MHP'li Akçay'dan İyi Parti'li Durmuş Yılmaz'a Sert Tepki
Haber Detayı
21 Kasım 2021 - Pazar 19:45 Bu haber 3041 kez okundu
 
MHP'li Akçay'dan İyi Parti'li Durmuş Yılmaz'a Sert Tepki
MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, İyi Parti'li Durmuş Yılmaz'ın Türkiye’ye zarar vermek için yapılan operasyonları itiraf ettiğini söyledi.
MHP Haberi
MHP'li Akçay'dan İyi Parti'li Durmuş Yılmaz'a Sert Tepki

Daha önceki açıklamalarında, Merkez Bankası Başkanının ya da Hükümetin değişmesi halinde Doların düşeceğini iddia eden ve şimdi de asılsız iddialar ortaya atıp HDP ile paslaşarak Türkiye ekonomisine operasyon çekmeye çalışan İyi Parti Genel Başkan Yardımcısı Durmuş Yılmaz'a tepki gösteren MHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Erkan Akçay, HDP ve Türkiye düşmanları ile paslaşarak Türkiye'ye zarar vermeye çalışan Durmuş Yılmaz'ın Türkiye’ye yönelik operasyonları dolaylı bir şekilde itiraf ettiğini söyledi.

 

İYİ PARTİ'Lİ DURMUŞ YILMAZ'IN AÇIKLAMASI

 

Geçmişte bir dönem Merkez Bankası Başkanlığı görevini yürüten İyi Parti Genel Başkan Yardımcısı Durmuş Yılmaz, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda yaptığı konuşmada, "Ben sizleri bugün Cuma dolayısıyla bu gece saat 12.00’den sonra teyakkuza davet ediyorum, Resmî Gazete’yi takip etmenizi tavsiye ediyorum; bu gece bir şey olabilir, olduğu zaman da Türk lirasının üzerine nasıl daha fazla bir sıkıntının geleceğini görürsünüz. 12.00’den sonra Resmî Gazete’yi takip edin diyorum ve herkese iyi hafta sonları diliyorum." dedi.

 

HDP'Lİ GERGERLİOĞLU'NDAN DURMUŞ YILMAZ'A DESTEK SORUSU

 

İyi Parti Genel Başkan Yardımcısı Durmuş Yılmaz'ın bu açıklaması üzerine sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, yaptığı açıklamada, ''TBMM bütçe komisyonunda önemli açıklama! Eski Merkez Bankası başkanı Durmuş Yılmaz 'bu gece saat 00.00 da Resmi Gazeteyi takip edin, ekonomi açısından olağanüstü bir şey olacak' dedi. Sizce ne olacak?'' dedi.

 

ÖNGÖRÜSÜ GERÇEKLEŞMEYEN DURMUŞ YILMAZ'DAN PİŞKİNCE BİR AÇIKLAMA

 

Gece saat 12 olduğunda herkes Resmi Gazete'yi takip ederken, hiçbir şeyin olmadığı görüldü. Cumhur İttifakı ve Hükümeti yıpratmak için algı operasyonu yaptığı yetmezmiş gibi pişkince tekrar açıklama yapan İyi Parti Genel Başkan Yardımcısı Durmuş Yılmaz, ''Herhangi bir kulis bilgim ve duyumum yoktu. Sadece bugüne kadar MB yönetiminde yapılan değişikliklerin piyasaların kapalı olduğu hafta sonu gece saat 12.00 den sonra yapıldığı; hafta içinde Sayın HveM Bakanı’nın Para politikası hakındaki duruşuna, ifadelerine.. Sayın Erdoğan’ın Grup toplantısında verdiği tepkiden hareketle,  Bakanın hafta sonu piyasaların kapalı olduğu bir zamanda görevden alınacağı öngörüsünde bulundum. Öngörüm gerçekleşmedi.Yanıldım. Özür dilerim.'' dedi.

 

MHP'Lİ ERKAN AKÇAY'DAN DURMUŞ YILMAZ'A SERT TEPKİ

 

Daha önceki açıklamalarında, Merkez Bankası Başkanının değişmesi halinde Doların 2 TL birden düşeceğini, hükümetin değişmesi halinde de daha fazla düşeceğini iddia eden ve şimdi de asılsız iddialar ortaya atıp HDP ile paslaşarak Türkiye ekonomisine operasyon çekmeye çalışan İyi Parti Genel Başkan Yardımcısı Durmuş Yılmaz'a tepki gösteren MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, ''Durmuş Yılmaz siyasi aktivistlik yapıyor, üstelik hdp ve Türkiye düşmanları ile paslaşarak. Siyaset ve devlet adamlığı sorumluluk ve aklıbaşındalık gerektirir. Bu tür paylaşımlarla belki nankör öfkenizi kusarsınız ama neticede ülkemize zarar verirsiniz. Çok yazık! Doların nasıl düşeceğini Türkiye düşmanlarının sözcülüğünü yaparak ifade etmeleri, Türkiye’ye yönelik operasyonların dolaylı bir itirafıdır. Resmen düşman kılıcı sallıyorlar. Muhalefet maskesi takmış cinnet ve zillet hali.'' dedi.

 

Resim

 

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: MHP Grup Başkan vekili, Erkan Akçay, Merkez Bankası, dolar, algı operasyonu, siyasetçiye tepki, Türkiye, zarar verdiler, itiraf ettiler, çok yazık, MHP
Yorumlar
Haber Yazılımı