MHP'den Salgından Ölen Sağlıkçıların Şehit Sayılması Önerisi
Haber Detayı
21 Temmuz 2020 - Salı 11:43 Bu haber 4353 kez okundu
 
MHP'den Salgından Ölen Sağlıkçıların Şehit Sayılması Önerisi
MHP Konya Milletvekili Esin Kara, coronavirüs salgını nedeniyle hayatını kaybeden sağlık personelinin Görev Şehidi sayılması konusunu TBMM'ye taşıdı.
MHP Haberi
MHP'den Salgından Ölen Sağlıkçıların Şehit Sayılması Önerisi

MHP Konya Milletvekili Esin Kara, görevlerini yerine getirirken yaşamını yitiren sağlık çalışanlarının görev şehidi olarak kabul edilmesine ve bu kişilerin ailelerinin desteklenmesiyle ilgili Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın cevaplandırması istemiyle TBMM Başkanlığı'na soru önergesi verdi.

 

SORU ÖNERGESİNİN GEREKÇESİ

 

Dünyayı etkisi altına alan coronavirüs salgını nedeniyle sağlık hizmetinin en önemli ve ayrılmaz parçası olan sağlık personellerimiz büyük risk altında görevlerini yapmaktadır. Kimi zaman görevleri uğruna ailelerinden ayrı düşmekte hatta hayatlarını kaybetmektedirler. Sağlık hizmeti sağlık personellerimizin özverili çalışmaları ile bir bütün olarak başarı gösterebilmektedir.
Sağlık personelleri direkt hasta ile muhatap oldukları için tüm ciddi riskleri taşımaktadır. Bu zor süreçte hem kendileri hem de hayatlarını kaybetmeleri nedeniyle geride kalan aileleri toplumumuz için emanet anlamı taşımaktadır.

 

BAKAN KOCA'DAN CEVAPLANDIRMASI İSTENİLEN SORULAR

 

1-) Görevini yerine getirirken Kovid-19 nedeniyle hayatını kaybeden sağlık personellerimize yönelik Görev Şehidi ünvanı verilmesine yönelik bir çalışma yapılması planlanmakta mıdır? 

 

2-) Hayatlarını kaybeden sağlık personellerinin ailelerine yönelik maddi destek verilmesi, haklarının korunması ya da çocuklarına yönelik burs imkanı sağlanmasına yönelik bir çalışma yapılması planlanmakta mıdır? 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: MHP Konya Milletvekili Esin Kara, Esin Kara Haberleri, Görev Şehidi, coronavirüs, Kovid 19, Sağlıkçılar, Sağlıkçı Şehitler, salgından ölenler
Yorumlar
Haber Yazılımı