MHP'li Avcı: Adana Atatürk'e İlham Kaynağı Oldu
Haber Detayı
15 Mart 2020 - Pazar 18:19 Bu haber 2544 kez okundu
 
MHP'li Avcı: Adana Atatürk'e İlham Kaynağı Oldu
ADANA HABERLERİ Haberi
MHP'li Avcı: Adana Atatürk'e İlham Kaynağı Oldu

MHP Adana İl Başkanı Bünyamin Avcı, Adana'nın Atatürk'e moral verdiğini ve Milli Mücadeleyi başlatması için esin kaynağı olduğunu söyledi.

 

MHP Adana İl Başkanı Bünyamin Avcı, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Adana’ya gelişinin 97. yıl dönümü münasebetiyle yayınladığı mesajda, Atatürk'ün Adana'yı dokuz kez ziyaret ettiğini belirterek, bu ziyaretlerin gezi amaçlı olmadığını, Adana'nın Atatürk'e moral verdiğini ve Milli Mücadeleyi başlatması için esin kaynağı olduğunu söyledi.

 

ATATÜRK ADANA'YI DOKUZ KEZ ZİYARET ETTİ

 

MHP Adana İl Başkanı Bünyamin Avcı, ''Ulaşım imkânlarının çok kısıtlı ve zor olduğu bir dönemde Atatürk dokuz kez Adana’yı ziyaret etti. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün hayatında şehrimizin bu kadar değer bulması, bizim için daima övünç olmuştur. Adana olarak bir asırlık onuru, gururla taşıyoruz. Elbette bu ziyaretler asla gezi amaçlı değildi. 15 Mart 1923’te Adana’ya gelişlerinde ifade ettikleri, ‘Efendiler, bende bu vekayiin ilk hissi teşebbüsü bu memlekette, bu güzel Adana'da doğmuştur’ sözleri, Adana’nın çok özel ve tarihi bir misyona sahip olduğunu göstermektedir.'' dedi.

 

MİLLİ MÜCADELEYİ BAŞLATMA FİKRİ ADANA'DA DOĞMUŞTUR

 

MHP Adana İl Başkanı Bünyamin Avcı, ''Anlaşılmıştır ki; Atatürk’ün Milli Mücadeleyi başlatma fikri Adana’mızda doğmuştur; Adana, Atatürk’e ufuk açmış, ilham vermiş, moral yüklemiş, zafere olan inancını pekiştirmiştir. Bu hepimiz için büyük bir onurdur. Dün Türkiye’nin kaderine yön veren bu şehir, biliyoruz ki; tarımda, sanayide, kültür ve sanatta, pek çok alanda öncü olmuştur. Böylesine zengin bir mirasın temsilcileri olarak yine güzel işler başarabiliriz. İstişare edersek, birlik olursak, omuz omuza verirsek en ağır sorunun bile üstesinden geleceğimize inanıyorum. Yeter ki samimi olalım, yeter ki ortak ve güçlü bir irade ortaya koyalım.'' dedi.

 

GÜNÜMÜZDE DE ADANA'NIN İLHAM KAYNAĞI ATATÜRK OLMALIDIR

 

MHP Adana İl Başkanı Bünyamin Avcı, ''Adana nasıl ki Atatürk’e esin kaynağı olmuş ise, bugün farklı sorunlar altında ezilen Adana’nın da ilham kaynağı Atatürk olmalıdır. Her engel aşılmak, her sorun çözülmek için vardır. Bu duygu ve düşüncelerle, Atatürk’ün Adana’ya gelişinin 97. yıl dönümünü kutluyorum. Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucu Lideri Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, dava arkadaşlarını, Milli Mücadele kahramanlarını rahmetle anıyor, manevi varlıkları önünde saygı ile eğiliyorum.'' dedi.  

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: MHP'li, Avcı:, Adana, Atatürk'e, İlham, Kaynağı, Oldu, , , , ,
Yorumlar
Haber Yazılımı