Abdülhamid'in Torunundan Bahçeli ve Akşener Açıklaması
Haber Detayı
25 Mayıs 2022 - Çarşamba 11:49 Bu haber 8051 kez okundu
 
Abdülhamid'in Torunundan Bahçeli ve Akşener Açıklaması
Sultan Abdülhamid Han'ın Torunu Nurhan Sultan Osmanoğlu, Devlet Bahçeli ve Meral Akşener hakkında açıklamalarda bulundu.
GÜNDEM Haberi
Abdülhamid'in Torunundan Bahçeli ve Akşener Açıklaması

Sultan Abdülhamid Han'ı hedef alan İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener'e tepki gösteren Sultan II. Abdülhamid Han'ın 4. Kuşak Torunu Nurhan Sultan Osmanoğlu, Meral Akşener'e ve Abdülhamid Han'a düşmanlık edenlerin alayına gereken cevabı veren MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye teşekkür etti.  

 

KAYI TAMGASINI PARTİSİNİN AMLEMİ YAPAN AKŞENER HER FIRSATTA OSMANLI'YA SALDIRIYOR

 

Kayı boyunun Tamgasını partisinin amblemi olarak kullanmasına rağmen, Kayı Boyunun kurduğu Osmanlı Devleti'ni her fırsatta hedef alan İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, daha önce yaptığı açıklamalarında; Eski Grek kültürüne yakınlık duyan, Doğu hıristiyanlarını kurtarmanın yolunun Osmanlı Devleti’nin parçalanmasından geçtiğine inanan, Müslümanları barbar ve cani olarak görüp Türk Devletinin Mısır’a sahip olması yerine İngiltere’nin orayı işgal edip Osmanlı topraklarına Doğu hıristiyanlarının yerleşmesini isteyen Hristiyan Papaz Ernest Renan'ın Milliyetçiliğini savunmuştu.

 

Kurduğu İyi Parti'nin amlemindeki Kayı boyunun Tamgasınından utanmadan Kayı Boyunun kurduğu Osmanlı Devleti'ni hedef almaya devam eden Meral Akşener, Gezi davasında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılan kakışmanın finansörü Osman Kavala'yı savunurken, 1908'de Osmanlı padişahı Abdülhamid Han'a karşı isyan eden İttihat Terakki'nin "Kahrolsun istibdat" sloganını hatırlatarak, Türk Milletinin şanlı tarihinin en önemli devletlerinden birisi olan Osmanlı Devleti'ni hedef aldı. 

 

AKŞENER, ABDÜLHAMİD HAN ÜZERİNDEN ERDOĞAN'I HEDEF ALDI

 

Geçmişte İnkılap Tarihi Bölüm Başkanlığı yapan ve asıl mesleği Tarih öğretmenliği olan Meral Akşener, Türk İslam tarihindeki önemli şahsiyetleri diline dolayarak inanç ve değerleri istismar etmeyi sürdürürken, Osmanlı'nın en zor zamanlarında tahta çıkıp devleti ayakta tutmaya çalışan Sultan Abdülhamid Han'a dil uzatmasını, ''Abdülhamid Han Osmanlı padişahı. Ama elbette onun devrinde dünyadaki o günün şartlarındaki demokrasi rüzgârlarının buraya yansıması var. Bu yansımaya karşı aldığı bir tavır var. O tavrın karşısında bir davranış biçimi var. Hürriyet ve İtilaf da var, İttihat ve Terakki Cemiyeti de var. Bu bir istibdat sistemine karşı, istibdat rejimine karşı tekleşmeye tek adamlığa doğru giden bir sisteme karşı başkaldırıdır. Buranın öznesi eğer Abdülhamid ise bugünün öznesi Recep Tayyip Erdoğan'dır. Onu söylemeye çalışıyorum.'' sözleriyle savunmaya kalkıştı.

 

MHP LİDERİ DEVLET BAHÇELİ'NİN MERAL AKŞENER'E ABDÜLHAMİD HAN CEVABI

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Abdülhamid Han'ın dönemini kıyaslayıp Türkiye'nin yönetimine istibdat rejimi eleştirisi getiren İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener'e tepki gösteren MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, TBMM Grup toplantısı'nda yaptığı konuşmada, ''Osmanlı İmparatorluğu’nda tahta çıkan hiçbir padişah asla ve kat’a kendi çıkarını devletinin ve milletinin çıkarı üstünde görmemiştir. 33 yıllık hükümdarlık döneminde yedi düvelle mücadele eden; aklıyla, ahlakıyla, imanıyla, zekâsıyla, sezgisiyle, siyasi maharetiyle İmparatorluğumuzu ayakta tutan hünkârımızı istibdatla bir ananlar tarih cahili olmaları bir yana, milli tarihimize yabancıların gözüyle bakan sefillerdir. Abdülhamid’i kimler sevmiyorsa, tedavi edilmemiş kuyruk acısını hala kimler çekiyorsa, onlara dikkat edeceğiz, çünkü onlar Batı’nın içimize yuvalanmış etki ajanlarıdır, üstelik 1900’lü yılların başında sahnelenen kahpe oyunların günümüzdeki mültezimleridir. Abdülhamid’i Ermeni çetecileri sevmez, Siyonizmin müellifleri sevmez, sömürgeciler sevmez, casuslar sevmez, Türk ve İslam düşmanları hiç sevmez. Abdülhamid Han, her zaman mert oldu, namerdin oyununu bozdu, hain ve işbirlikçilerin uykularını kaçırdı. Abdülhamid Han'ı ilk savunan, Merhum Hüseyin Nihal Atsız, kızıl sultan iftirasına Gök Hakan diyerek karşı koymuştu. Biz ecdadımıza dil uzattırmayız, tarihimize laf ettirmeyiz, zillete düşenlere geçmişimizi yargılatmayız, devşirmelere akıllarını başlarına devşirmelerini de hassaten tavsiye ve tebliğ ederiz. Hele hele, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile Sultan 2’inci Abdülhamid’i cepheleştiren, sudan sebeplerle karşı karşıya getiren kanı bozukları asla affetmeyiz. Osmanlı İmparatorluğu bizimdir, Türkiye Cumhuriyeti bizimdir, Atatürk bizimdir, Abdülhamid Han da bizimdir. Fitne çıkaranlar, nifak elebaşları, müzevirler, müstebit zihniyetler, münafık ve müfsit emeller bizim gibi görünseler de katiyen bizden değildir. Atatürk Ankara ise Abdülhamid Han İstanbul’dur. Atatürk Dolmabahçe ise Abdülhamid Han Yıldız’dır. Atatürk ay yıldızlı al bayrak Abdülhamid Han da üç hilaldir. İkisini birbirinden ayırmak ne mümkün, Türk milletinin iki büyük değeri, hayır duayla anılacak iki kutlu ismidir. Atatürk’ü seven Abdülhamid’i de sever, birisini diğerine tercih eden, birisini diğerinden üstün tutan bataktadır, sakat ve savruk bir mantığın esareti altındadır.'' dedi.

 

ABDÜLHAMİD HAN'IN TORUNU NURHAN SULTAN OSMANOĞLU'NDAN MERAL AKŞENER'E TEPKİ

 

Kayı boyunun Tamgasını partisinin amblemi olarak kullanmasına rağmen, Kayı Boyunun kurduğu Osmanlı Devleti'ni ve en zor zamanlarda tahta çıkıp devleti ayakta tutmaya çalışan Sultan Abdülhamid Han'ı hedef alan İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener'e tepki gösteren Sultan II. Abdülhamid Han'ın 4. Kuşak Torunu Nurhan Sultan Osmanoğlu, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, ''Birileri yine Abdülhamid Han'ı diline dolamış. Tekrar ediyorum, Sultan Abdülhamid Han siyasi istikballeri için dillere dolanmayacak kadar tertemizdir. Abdülhamid Han kadar taş düşsün kafana! Osmanlı'nın doğduğu, piştiği ocak olan Kayı Ocağının tamgasını parti amblemi yapıp, Osmanlı'nın en zor zamanlarından tahta çıkıp devleti ayakta tutmaya çalışan Sultan Abdülhamid Han'a dil uzatanların siyasetine itibar etmeyin. Zira bu tamganın olduğu yerde iki yüzlülük yoktur.'' dedi.

 

ABDÜLHAMİD HAN'IN TORUNU NURHAN SULTAN OSMANOĞLU'NDAN DEVLET BAHÇELİ'YE TEŞEKKÜR

 

TBMM Grup Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, Sultan Abdülhamid Han'ı hedef alan İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener'e gereken cevabı veren MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye teşekkür eden Sultan II. Abdülhamid Han'ın 4. Kuşak Torunu Nurhan Sultan Osmanoğlu, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, ''Sayın Devlet Bahçeli'nin, Sultan Abdülhamid Han hakkında bugün yapmış olduğu açıklamaları büyük bir dikkat ile dinledim. Milli duruşun ve saygının nasıl olması gerektiğini tekrar göstermiş oldular. Kendisine şahsım ve ailem adına teşekkürü borç bilirim.'' dedi.

 

Resim

Resim

Resim

 

 

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: Abdülhamid Han Torunu, Nurhan Sultan Osman oğlu, Devlet Bahçeli, Osmanlı Padişahı, Osmanlı Devleti, Atatürk, Türkiye, MHP, siyaset
Yorumlar
Haber Yazılımı