygıyla selamlıyorum.

Kaynak: Editör:
Etiketler: MHP'li, Ersoy, Türkiye'nin, Başarılı, Kadınlarını, Anlattı, , , , , , ,
Yorumlar
Haber Yazılımı