MHP'li Ersoy'dan Engellilere Yönelik Dikkat Çeken Açıklama
Haber Detayı
12 Mayıs 2022 - Perşembe 08:30 Bu haber 2776 kez okundu
 
MHP'li Ersoy'dan Engellilere Yönelik Dikkat Çeken Açıklama
MHP Adana Milletvekili Ayşe Sibel Ersoy, TBMM'de engelli bireylere özel eğitim verilmesinin önemine dikkat çeken bir konuşma yaptı.
ADANA HABERLERİ Haberi
MHP'li Ersoy'dan Engellilere Yönelik Dikkat Çeken Açıklama

10-16 Mayıs Engelliler Haftası nedeniyle TBMM Genel Kurulu'nda  açıklamalarda bulunan MHP Adana Milletvekili Ayşe Sibel Ersoy, engelli bireylerin yaşadığı sıkıntılara dikkat çekmek amacıyla, Mustafa Emre Bicici isimli engelli bir vatandaşın hayata tutunmak için gösterdiği azmi anlattı.

 

İŞİTME ENGELLİ MUSTAFA EMRE BİCİCİ'NİN HAYATI

 

İşitme engelli olarak dünyaya gelen ve 8 aylık olduğunda işitmediği anlaşıldığından işitme cihazı kullanmak zorunda kalan  Mustafa Emre Bicici, yıllarca konuşma ve işitme üzerine özel eğitim aldı. Zamanla öğretmenlerinin de ilgisini çeken Bicici, Meslek lisesi eğitimini tamamladıktan sonra önce iki yıllık Marmara Üniversitesi'nin Makine Bölümü’nü sonra da yatay geçiş yaptığı Sakarya Üniversitesi Makine Mühendisliği bölümünü bitirdi. Şu an 28 yaşında olan Bicici, bir tekstil firmasında Makine Mühendisi olarak çalışıyor.

 

Sosyal medya hesabından ''Sevginin aşamayacağı hiçbir engel yoktur. Hep birlikte engelsiz bir yaşam sürmek dileğiyle.'' ifadesini kullanarak, 10-16 Mayıs Engelliler Haftası nedeniyle engellilere yönelik farkındalık oluşturmaya çalışan MHP Adana Milletvekili Ayşe Sibel Ersoy, engelli bireylerin özel eğitimle engelleri aşabileceğini göstermek amacıyla Mustafa Emre Bicici isimli engelli bir vatandaşın, annesinin gösterdiği ilginin de yardımıyla hayata tutunmak için gösterdiği azmi TBMM Genel Kurulu'nda anlattı.

 

MHP'Lİ AYŞE SİBEL ERSOY'DAN TBMM'DE DİKKAT ÇEKEN AÇIKLAMA

 

Mustafa Emre Bicici isimli engelli bir vatandaşın yaşadığı sıkıntıları ve hayata tutunma azmini TBMM Genel Kurulu'nda anlatarak, engelli bireylere özel eğitim verilmesinin önemine dikkat çeken MHP Adana Milletvekili Ayşe Sibel Ersoy,  ''Engelli bireyler sosyal yaşam, ekonomi, eğitim gibi birçok alanda toplumun kısıtlamalarından, daha doğrusu zihinlerdeki ön yargıdan kaynaklanan sıkıntılar yaşamaktadırlar. Engeller ne yazık ki zihnimizde. İşitme engelli Mustafa Emre Bicici başarıya imza atmış birçok engelli kardeşimizden sadece birisi. Mustafa Emre Bicici yaşadıklarını ve duygularını şöyle anlattı: 'İşitme engelim nedeniyle okulda hep dersleri kaçırıyordum ve geriden geliyordum. Tüm hayatım boyunca hep sıra arkadaşlarımın defterine bakarak not aldım ve yetişmeye çalıştım. İlkokuldayken de geride kalıyordum, sınıf öğretmenim sadece bana okuldan sonra özel ders veriyordu. Sonuçta, makine mühendisi oldum. 'Üniversiteden mezun oldunuz.' mesajı gelince çok mutlu oldum, önce annemi aradım, karşılıklı ağlamaya başladık, sonra bana yardımcı olan tüm arkadaşlarımı, amcamı, ablamı, babamı herkesi aradım sırayla.'' dedi.

 

Resim

 

 

 

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: MHP Adana Milletvekili, Ayşe Sibel Ersoy, TBMM, engelli bireylere, özel eğitim, verilmesinin önemi, sevgi ve eğitim, işitme engelli, başarısı, MHP
Yorumlar
Haber Yazılımı