MHP'li Akçay: Küresel Güçler Suriyelileri Göçe Zorladı
Haber Detayı
14 Mart 2020 - Cumartesi 14:12 Bu haber 2307 kez okundu
 
MHP'li Akçay: Küresel Güçler Suriyelileri Göçe Zorladı
GÜNDEM Haberi
MHP'li Akçay: Küresel Güçler Suriyelileri Göçe Zorladı

MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, Küresel aktörlerin desteklediği Esad'ın Suriyelileri bilinçli olarak göçe zorladığını söyledi.

MHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Erkan Akçay, TBMM Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, Küresel aktörlerin Suriyelileri bilinçli olarak göçe zorladığını, sivillere yapılan hava saldırılarının insanları o bölgeden uzaklaştırmak amaçlı olduğunu, Avrupa sınırına dayanan mültecilere Yunan güçlerinin zulmettiğini, Türkiye'nin dünya ülkeleri arasında en fazla mülteci kabul eden ülke olarak Türk İslam medeniyeti şuurunun gereğini yaptığını söyledi.

KÜRESEL AKTÖRLER BİLİNÇLİ OLARAK SURİYELİLERİ GÖÇ ETTİRİYOR

MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, ''21'inci yüzyıl, Avrupa Birliğinin mülteciler ve göçmenler meselesinde yanlış ve başarısız politikalarına sahne olmaktadır. Bir kez daha, Batı kültürünün ve Batı siyasetinin zihnî ve fikrî kodlarının materyalizm, Darvinizm, sömürgecilik ve ırkçılıkla özürlü olduğuna şahit oluyoruz. Türkiye'nin "sınır hattında güvenli bölge" vurgusunu kulak arkası edenler kendi değerlerinin hukuki esaslarına uymaktan imtina etmektedirler. 1951 tarihli Cenevre Sözleşmesi ve 1967 Protokolü, mülteci haklarını belirleyen en temel hukuki belgedir. İç savaşın başladığı 2011 yılından bu yana Suriye, Esad rejimi, terör örgütleri ve emperyal aktörler tarafından kaos ortamına dönüştürülmüştür. Suriye vatandaşları, Esad'ın bilinçli politikalarıyla Türkiye başta olmak üzere Ürdün, Lübnan, Irak gibi ülkelere göç ettirilmiştir.'' dedi.

HAVA SALDIRILARIYLA İNSANLAR GÖÇE ZORLANDI

MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, ''Türkiye'de 29 Nisan 2011 tarihinden bu yana geçici koruma altındaki Suriyeli sayısı 3,5-4 milyon civarındadır. İdlib bölgesinde, özellikle son iki ay içerisinde, rejim unsurları ve Rus birlikleri tarafından gerçekleştirilen hava ve kara saldırıları sonucunda milyonlarca Suriye vatandaşı göç etmeye mecbur bırakılmıştır. Türkiye, geçici koruma statüsü dâhilinde, Suriye vatandaşlarına kapılarını açmış ve uluslararası hukuktan kaynaklanan hak ve yükümlülükleri doğrultusunda, insanlık onuruna yakışır şekilde imkânlar sunmuştur. 27 Şubat 2020 tarihinde İdlib'te rejim unsurları tarafından askerlerimize düzenlenen hain saldırı sonrasında gerilim tırmandırılmış ve yeni bir göç dalgası meydana gelmiştir.'' dedi.

YUNAN KUVVETLERİ SIĞINMACILARA ZULÜM YAPIYOR

MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, ''Türkiye ile Avrupa Birliği arasında 18 Mart 2016 tarihinde mültecilere ilişkin ortak eylem planı oluşturulmuş ve Türkiye, bu kapsamda alınan 6 maddelik karara harfiyen riayet etmiştir fakat planın maddelerini oluşturan koşullarda kökten değişiklikler olmuş ve Türkiye, yoğun göç dalgası neticesinde, sınır kapılarını açma mecburiyetinde kalmıştır. Esad rejiminin zulmünden kaçan, içerisinde çok sayıda çocuğun da bulunduğu siviller, Yunan kolluk kuvvetlerince işkence ve zulme tabi tutulmaya devam etmektedir. Yunanistan, Cenevre Sözleşmesi'ni ve Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi'nin 3'üncü maddesi kapsamında oluşturulan geri gönderme yasağını ihlal etmektedir. Avrupa Birliğine üye ülkeler tarafından yapılan açıklamalarda Türkiye, acımasız ve temelsiz eleştirilere maruz bırakılmakta, 2011'den bu yana Türkiye üzerinde ekonomik ve sosyolojik boyutta yüksek maliyetlere neden olan mülteci meselesi hafife alınmaktadır.'' dedi.

TÜRKİYE EN FAZLA SIĞINMACI KABUL EDEN DÜNYADA TEK ÜLKEDİR

MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, ''Almanya'nın 9 Mart 2020 tarihinde yaptığı açıklamayla 18 yaşından küçükleri ülkesine kabul edeceğini açıklaması ve mülteci krizini Türkiye'ye mündemiç yorumlaması gayrisamimi ve art niyetlidir. Avrupa Birliği mülteci meselesine sadece ekonomik açıdan bakmayı bırakmalıdır. Türkiye, mültecileri zor kullanarak sınırlara göndermemiştir. Egemenliğinden gelen meşru yetkilerine dayanarak sınır kapılarını açmıştır. Türkiye, dünyada en fazla mülteciyi ülkesinde misafir eden tek ülkedir. Türkiye, mülteci meselesinde insani değerler açısından medeni bir tutum sergilerken Yunanistan ve Türkiye'deki uzantıları insafsızlıklarını ayyuka çıkarmışlardır. Öyle ki Avrupa Birliği ve Yunanistan'ı eleştirmek yerine Türkiye'nin sığınmacıları bir araç olarak kullandığını söyleyecek kadar vicdansızlaşmışlardır.'' dedi.

TÜRKİYE MÜLTECİ MESELESİNDE TÜRK İSLAM ŞUURUNUN GEREĞİNİ YAPTI

MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, ''6 Mart 2020 tarihinde Yunanistan vatandaşları kendi Hükûmetlerinin göçmen karşıtı eylemlerini protesto etmek için sokaklara dökülmüşken bazı odaklar -içimizdeki odaklar- göçmenlere bu Afganlıdır, bu Suriyelidir şeklinde âdeta ırk testi yapar olmuştur. Bu ırkçılık değil de nedir? Yunan Hükûmetinin insanlık dışı tutumu nedeniyle mağdur olan sivillere sınır bölgesindeki vatandaşlarımız ve kolluk kuvvetlerimiz tarafından yardım edilmiştir. Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli, mültecilerin yaşadığı bu drama kayıtsız kalmamış ve 5 Mart 2020 tarihinde talimatları uyarınca bölgeye giysi ve gıda yardımı yapılarak sınırda zor şartlar altında bulunan çocuklar için kreş açılmıştır. Parti teşkilatlarımızın ve Ülkü Ocakları'nın sınırdaki yardım faaliyetleri devam etmektedir. Türkiye'nin mülteci meselesinde Türk-İslam medeniyetinin şuuru gereğince âlemşümul ve örnek bir tavır sergilediğine hiç şüphe yoktur.'' dedi.

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: MHP'li, Akçay:, Küresel, Güçler, Suriyelileri, Göçe, Zorladı, , , , , ,
Yorumlar
Haber Yazılımı