MHP'li Yılmaz: Sığınmacı Taşırsak Yunanistan Durduramaz
Haber Detayı
15 Mart 2020 - Pazar 12:17 Bu haber 2117 kez okundu
 
MHP'li Yılmaz: Sığınmacı Taşırsak Yunanistan Durduramaz
MHP Haberi
MHP'li Yılmaz: Sığınmacı Taşırsak Yunanistan Durduramaz

MHP Düzce Milletvekili Ümit Yılmaz, Türkiye sığınmacıları sınıra taşısaydı Yunanistan'ın sığınmacıları durdurmaya gücünün yetmeyeceğini söyledi. 

 

MHP Düzce Milletvekili Ümit Yılmaz, TBMM Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, sığınmacılar sınıra yığılınca Avrupa'nın medeniyet maskesinin düştüğünü, Avrupa'nın Türkiye'yi sınıra sığınmacıları taşımakla suçlamasının doğru olmadığını, eğer Türkiye sığınmacıları sınıra taşısaydı Yunanistan'ın sığınmacıları durdurmaya gücünün yetmeyeceğini söyledi. 

 

SIĞINMACILAR SINIRA YIĞILINCA AVRUPA'NIN MASKESİ DÜŞTÜ

 

MHP Düzce Milletvekili Ümit Yılmaz, ''Ülkemizdeki sığınmacılar Yunanistan sınırına yığılınca medeniyet maskesi takmış barbar Avrupa'nın maskesi düşmüş ve gerçek yüzü ortaya çıkmıştır. Yunan asker ve polisinin sığınmacılara yaptığı insanlık dışı muameleler her gün kameralara yansımaktadır. Bütün dünya bu yapılan muameleyi ibret ve utançla izlemekteyken Avrupa Birliği Komisyon Başkanı Ursula von der Leyen ülkemizi sığınmacıları sınıra taşımakla itham etmiştir.'' dedi.

 

TÜRKİYE SIĞINMACILARI SINIRA YIĞSAYDI YUNANİSTAN'IN GÜCÜ YETMEZDİ

 

MHP Düzce Milletvekili Ümit Yılmaz, ''Yunanistan sınırında yaşanan utanç verici olayları görmezden gelen, insan olmanın gerekliliklerini yerine getirmeyen, sonra da 5 milyonun üzerinde sığınmacıya ev sahipliği yapan Türkiye'yi suçlayan utanmaz AB yetkililerine sesleniyorum: Eğer Türkiye sınıra sığınmacıları yığmaya kalksa Yunanistan'ın ne askeri ne polisi bu sığınmacıları durdurmaya yetmez. Bunları göz önünde bulundurarak değerlendirme yapmak akıllıca olacaktır.'' dedi.

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: MHP'li, Yılmaz:, Sığınmacı, Taşırsak, Yunanistan, Durduramaz, , , , , , ,
Yorumlar
Haber Yazılımı