MHP'den Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli'ye Tepki
Haber Detayı
02 Nisan 2020 - Perşembe 23:10 Bu haber 2157 kez okundu
 
MHP'den Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli'ye Tepki
MHP Malatya Milletvekili Mehmet Celal Fendoğlu, Tarım ve Orman Bakanlığı'nın güvenli bitki listesine tepki gösterdi.
MHP Haberi
MHP'den Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli'ye Tepki

MHP Malatya Milletvekili Mehmet Celal Fendoğlu, TBMM Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, dünya kayısı üretiminin yüzde 85'i Türkiye'de olmasına rağmen, Tarım ve Orman Bakanlığı'nın güvenli bitki listesinde kayısının olmamasına tepki göstererek, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'ye ''Dulavrat oto güvenli bulunurken kayısının güvenli olmayışı garip değil mi?'' diye sordu.

 

TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI'NIN GÜVENLİ BİTKİ LİSTESİNDE KAYISI NEDEN YOK?

 

MHP Malatya Milletvekili Mehmet Celal Fendoğlu, ''Dünya kayısısının yüzde 85'i Malatya'da üretiliyor, kayısı kadar kayısı çekirdeği de ülkemizin prestijli ürünlerinden birisidir. Ama işe bakınız ki dünya ilaç, gıda ve kozmetik sanayiinde bir ham madde olarak kullanılan kayısı çekirdeği Türkiye'nin millî tarım politikalarını oluşturmakla, millî tarım ürünlerini korumakla, yaşatmakla görevli Tarım ve Orman Bakanlığının güvenli bitki listesinde bulunmuyor.'' dedi.

 

DULAVRAT OTU GÜVENLİ DE KAYISI GÜVENİLİR DEĞİL Mİ SAYIN BAKAN?

 

MHP Malatya Milletvekili Mehmet Celal Fendoğlu, ''Listede yok yok: At kestanesi var, dulavrat otu var, sarıpapatya, yılanyastığı ve kadıntuzluğu var dahası Türkiye'de yetiştirilmeyen Arap zamkı var. Ancak niyeyse faydalı olduğu dünyada kabul görmüş kayısı çekirdeği yok. İthal edilen onlarca bitkinin güvenli listede olmasına karşın 51 ülkeye ihraç edilen Malatya kayısı çekirdeğinin listede olmaması sizce de garip değil mi? Dulavrat otu güvenli, kayısı çekirdeği güvenilir değil mi Sayın Tarım Bakanımız?'' dedi.

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: MHP'den, Tarım, ve, Orman, Bakanı, Pakdemirli'ye, Tepki,
Yorumlar
Haber Yazılımı