Bahçeli: Dağlık Karabağ Alınmadan Müzakere Yapılamaz
Haber Detayı
03 Kasım 2020 - Salı 17:29 Bu haber 3111 kez okundu
 
Bahçeli: Dağlık Karabağ Alınmadan Müzakere Yapılamaz
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Dağlık Karabağ'ın Azerbaycan tarafından alınmadan müzakere masasına oturulmaması gerektiğini söyledi.
MHP Haberi
Bahçeli: Dağlık Karabağ Alınmadan Müzakere Yapılamaz

Ermenistan ve destekçilerinin uğraşlarının beyhude olduğunu ve Dağlık Karabağ'ın Türk kalacağını ifade eden MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, TBMM Grup Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, Karabağ'ın pazarlık konusu yapılmasını reddederek, kesin çözümün askeri başarıdan sonra siyasi ve diplomatik müzakerelerle sağlanacağını söyledi.

 

NE YAPSALAR BOŞUNADIR DAĞLIK KARABAĞ TÜRK'TÜR TÜRK KALACAKTIR

 

Azerbaycan’ın haklı ve inanmış mücadelesi hamd olsun günbegün sonuç almaktadır. Dağlık Karabağ işgalin zincirlerinden hızla azat edilmektedir. Terör devleti Ermenistan yine sivillere misket bombalarıyla, füzelerle saldırarak kansızlığının ve katilliğinin gereğini yapmaktadır. Ne yapsalar boşunadır, Dağlık Karabağ Türk’tür, Türk kalacaktır. Neye başvursalar beyhudedir, Azerbaycan Türklüğü teröristleri kaçtıkları yere kadar kovalayacaktır. Azerbaycan ordusu tüm cephe hattında kahramanlık destanıyla zafere koşmaktadır. Çatışmalar ağırlıklı olarak Ağdere, Hocavend ve Gubatlı ekseninde devam etmektedir. 

 

BİZE GÖRE KESİN ÇÖZÜM ASKERİ BAŞARIDAN SONRA MÜZAKERE YAPILMASIDIR

 

Paşinyan’ın Putin’e mektup yazması, yardım dilenmesi, Putin’in ise çatışma alanının Ermenistan sınırlarının haricinde olduğunu ifade etmesi oldukça dikkat çekici gelişmeler arasındadır. Putin’in Dağlık Karabağ sorunuyla ilgili müzakere arayışlarının içinde Türkiye’nin de olmasına vurgu yapması bir başka önemli gelişmedir. İsviçre’nin Cenevre şehrinde, Dağlık Karabağ ihtilafında ara bulucu rolündeki AGİT Minsk Grubu’nun üç eşbaşkanı temsilcileriyle, Azerbaycan ve Ermenistan Dışişleri Bakanlarının bir araya gelmesi masada çözüm arayışlarının eseridir. Çözüm olur mu olmaz mı bilemeyiz, ama bize göre kesin çözüm askeri başarıdan sonra siyasi ve diplomatik müzakerelerle sağlanacaktır. 

 

KARABAĞ PAZARLIK KONUSU YAPILMAMALIDIR

 

Geçtiğimiz Nevruz Günü’nde PKK’lılarla halay çeken Paşinyan’ın sonu yaklaşmaktadır ve akıbeti terörist yoldaşlarıyla birlikte aynı karanlık dehlizdir. Karabağ Türk’tür, Azerbaycan’dır, emanettir, ecdadın yadigârıdır. Pazarlık konusu yapılmamalı, Türk milletinin fedakârlıklarıyla hak sahibine geçmelidir. Bu duygu ve düşüncelerle konuşmama son verirken muhterem heyetinizi saygılarımla selamlıyor, başarılarla dolu bir hafta geçirmenizi diliyor, her birinizi Cenab-ı Allah’a emanet ediyorum. Sağ olun, var olun. 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: MHP Genel Başkanı, Devlet Bahçeli, Dağlık Karabağ, Azerbaycan, Ermenistan, Türkiye, pazarlık yapılamaz, askeri başarı, Türk Milleti, MHP
Yorumlar
Haber Yazılımı