MHP'den Şehit Yakını ve Gazilere Doğalgaz İndirimi Teklifi
Haber Detayı
23 Mart 2020 - Pazartesi 16:40 Bu haber 16387 kez okundu
 
MHP'den Şehit Yakını ve Gazilere Doğalgaz İndirimi Teklifi
MHP Milletvekilleri, Gazilerin oturduğu evlerde kullanılan doğalgaza indirim yapılması için kanun teklifi verdi.
MHP Haberi
MHP'den Şehit Yakını ve Gazilere Doğalgaz İndirimi Teklifi

MHP Genel Başkan Yardımcılarından Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı ve Bursa Milletvekili Mustafa Hidayet Vahapoğlu ile MHP Konya Milletvekili Esin Kara, Harp ve vazife malulu Gazilerin ikamet ettikleri konutlarda ödenen doğalgaz bedelinde 50'den az olmamak kaydıyla indirim uygulanması amacıyla, Kamu Kurum ve Kuruluşlarının Ürettikleri Mal ve Hizmet Tarifeleri ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifini TBMM'ye sundu.

 

KANUN TEKLİFİNİN GEREKÇESİ

 

Askerlerimiz Türk Milletinin mensubu olmanın verdiği gurur ve güvenle, ülkelerine hizmet etmişler vatanseverlikleriyle örnek olmuşlar, hatta bu uğurda hayatlarını kaybetmiş yahut yaralanmışlardır. Devletimiz, şehitlerimiz, gazilerimiz ve yakınları için bir takım yaşamlarını kolaylaştırıcı önlemler almaktadır. Bu kapsamda, kira yardımı, elektrik ve su faturalarında indirim gibi yardımlar yapılmaktadır.

 

Ülkemizde doğalgaz kullanımı hızla yaygınlaşırken, şehit aileleri ve gazilerimiz de doğalgaz kullanmaktadır. Ülkesi ve milleti için hayatını kaybederek şehitlik mertebesine erişen vatandaşlarımızın aileleri ile aynı amaçla yaralanıp gazilik payesi alan vatandaşlarımızın ikametgahlarında doğalgaz bedelinde indirim uygulamasına gidilmelidir.

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: MHP'den, Şehit, Yakını, ve, Gazilere, Doğalgaz, İndirimi, Teklifi, , , , , ,
Yorumlar
Haber Yazılımı