Adana'da Coronavirüs Fırsatçıları Takibe Alınacak
Haber Detayı
14 Mart 2020 - Cumartesi 16:53 Bu haber 1942 kez okundu
 
Adana'da Coronavirüs Fırsatçıları Takibe Alınacak
GÜNDEM Haberi
Adana'da Coronavirüs Fırsatçıları Takibe Alınacak

Adana Valisi Mahmut Demirtaş başkanlığında coronavirüs salgınına karşı alınacak tedbirleri değerlendirme toplantısı yapıldı.

 

Adana Valiliği toplantı salonunda düzenlenen coronavirüs salgınına karşı alınacak tedbirleri değerlendirme toplantısı, Adana ve İlçelerinin mülki idare amirlerinin katılımıyla gerçekleşti. Yeni Coronavirüs Hastalığı Farkındalık İletişim Çalışmaları konulu toplantıda, Adana genelinde alınan tedbirler, bugüne kadar yapılan çalışmalar ve bundan sonra yapılması gereken ilave planlamalar ayrıntılarıyla ele alınarak gözden geçirildi.

 

RESMİ KURUMLARIMIZ GEREKEN HER TÜRLÜ TEDBİRLERİ ALDI  

 

Adana Valisi Mahmut Demirtaş, toplantıda yaptığı konuşmada, ''Coronavirüsün etkisi Çin başta olmak üzere İtalya, İran, Güney Kore, İspanya gibi 120'den fazla ülkeye yayılmış durumdadır. Türkiye'de başta Sağlık Bakanlığı olmak üzere ilgili tüm bakanlıklar, hastalığın ortaya çıktığı ilk günden itibaren konunun üzerinde hassasiyetle durarak, her türlü tedbiri almışlardır. Okullarımızda dezenfekte çalışmalarına geçen hafta başladık ve bu çalışmalarımız devam edecek. Hastanelerimizi her zamankinden daha hijyenik halde tutmak için tedbirlerimizi artıracağız. Vatandaşlarımızın yoğun olarak kullandığı AVM, otobüs, dolmuş, metro durakları, gar, otogar, havalimanı gibi mekanların daha temiz tutulmasını sağlayacağız. Yine parkların, sokakların, caddelerin temizliği aksatılmayacak." dedi.

 

SOSYAL MEDYADAKİ GERÇEK DIŞI PAYLAŞIMLARA İTİBAR EDİLMEMELİ

 

Adana Halk Sağlığı Başkanı Tanju Altınsu'nun coronavirüsün belirtileri, bulaşma ve korunma yöntemleriyle ilgili bilgilendirme yaptığı toplantıda, sosyal medya hesapları üzerinden gerçek dışı paylaşımlara itibar edilmemesini isteyen Adana Valisi Mahmut Demirtaş, ''Coronavirüs konusunda resmi kurumların yaptığı açıklamaları ve uyarıları dikkate almalıyız. Çalışmalar kapsamında Sağlık Bakanlığı tarafından hazırlanan broşür, içerik ve görselleri yerel televizyonlar ve radyolar aracılığıyla vatandaşlara ulaştırıp, toplumda duyarlılık oluşturulmasını sağlayacağız. Tedbir amaçlı askeri birliklerimizin hafta sonu çarşı izinleri iptal edilmiştir. Hastane ziyaretleri ve refakat işlemleriyle ilgili olarak da yeniden düzenleme yapılmıştır.'' dedi.

 

CORONAVİRÜS KRİZİNİ FIRSATA ÇEVİRMEK İSTEYENLERE GÖZ AÇTIRMAYACAĞIZ

 

Adana Valisi Mahmut Demirtaş, ''Birtakım kişiler, özellikle maske ve dezenfektan ürünlerinin fiyatlarını artırmak suretiyle haksız kazanç sağlarken, piyasa koşullarının da bu durumdan olumsuz etkilenmesine sebep olmaktadırlar. Buradan bir kez daha altını çizmek isterim ki bu kişilere valilik olarak fırsat vermeyeceğiz. Bu hususta vatandaşlarımızdan gelen tüm şikayetleri dikkate alacak, ilgili kurumlarımız aracılığıyla denetimlerimizi sıklaştıracağız. Krizi fırsata çevirmek isteyenlere göz açtırmayacağız." dedi.

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: Adana'da, Coronavirüs, Fırsatçıları, Takibe, Alınacak, , , , , , ,
Yorumlar
Haber Yazılımı