MHP'li Avcı Kaftan Giyip Türkistan Pilavı Pişirdi
Haber Detayı
11 Kasım 2021 - Perşembe 14:50 Bu haber 2678 kez okundu
 
MHP'li Avcı Kaftan Giyip Türkistan Pilavı Pişirdi
MHP Adana İl Başkanı Bünyamin Avcı, Dünya Türkmenler Birliği'nin düzenlediği proğramda kaftan giydi.
ADANA HABERLERİ Haberi
MHP'li Avcı Kaftan Giyip Türkistan Pilavı Pişirdi

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının 83. yıl dönümü nedeniyle Dünya Türkmenler Birliği'nin Hoca Ahmet Yesevi Otağı'nda düzenlediği anma proğramına katılan MHP Adana İl Başkanı Bünyamin Avcı, kaftan giyerek geleneklere göre pişirilen Türkistan pilavını karıştırırken, birliklerinin daim olmasını ve sofralarının bereketli olmasını diledi.

 

ANMA PROĞRAMINDA TÜRKİSTAN PİLAVI İKRAM EDİLDİ

 

Askeri dehası ve mücadele azmiyle Milli Mücadele yıllarında Türk milletine önderlik ederek Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni kuran Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının 83. yıl dönümü nedeniyle, Dünya Türkmenler Birliği Başkanı İsmail Demirdüzen ve Yönetiminin Merkez Park içinde yer alan Hoca Ahmet Yesevi Otağı’nda düzenlediği etkinlikte, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları için Kuran tilaveti yapıldı, dualar edildi. Adana’daki üniversitelerde okuyan Türk Cumhuriyetlerinden öğrencilerin de davetli oldukları anma programında “Kazak Çapanı” denilen kaftan giydirilen Adana Vali Yardımcısı Huriye Küpeli Kan ve MHP Adana İl Başkanı Bünyamin Avcı’nın dev kazanda karıştırdıkları Türkistan pilavı, misafirlere ikram edildi.

 

BAŞKAN AVCI'DAN DÜNYA TÜRKMENLER BİRLİĞİ'NE TEŞEKKÜR

 

Adana’daki üniversitelerde eğitim gören misafir Türk öğrencilerin bu tür programlara davetli olmasının önemine değinen MHP Adana İl Başkanı Bünyamin Avcı, böyle anlamlı bir etkinliğe ev sahipliği yapan Dünya Türkmenler Birliği Başkanı İsmail Demirdüzen’e ve Yönetimine teşekkür etti. Etkinliğe MHP İl Divan Kurulu Üyeleri, Sivil Toplumla İlişkiler İl Müdürü Recep Kurtoğlu ile Sanayi ve Ticaret Müdürü İl Müdürü Adnan Ekiz de katıldılar. Program sonunda Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi eski Rektörü Prof. Dr. Aykut Gül, Vali Yardımcısı Huriye Küpeli Kan’a, Bünyamin Avcı da Belçika’dan gelen konuk Cengiz Bayergi’ye plaket takdim ettiler.

 

Resim

 

Resim

 

Resim

 

Resim

 

Resim

 

Resim

 

Resim

 

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: MHP Adana İl Başkanı, Bünyamin Avcı, Dünya Türkmenler Birliği, düzenlediği, etkinlik, kaftan giydi, Kazak Çapanı, 10 Kasım, Türkistan pilavı, MHP, Adana Haber
Yorumlar
Haber Yazılımı