MHP'den Ülkü Ocakları'nı Kapatacak Olan Fransa'ya Tepki
Haber Detayı
04 Kasım 2020 - Çarşamba 10:18 Bu haber 3689 kez okundu
 
MHP'den Ülkü Ocakları'nı Kapatacak Olan Fransa'ya Tepki
MHP, Fransa'nın Ülkü Ocakları'nı kapatma kararına sert tepki gösterdi.
MHP Haberi
MHP'den Ülkü Ocakları'nı Kapatacak Olan Fransa'ya Tepki

Azerbaycan topraklarını işgal ederek sivilleri katleden Ermenistan'a sürekli olarak destek veren Fransa'nın Ülkü Ocakları'nı kapatma kararı almasına tepki gösteren MHP Milletvekilleri ve Teşkilatları, Fransa Cumhurbaşkanı Macron'un her zamanki gibi Türk düşmanlığını bir kez daha gösterdiğini belirterek, Ülkücülerin baskı ve saldırılarla yıldırılamayacağını ve Ülkücü Hareket'in engellenemeyeceğini söylediler. 

 

MHP'Lİ HİDAYET VAHAPOĞLU'NUN FRANSA'YA TEPKİSİ

 

Fransa'nın Ülkü Ocakları'nı kapatma kararı almasını hiç yadırgamadığını belirten MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili Hidayet Vahapoğlu, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, ''Hiç yadırgamadım. Türk-Türkiye ve İslam düşmanlarının hedefinde öncelikle MHP ve ülkücü camia yer almaktadır. Dolayısıyla Fransa’nın düşmanlığının ülkücü kadrolara yönelmesi beklenen bir durumdur. Onların bilmediği ülkücülerin baskı ve saldırılarla yıldırılamayacağıdır. Neden yadırgamadım biliyormusunuz? ASALA’nın, PKK’nın, YPG’nin, TKSP’nin, DHKPC’nin, 17N (17 Kasım)’in vs. bilumum Türk ve Türkiye düşmanını kucaklayan bir ülke Ülkü Ocaklarına hayat hakkı tanımak ister mi? Kararları, sadece bizi kamçılar. Bilsinler ki dünden daha güçlü olacağız.'' dedi.

 

MHP'Lİ MEHMET TAYTAK'IN FRANSA'YA TEPKİSİ

 

Fransa'nın Ülkü Ocakları'nı kapatmaya gücünün yetmeyeceğini belirten MYK Üyesi ve Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Taytak, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, ''Konu Türk düşmanlığı olunca, batının ne medeniyeti kalıyor ne de düşünce özgürlüğü. İstedikleri kadar yasaklasınlar, Türklük ateşiyle yanan gönüllere ne Fransa'nın gücü yetebilir ne Avrupa'nın. Ülkücü Hareket Engellenemez!'' dedi.

 

MHP'Lİ OLCAY KILAVUZ'DAN FRANSA'YA TEPKİ

 

Ülkü Ocakları eski Genel Başkanı ve MHP Mersin Milletvekili Olcay Kılavuz, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, ''Türk ve İslam’a alçakça saldıran, Türk korkusunu bir türlü aşamayan Macron; ülkedeki Ülkü Ocakları faaliyetlerini yasaklayarak engellemeye kalkışmıştır. Her ülküdaşımız bir 'Ocak’tır'; her ülkücü Türklüğün ve İslam’ın sancaktarıdır.'' dedi.

 

MHP'Lİ BÜNYAMİN AVCI'DAN FRANSA'YA TEPKİ

 

Fransa Cumhurbaşkanı Macron'un Ülkü Ocakları ile ilgili başka bir karar alması durumunda ''kendimizden şüphe ederdik'' değerlendirmesini yapan MHP Adana İl Başkanı Bünyamin avcı, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, ''Fransa Cumhurbaşkanı Macron, terör örgütü PKK'nın Suriye kolu YPG'yi övdüğü gün, Fransa'daki Ülkü Ocaklarını kapatma kararı veriyor. Bu kararın tersi olsaydı kendimizden şüphe ederdik! 'Düşman okunu takip ediniz, o sizi hak ehline götürür.' (İmam Şafi Hz.) Elhamdülillah yolumuz haktır!'' dedi.

 

MHP'Lİ HÜSEYİN SÖZLÜ'DEN FRANSA'YA TEPKİ

 

MHP Genel Başkan Başdanışmanı Hüseyin Sözlü, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, ''PKK'lı teröristleri Elysee Sarayı'nda bağrına basan Fransa yönetimi, Ülkü Ocakları'nı yasaklama kararı alıyor. Avrupa'nın ikircikli tavrını tam anlamıyla ortaya koyan bu kararı şiddetle kınıyorum.'' dedi.

 

 

Resim

 

Resim

 

Resim

 

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: MHP, Bünyamin Avcı, Hüseyin Sözlü, Hidayet Vahapoğlu, Mehmet Taytak, Olcay
Yorumlar
Haber Yazılımı