MHP ve Ülkü Ocaklarından Suat Başaran'a Sert Tepki
Haber Detayı
26 Mayıs 2022 - Perşembe 14:06 Bu haber 3161 kez okundu
 
MHP ve Ülkü Ocaklarından Suat Başaran'a Sert Tepki
MHP'li Yaşar Kaba, İstanbul Ülkü Ocakları Başkanı Alparslan Doğan ve Ülkücüler, Suat Başaran'a sert tepki gösterdi.
MHP Haberi
MHP ve Ülkü Ocaklarından Suat Başaran'a Sert Tepki

Meral Akşener'in başlattığı Abdülhamid Han tartışması ve MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin herkesi safları netleştirmeye davet etmesi konularında açıklamalarda bulunan Ülkü Ocakları eski Genel Başkanı Suat Başaran'a, MHP İstanbul İl Teşkilat Başkanı Yaşar Kaba, İstanbul Ülkü Ocakları Başkanı Alparslan Doğan ve sosyal medyadaki Ülkücüler sert tepki gösterdiler.

 

CUMHUR İTTİFAKI'NI BİR TÜRLÜ HAZMEDEMEYEN SUAT BAŞARAN YİNE MHP'Yİ HEDEF ALDI

 

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Türk Milletinin ve Devletinin bekası için 15 Temmuz hain darbe girişimi sonrasında Ak Parti ile birlikte Cumhur İttifakı'nı oluşturmasını bir türlü hazmedemeyen Ülkü Ocakları eski Genel Başkanı Suat Başaran, son günlerde Meral Akşener tarafından başlatılan Abdülhamid Han tartışması ve Türkiye'nin yürüttüğü terörle mücadeleye ilişkin MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin herkesi safları netleştirmeye davet etmesi üzerinden yine ihanet söylemlerinden dolayı ihraç edildiği MHP'yi hedef aldı.

 

SUAT BAŞARAN, AKŞENER'E CEVAP VEREN BAHÇELİ'Yİ HEDEF ALDI

 

Gezi davasında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılan kakışmanın finansörü Osman Kavala'yı savunurken, 1908'de Osmanlı padişahı Abdülhamid Han'a karşı isyan eden İttihat Terakki'nin "Kahrolsun istibdat" sloganını hatırlatarak, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Abdülhamid Han'a baskıcı rejim suçlaması yapan Meral Akşener'in Abdülhamid Han tartışmasını başlatan siyasetçi olduğunu unutan Ülkü Ocakları eski Genel Başkanı Suat Başaran, ''Ortalık yangın yeriyken Abdülhamid’i gündeme taşımak, halkla alay etmek ve aptal yerine koymaktır.'' sözleriyle, ittifakta beraber yol yürüdüklerinden olan Meral Akşener'e de laf söylermiş gibi yaparken Meral Akşener'e cevap verenleri de suçlayarak, asıl hedefinin Meral Akşener'e sert bir Abdülhamid Han cevabı veren MHP Lideri Devlet Bahçeli olduğunu ortaya koydu.

 

SUAT BAŞARAN, ALPARSLAN TÜRKEŞ'İN DAVASINI SİYASET İÇİN UNUTTU

 

MHP'nin kurucu Genel Başkanı Başbuğ Alparslan Türkeş'in Türkiye'nin bekası için Milliyetçi Cephe Hükümetlerinde koalisyon ortağı olduğunu ve 1980 sonrasında RP ve IDP ile birlikte ittifak oluşturduğunu hatırlamamakta ısrar eden Suat Başaran, Devlet Bahçeli yönetimindeki MHP'yi Ak Parti ile ittifak kurduğu için 'Başbuğ Alparslan Türkeş çizgisi'' üzerinden vurmayı utanmadan sürdürüyor.  

 

Başbuğ Alparslan Türkeş'in, 1908’de iktidar olan ve Abdülhamid Han'ı tahtından indiren Enver Paşa, Talat Paşa ve Cemal Paşa'nın içinde yer aldığı İttihat ve Terakki Fırkası'na olan tepki sözlerini de unutan Suat Başaran,  Abdülhamid Han'ı tahtından indiren İttihat ve Terakkicileri savunan Meral Akşener'e cevap veren MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin; Abdülhamid Han ve Mustafa Kemal Atatürk'e aynı anda sahip çıkmasına ve Erdoğan ile Bahçeli'nin birlikte yol yürümesine tepki gösterdiği açıklamasında, ''Bir siyasal İslâmcı ile bir Türk milliyetçisi nasıl bir araya gelir?'' sorusunu sorarak, Ülkücü Hareket'in Türk İslam Sancaktarlığı davasını bile siyaset için unuttuğunu gösterdi.

 

SUAT BAŞARAN, SAFLARIN BELİRLENMESİ ÇAĞRISI YAPAN DEVLET BAHÇELİ'Yİ HEDEF ALDI

 

Türkiye'nin yürüttüğü terörle mücadeleye ilişkin yaptığı, ''Terörün arkasında duran, yardım ve yataklık yapan, hainlerin şımarmasını ve kanlı eylemlerini bir vesileyle teşvik eden kim varsa bizim nezdimizde teröristtir. Terörle huzur arasında üçüncü bir alan kalmamıştır. Artık herkes tarafını ve tercihini netleştirmelidir.'' açıklamasıyla, herkesi safları netleştirmeye davet eden MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye cevap veren Ülkü Ocakları eski Genel Başkanı Suat Başaran, ''Evet! Herkes safını netleştirmelidir. Bizzat varlıkları beka sorunu olanlarla Türk milletinin bekası sağlanamaz!'' sözleriyle, MHP Lideri Devlet Bahçeli'yi bir kez daha hedef aldı.

 

İSTANBUL ÜLKÜ OCAKLARI BAŞKANI VE ÜLKÜCÜLERDEN TEPKİ ALAN SUAT BAŞARAN'IN İTİRAFLARI

 

MHP Lideri Devlet Bahçeli'yi hedef alan Ülkü Ocakları eski Genel Başkanı Suat Başaran'a tepki gösteren İstanbul Ülkü Ocakları Başkanı Alparslan Doğan, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, ''Fitne Suat Başaran; Senin safın, yarım asrı devirmiş davamıza ihanet edenlerle, hareketimize, Başbuğumuza ve Liderimize hakaret edenlerle iş takibi yaptığın belediye koridorlarıdır. Şahsi ikbalin için dalından kopan bir yaprak gibi daha da savrulacaksın! Bizim safımız net.'' dedi.

 

MHP Lideri Devlet Bahçeli'yi hedef alan Suat Başaran'a sosyal medyadaki Ülkücülerden sert tepkiler geldi. Kendisine, ''Davayı sattı, ihanet etti, Bir kere satan her zaman satar, dönek, menfaatçi'' eleştirisi yapan Ülkücülere cevap verirken iyice batan Suat Başaran, ''Bir kere satan her zaman satar! Düşünün, lideri ve partisine ihanet ederek ayrı parti kuranlar, partilerinden ayrılanları hainlikle suçlayabiliyor. Türkiye’de ki siyasi partilerin büyük çoğunluğu dönekler tarafından kurulmuştur ve yine bütün siyasi partilerin büyümek için döneklere ihtiyacı vardır.'' sözleriyle döneklik ve ihanet kavramlarını yumuşatmaya çalışırken, esasen kelime aralıklarında ve söyleminin perde arkasındaki MHP'ye ihanet ederek sol cenahla birlikte yol yürümesinin manasını da dillendirmiş oldu.

 

MHP'Lİ YAŞAR KABA'DAN KEMAL KILIÇDAROĞLU VE SUAT BAŞARAN'A TEPKİ 

 

Türkiye'nin yürüttüğü terörle mücadele konusunda herkesi safları netleştirmeye davet eden MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yi hedef alan  Ülkü Ocakları eski Genel Başkanı Suat Başaran'a Ülkücülerin tepkisi sürerken, bir tepki haberi de Düzce'den geldi. Düzce'yi ziyaret eden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na tepki gösteren vatandaşlar, terör örgütü PKK'nın siyasi temsilcisi HDP ile arasına mesafe koymayan Kemal Kılıçdaroğlu'nun yüzüne, ''Burası Kandil değil, burası Düzce. Yanlış gelmişsin" diye bağırdılar.

 

Düzce'yi ziyaret eden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na vatandaşların tepkisiyle ilgili ''Kandil sevici KılıçdarSON gittiği her vatan toprağında vatandaşlar tarafından gösterilen elzem tepkiyi sonuna kadar hakeden, HDPKK'nın manyetik kullanım alanındaki resmi siyasi dilidir.'' ifadelerini kullanan MHP İstanbul İl Teşkilat Başkanı Yaşar Kaba, Türkiye'nin yürüttüğü terörle mücadele konusunda herkesi safları netleştirmeye davet eden MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yi hedef alan Ülkü Ocakları eski Genel Başkanı Suat Başaran'a gösterdiği tepkide ise ''Milli hassasiyetlerden yoksun, Kılıçdarson rozetiyle hemhal olmuş, varlığı zillet mesabesinde olanların kölesi olmuş, milletin değerlerine şiddetle taarruz eden provokatör bozuntusu seni.'' dedi.

 

Açıklama yok.

Resim

 


  
  

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: MHP İstanbul, İl Teşkilat Başkanı, Yaşar Kaba, İstanbul Ülkü Ocakları Başkanı, Alparslan Doğan, Devlet Bahçeli, hedef alan, siyasetçi, sert tepki, MHP
Yorumlar
Haber Yazılımı