MHP'li Başkan Çay: Küllerimiz Arasından Yeniden Doğduk
Haber Detayı
26 Mayıs 2022 - Perşembe 09:05 Bu haber 2676 kez okundu
 
MHP'li Başkan Çay: Küllerimiz Arasından Yeniden Doğduk
Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay, sönmüş sanılan ateş yığınının külleri arasından yeniden doğduklarını söyledi.
ADANA HABERLERİ Haberi
MHP'li Başkan Çay: Küllerimiz Arasından Yeniden Doğduk

Adana’nın Pozantı İlçesinin düşman işgalinden kurtuluşunun 102. yıl dönümü nedeniyle düzenlenen etkinliklerde konuşan Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay, 25 Mayıs tarihinin gücünü sömürmekten alan işgal güçlerini beyaz bayraklarla karşılayacak kadar ruhsuz, inançsız ve onursuz olmayan bir milletin zafer günü olduğunu söyledi.

 

25 MAYIS POZANTI'NIN DÜŞMAN İŞGALİNDEN KURTULUŞUNUN 102. YIL DÖNÜMÜ TÖRENİ

 

Pozantı İlçesinin düşman işgalinden kurtuluşunun 102. yıl dönümü nedeniyle İlçe merkezinde düzenlenen törenler, Pozantı Kaymakamı Hüseyin, Aydın, MHP MYK Üyesi ve Adana Milletvekili Muharrem Varlı,  Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay, Cumhuriyet Savcısı Emre Kankırı, İlçe Jandarma Komutanı Teğmen Mehmet Nuri Dilek, ÇÜ Pozantı Meslek Yüksekokulu Müdürü Filiz Çalışkan Keçe, Adana Ülkü Ocakları İl Başkanı Cem Tutsoy, STK temsilcileri, siyasi parti temsilcileri, Belediye Meclis Üyeleri, Mahalle Muhtarları, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşların katılımlarıyla gerçekleştirildi. 

 

Atatürk anıtına çelenk sunumu ile başlayan kutlama töreni, Mehteran Takımı eşliğinde şehitlik ziyareti, ardından Atatürk Kültür Merkezi önünde devam etti. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan törende Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Meclis Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop, MHP Genel Başkanı Dr. Devlet Bahçeli, Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi, Aile ve Sosyal Politikalar Başkanı Derya Yanık, Milletvekilleri ve Belediye Başkanlarının gönderdikleri telgraflar okundu. Program kapsamında öğrencilerin hazırladığı şiirler, halk oyunları gösterisi, dans gösterisi, Osmaniye Belediyesi Mehteran Takımı gösterisi ve Mersin Toroslar Belediyesi folklor ekibi gösterisi, beğeniyle izlendi. 

 

Pozantı'nın düşman işgalinden kurtuluşunun 102. yıl dönümü nedeniyle düzenlenen konser etkinliğinde, TRT Sanaçtıları Uğur Önür ve Umut Sülünoğlu ikisinin yanında Adanalı sanatçı Murat Kekilli sahne aldı.

 

 

BAŞKAN ÇAY: 25 MAYIS'TA KÜLLERİMİZ ARASINDAN YENİDEN DOĞDUK

 

Pozantı İlçesinin düşman işgalinden kurtuluşunun 102. yıl dönümü nedeniyle düzenlenen törende konuşan Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay, ''Pozantı İlçemiz, Kurtuluş Savaşı meşalesinin yakıldığı ilk yerlerden birisidir. 25 Mayıs Pozantılıların alınlarının akı, başlarının dik duruşudur. Gücünü sömürmekten alan işgal güçlerini beyaz bayraklarla karşılayacak kadar ruhsuz, inançsız ve onursuz olmayan bir milletin zafer günüdür. O yıllarda yapılan savaşlarda yenilgiye uğrayarak bitmiş ve tükenmiş sandıkları bir milletin, sönmüş sanılan ateş yığınının külleri arasından bir kor gibi parlayarak düşmanı boğduğu gündür. Altın sayfalarla dolu tarihimizin en önemli olaylarından birisi de şüphesiz ki Türk milletinin kurtuluş mücadelesi olmuştur." dedi.

 

Resim

Resim

Resim

Resim

Resim

Resim

Bir 10 kişi, ayakta duran insanlar ve açık hava görseli olabilir

Resim

Resim

Resim

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: Pozantı Belediye Başkanı, Mustafa Çay, sönmüş sanılan, ateş yığınının, külleri arasından, yeniden doğduk, düşman işgalinden, kurtuluş günü, MHP
Yorumlar
Haber Yazılımı