MHP'li Özdemir: Egemenlik Parayla Satın Alınamaz
Haber Detayı
25 Ekim 2021 - Pazartesi 12:07 Bu haber 1946 kez okundu
 
MHP'li Özdemir: Egemenlik Parayla Satın Alınamaz
MHP Genel Başkan Yardımcısı İsmail Özdemir, Egemenliğin parayla satın alınamayacağı gibi parayla da yok edilemeyeceğini söyledi.
MHP Haberi
MHP'li Özdemir: Egemenlik Parayla Satın Alınamaz

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve MHP Lideri Bahçeli'nin 10 Büyükelçi'nin istenmeyen adam ilan edilerek ülkelerine gönderilmesini istemesi üzerine, Büyükelçilerin ülkeleri ile restleşmenin Türkiye'de döviz fiyatlarını yükselttiğini ileri süren muhalif siyasetçi ve medya yorumcularına tepki gösteren MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Kayseri Milletvekili İsmail Özdemir, konunun muhataplarına BM Viyana Sözleşmesi'nin 41. Maddesini ve Mustafa Kemal Atatürk'ün sıkıntılardan dolayı ümitsizliğe düşüp memleketlerine dönmek isteyen Milletvekillerine söylediği sözleri hatırlatarak, Egemenliğin parayla satın alınamayacağı gibi parayla da yok edilemeyeceğini söyledi.

 

BM VİYANA SÖZLEŞMESİ'NE GÖRE BÜYÜKELÇİLERİN UYACAĞI KURALLAR

 

Osman Kavala'nın serbest bırakılmasıyla ilgili bildiri yayınlayan 10 Büyükelçi'nin Türkiye'ye baskı uygulamaya kalkışması tartışmalarına tepki gösteren MHP Genel Başkan Yardımcısı İsmail Özdemir, konunun tüm muhataplarına Büyükelçilerin görev yaptığı ülkelerde uyması gereken kuralları belirleyen BM Viyana Sözleşmesi'nin 41. Maddesini hatırlattı. Söz konusu 41. Maddede, ''1-) Kabul eden Devletin kanunlarına ve nizamlarına riayet etmek, ayrıcalıklarına ve bağımsızlıklarına halel gelmeksizin, bu gibi ayrıcalıklardan ve bağışıklıklardan yararlanan her şahsın görevidir. Anılan Devletin iç işlerine karışmamak da bu şahısların keza görevidir. 2-) Gönderen Devlet tarafından kabul eden Devlet nezdinde yapılması misyonun uhdesine tevdi olunan bütün resmî işler, kabul eden Devletin Dışişleri Bakanlığı veya mutabık kalınacak başka Bakanlık ile veya aracılığıyla yürütülür. 3-) Misyonun binaları, misyonun bu Sözleşmede belirtilen görevleri veya diğer genel uluslararası hukuk kuralları veya gönderen ve kabul eden Devlet arasında yürürlükte olan özel anlaşmalar ile bağdaşmayacak bir tarzda kullanılmaz.'' deniliyor.

 

MHP VE CUMHUR İTTİFAKI'NI HEDEF ALANLAR KİME HİZMET EDİYOR?

 

Osman Kavala'nın serbest bırakılmasıyla ilgili bildiri yayınlayan 10 Büyükelçi'nin Türkiye'ye baskı uygulamaya kalkışmasına karşı, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin 10 Büyükelçi'nin istenmeyen adam ilan edilerek ülkelerine gönderilmesini istemesi üzerine, muhalif siyasetçilerin ve kaşarlanmış medya mensuplarının, bildiri yayınlayan Büyükelçilerin ülkeleriyle restleşmenin Türkiye'de döviz fiyatlarını yükselttiğini ileri sürerek, MHP ve Cumhur İttifakı'nı hedef almasına tepki gösteren MHP Genel Başkan Yardımcısı İsmail Özdemir, deli saçması iddialarla MHP'nin hedef alınmasını kabul etmeyeceklerini, MHP ve Cumhur İttifakı’nın maksatlı olarak hedef alınmasının malum ve meşum çevrelerin tutumlarının nereye hizmet ettiğini gösterdiğini söyledi.

 

EGEMENLİK PARAYLA SATIN ALINAMAZ! PARAYLA DA YOK EDİLEMEZ

 

Egemenliğin parayla satın alınamayacağı gibi parayla da yok edilemeyeceğine dikkat çeken MHP Genel Başkan Yardımcısı İsmail Özdemir, ''Türkiye’nin terörle mücadelede bu zamana kadar sarfetmek zorunda kaldığı toplam harcama 2 trilyon 256 milyar 48 milyon dolardır. Mesele sadece ekonomi meselesi değildir! Vatanı parçalamak, Türk Milleti’nin bağımsızlığını elinden almak isteyenlerin bugünkü yeni sloganı ekonomi! Dünyanın merkezi olan bu topraklarda bağımsız ve irade sahibi olarak yaşamanın bedelini her yönden ödemiş 'ya İstiklal ya ölüm' iradesini ortaya koymuş bir milletin, hürriyet uğruna neleri göze alabileceği bellidir. Egemenlik parayla satın alınmaz! Parayla da yok edilemez!'' dedi.

 

İRADEMİZ REZİL HESAPLARI YERLE YEKSAN ETMEYE HER DAİM MUKTEDİRDİR

 

23 Nisan 1920'de TBMM açıldıktan sonraki günlerde, sıkıntılardan dolayı ümitsizliğe düşüp memleketlerine dönmek isteyen Milletvekillerine cevap veren Mustafa Kemal Atatürk'ün, ''İşittim ki bazı arkadaşlar yoksulluğumuzu bahane ederek memleketlerine dönmek istiyorlarmış. Ben kimseyi zorla Milli Meclise davet etmedim. Herkes kararında hürdür, bunlara başkaları da katılabilirler. Ben bu kutsal davaya inanmış bir insan sıfatıyla buradan bir yere gitmemeye karar verdim. Hatta hepiniz gidebilirsiniz. Asker Mustafa Kemal mavzerini eline alır, fişeklerini göğsüne dizer, bir eline de bayrağı alır, bu şekilde Elmadağı’na çıkar, orada tek kurşunum kalana kadar vatanı müdafaa ederim. Kurşunlarım bitince bu aciz vücudumu bayrağıma sarar, düşman kurşunlarıyla yaralanır, temiz kanımı, kutsal bayrağıma içire içire tek başıma can veririm. Ben buna and içtim.'' sözlerini sosyal medya hesabından paylaşan MHP Genel Başkan Yardımcısı İsmail Özdemir, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, ''Bu ülkenin kuruluşunda sergilenen yüksek vasıflı Türklük iradesi asla silinemeyecektir. Mesele egemenliğimiz ve bağımsızlığımız olduğunda sarsılmaz irademizin kudreti, rezil hesapları yerle yeksan etmeye her daim muktedirdir.'' dedi.

 

Açıklama yok.

 

 

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: MHP Genel Başkan Yardımcısı, İsmail Özdemir, Egemenlik, parayla satın alınamaz, yok edilemez, döviz fiyatı, yükselince, bildiri, Türkiye, baskı, ülkeler, MHP, ekonomi
Yorumlar
Haber Yazılımı