Başbağlar Katliamını Anan Yıldırım'dan Erzincan Ziyareti
Haber Detayı
05 Temmuz 2021 - Pazartesi 16:08 Bu haber 2371 kez okundu
 
Başbağlar Katliamını Anan Yıldırım'dan Erzincan Ziyareti
Ülkü Ocakları Genel Başkanı Ahmet Yiğit Yıldırım, Başbağlar katliamını anma proğramına katılmak için geldiği Erzincan'da, önemli ziyaretlerde bulundu.
ÜLKÜCÜ Haberi
Başbağlar Katliamını Anan Yıldırım'dan Erzincan Ziyareti

5 Temmuz 1993 tarihinde PKK'lı teröristlerce 33 sivil vatandaşın katledildiği Başbağlar katliamının 28. yıl dönümünde, Erzincan’ın Kemaliye İlçesine bağlı Başbağlar köyüne gelen Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Genel Başkanı Ahmet Yiğit Yıldırım, Erzincan Valiliği tarafından düzenlenen anma proğramına katıldıktan sonra bir dizi ziyaretlerde bulundu.

 

YILDIRIM'DAN BAŞBAĞLAR KATLİAMI ANMA PROĞRAMI AÇIKLAMASI

 

Erzincan’ın Kemaliye İlçesine bağlı Başbağlar köyünde düzenlenen anma proğramıyla ilgili sosyal medyadan açıklamalarda bulunan Ülkü Ocakları Genel Başkanı Ahmet Yiğit Yıldırım, ''Başbağlar Katliamının 28. yılında şehitlerimizi anmak üzere Erzincan Valiliği tarafından Başbağlar köyünde düzenlenen anma programına katıldık. Aziz ruhları şâd, mekânları cennet olsun. 5 Temmuz 1993 tarihinde hain terör örgütünün alçakça 33 vatandaşımızı katlettiği Başbağlar Katliamının 28. yıl dönümü vesilesiyle şehitler anıtında şehitlerimizin aziz ruhuna dua ettik. Unutmadık, unutmuyoruz. Aşağılık terör örgütünü şiddetle lanetliyoruz.'' dedi.

 

YILDIRIM'DAN KEMALİYE BELEDİYESİ ZİYARETİ AÇIKLAMASI

 

Başbağlar katliamının 28. yıl dönümünde düzenlenen anma proğramına katılmak için geldiği Erzincan'da Kemaliye Belediyesi'ne ziyarette bulunan Ülkü Ocakları Genel Başkanı Ahmet Yiğit Yıldırım, ziyaretiyle ilgili yaptığı açıklamada, ''Erzincan Belediye Başkanı Sayın Bekir Aksun, MHP İl Başkanı Sayın Salih Aksu, Kemaliye Belediye Başkanı Sayın Mehmet Karaman ve ülküdaşlarımız ile Erzincan Kemaliye Belediyemizi ziyaret ederek, Kemaliye’nin yöre kültürünü ve bugüne kadar dokusunu korumuş tarihi yapılarını yerinde inceledik.'' dedi.

 

GENEL BAŞKAN YILDIRIM'IN BAŞBAĞLAR'DA YAPTIĞI KONUŞMA

 

Söz Erzincan’dan açıldığı zaman bir şekilde konu Başbağlar katliamına geliyor. Başbağlar’da katledilen 33 sivil vatandaşımızın sızısını tüm Türkiye’nin hissettiğini görüyoruz. Türkiye Cumhuriyeti’ni bölmeye çalışan terör örgütleriyle çok şükür mücadele ediyoruz. Bu mücadele bunların kökü kazınana kadar devam edecektir. Nasıl ki mazluma Yunus olmasını biliyorsak, zalime de Yavuz olmasını biliriz. Zalime merhamet, mazluma ihanettir. Haine merhamet, vatana ihanettir. PKK ve iş birlikçilerinin kökünü kazıyacağız, kim destek oluyorsa onlarla mücadele etmeye devam edeceğiz.

 

Sadece bu topraklarda değil Müslüman Türk’ün toplumları olduğu bütün coğrafyalarda bu katliamlarla karşı karşıya kaldık. Doğu Türkistan’da Müslüman Türk insanları katliama maruz bırakıldı. Karabağ’da, Hocalı’da sırf Müslüman Türk oldukları için yüzlerce sivil kadın, çocuk katledildi. Bugün çok şükür ki oranın hesabını sorduk. Türk milleti, kendisine yapılan bu zalimliklerle beraber nerede bir mazlum varsa ona el uzatmak için ayağa kalktı. Kerkük’te, Musul’da, Balkanlar’da, Kıbrıs’ta nerede bir soydaşımız varsa, nerede bir zulme uğrayan varsa Allah’ın bize yüklediği görev gereğince, davamız gereğince oraya el uzatmak için mücadele verdik.

 

Bugün milli İHA’larımız, SİHA’larımız örgütü paramparça etti, bitirme noktasına getirdi. Seyyid Ahmet Arvasi’nin dediği gibi “Teknolojik üstünlüğü ele geçirmedikten sonra, bu hainler karşısında mücadele edemeyiz. İyi olmak yeterli değil, teknolojimizin de üstün olması gerekiyor.” Bugün Teknolojik üstünlüğü ele geçirmek üzereyiz. Nerede düşmanımız varsa imha ediyoruz. Bizi sen sevgisiz, susuz, havasız ve vatansız bırakma Allah'ım! Müslümanlıkla yoğrulan yurdu, Müslümansız bırakma Allah'ım!

 

 

Resim

 

Resim

 

Resim

 

Resim

 

Resim

 

Resim

 

Resim

 


 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: Ahmet Yiğit Yıldırım, Başbağlar katliamı, anma proğramı, Şehitlik, Kem
Yorumlar
Haber Yazılımı