MHP'li Aydın'dan Fener Rum Patriğine Zor Soru
Haber Detayı
02 Temmuz 2020 - Perşembe 15:32 Bu haber 4285 kez okundu
 
MHP'li Aydın'dan Fener Rum Patriğine Zor Soru
MHP Genel Başkan Yardımcısı Kamil Aydın, Fener Rum Patriği Bartholomeos’a cevaplayamayacağı bir soru sordu.
MHP Haberi
MHP'li Aydın'dan Fener Rum Patriğine Zor Soru

MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Erzurum Milletvekili Kamil Aydın, Fener Rum Patriği Bartholomeos’un Ayasofya'nın camiye dönüşmesine karşı çıkmasına tepki göstererek, Bartholomeos’a Atina'daki ibadet edeceği camisi olmayan Müslümanların duygusunu hatırlattı.

 

ATİNA'DAKİ MÜSLÜMANLARIN DUYGUSU NE OLACAK?

 

Fener Rum Patriği Bartholomeos'un İstanbul'da bir Kilisede yaptığı konuşmasında, ''Ayasofya'nın camiye dönüştürülmesi dünya çapındaki milyonlarca Hıristiyan’ın İslam’a sırt çevirmesine yol açacak. Aklıselimin üstün gelmesini umuyoruz. Türk halkı Ayasofya’nın bir anıt olarak evrensel karakterini savunmalıdır.'' sözlerine sarfetmesine tepki gösteren MHP Genel Başkan Yardımcısı Kamil Aydın, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, ''Ayasofya camiye dönüştürülürse dünyada milyonlarca Hristiyanı İslam’a karşı çevirecektir” yorumu yapan Bartholomeos; Türkiye’de Hristiyan nüfusa oranla çok sayıda kilise var iken, empati kurup, Atina’da ibadet için bir camisi dahi olmayan Müslümanların duygularına ne dersiniz?'' diye sordu.

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: MHP Genel Başkan Yardımcısı Kamil Aydın, MHP Erzurum, Fener Rum Patriği, Ayasofya açıklaması, İstanbul, MHP Haberleri
Yorumlar
Haber Yazılımı