MHP'li Akkaş: Coronavirüse Karşı Mücadelede Sorumluluğumuz Var
Haber Detayı
01 Nisan 2020 - Çarşamba 16:44 Bu haber 2066 kez okundu
 
MHP'li Akkaş: Coronavirüse Karşı Mücadelede Sorumluluğumuz Var
MHP Adana İl Başkan Yardımcısı Yeşim Akkaş, coronavirüsle mücadelede sağlık çalışanlarının ve eczacıların ciddi sorumlulukları olduğunu söyledi.
ADANA HABERLERİ Haberi
MHP'li Akkaş: Coronavirüse Karşı Mücadelede Sorumluluğumuz Var

MHP Adana Kadın Aile ve Engellilerden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Eczacı Yeşim Akkaş, Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) tarafından pandemik bir hastalık olarak ilan edilen coronavirüs COVID-19 hastalığı ile mücadelede sağlık çalışanları ve eczacıların ciddi bir sorumluluğu olduğunu belirterek, ülkemizin ve vatandaşlarımızın bu süreci en az etkilenerek atlatabilmesi için doğru yönlendirmeler yapılması gerektiğini söyledi.

 

ECZACILAR OLARAK CİDDİ SORUMLULUĞUMUZ VAR

 

MHP Adana İl Başkan Yardımcısı Yeşim Akkaş, ''Bizlerin hastalarla sürekli etkileşim içerisinde olmamız nedeniyle hem kendimizi hem çalışanlarımızı hem de hastalarımızın arasında olası bulaş riskine karşı korumak anlamında ciddi bir sorumluluğumuz var. Eczanelerimizdeki olası bulaş riskini en aza indirmek adına da bir takım önlemler aldık. Eczanelerimizde aynı anda 3'ten fazla hasta bulundurmuyoruz. Hastalarımız ile bankolarımız arası mesafemiz en az 1 metredir. Aynı mesafeyi çalışanlarımız arasında da uyguluyoruz. Düzenli olarak eczanemizi dezenfekte edip, sık sık havalandırıyoruz.'' dedi.

 

UZMAN OLMAYAN KİŞİLERİN BİLGİLERİNE İTİBAR ETMEYİN

 

MHP Adana İl Başkan Yardımcısı Yeşim Akkaş, ''COVID-19 hastalığından korunmak için, uzman olmayan kişilerce ortaya atılan spekülasyonlara itibar etmememiz gerekir. Son olarak, kinin içeren toniklerin COVID-19 hastalığından koruduğuna dair spekülatif bilgilerin yaygınlaşmasıyla bazı vatandaşlarımızın tonik stoklamaya başladığı duyumlarını üzülerek öğrendik. Hangi kinin tuzunu içerdiğini bilmediğimiz toniklerin kullanılması ciddi sağlık sorunlarını beraberinde getirecektir. Sıtma tedavisinde kullanılan kinin in yüksek miktarlarda alınmasının yan etki ve ilaç etkileşimi olasılığı yüksektir. Dolayısıyla taşıdığı bu olası riskler dışında, kinin içeren tonikler vücuda aşırı kalori, şeker/katkı maddesi ve sıvı yüklenmesine neden olarak sağlığı bozucu sonuçlar doğurabilecektir. COVID-19’dan korunmak amacıyla sağlık otoriteleri ve uzmanlarınca önerilmeyen ve doğrulanmayan uygulamalara; bilgi kirliliği yaratan kulaktan dolma bilgilere hiçbir biçimde itibar etmeyin, sağlığınızdan olmayın.'' dedi.  

 

TEDAVİDE KULLANILAN İLAÇLARI BİLİNÇSİZCE KULLANMAYIN

 

MHP Adana İl Başkan Yardımcısı Yeşim Akkaş, ''COVID- 19 tanısı konmuş kişilerin tedavisinde kullanılan ilaçların bilinçsiz kullanımı ve suistimalinin önlenmesi amacıyla Sağlık Bakanlığı tarafından hastalara sunumu denetime tabi hale getirilmiştir. Mevcut ilaçların ve kaynakların bilinçsiz kullanımı ve suistimali, doktorlar tarafından bu tedaviye gereksinimi duyulan hastaların mağduriyetine yol açabileceği unutulmamalıdır. COVID- 19 enfeksiyonundan korunmak için kişisel korunma yöntemine dikkat edilmelidir. En etkin yöntem ellerin yıkanmasıdır. Bağışıklığınızı güçlü tutmak adına uykusuz kalmamalıyız. Bol sıvı tüketilmeli ve dengeli beslenmeliyiz. Gerekmedikçe dışarı çıkmamalı insanlarla aramızdaki 1 metrelik fiziksel mesafemizi korumalıyız. Sağlığınız ve ilacınızla ilgili konularda sadece hekiminizi ve eczacınızı dinleyin.'' dedi.

 

DAYAN MİLLETİM GECEYİ GÖRDÜK GÜNEŞİ DE GÖRECEĞİZ

 

MHP Adana İl Başkan Yardımcısı Yeşim Akkaş, ''Genel Başkanımız Bilge Liderimiz Sayın Devlet Bahçeli'nin dediği gibi; Sosyal izolasyonla, evde kalarak, birbirimize dayanarak, yardımlaşma kanallarını aktifleştirerek, karamsarlığı kovarak virüs karanlığını bertaraf edeceğiz. Zamanı geldiğinde hayat normalleşecek, birbirimizle kucaklaşacağız. Dayan milletim, geceyi gördük, güneşi de göreceğiz.'' dedi.

   

Kaynak: Editör:
Etiketler: MHP'li, Akkaş:, Coronavirüse, Karşı, Mücadelede, Sorumluluğumuz, Var,
Yorumlar
Haber Yazılımı