MHP'den Bahçeli ve İttifakı Hedef Alan Yazara Tepki
Haber Detayı
02 Temmuz 2021 - Cuma 18:42 Bu haber 2730 kez okundu
 
MHP'den Bahçeli ve İttifakı Hedef Alan Yazara Tepki
MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, Türkiye'ye hasım olma açısından Ak Parti'yi HDP'den daha tehlikeli gören ve MHP'yi hedef alan yazara tepki gösterdi.
MHP Haberi
MHP'den Bahçeli ve İttifakı Hedef Alan Yazara Tepki

Ak Parti ile MHP'nin birbirine mahkum olduğu iddiasında bulunarak iki partinin ittifaktan kopması için fitne sokmaya çalışan Cumhuriyet Gazetesi yazarı Özdemir İnce'ye tepki gösteren MHP Genel Sekreteri ve Bursa Milletvekili İsmet Büyükataman, Ak Parti'yi Türkiye'ye hasım olarak görüp HDP'yi hasım görmeyen Özdemir İnce'nin hainler müzesi kurulması halinde ön sıralardan yer bulabileceğini söyledi.

 

CUMHURİYET GAZETESİ YAZARI ÖZDEMİR İNCE NE DEDİ?

 

Ak Parti ile MHP'nin birbirine mahkum olduğu iddiasında bulunurken, iki partinin birlikte hareket etmemesi gerektiğini savunarak Cumhur İttifakı'na fitne sokmaya çalışan Cumhuriyet Gazetesi yazarı Özdemir İnce, bugünkü yazısında, ''AKP ve MHP birlikteliği koalisyon değilse ne? Medeni Kanun’a göre bir evlilik değil ama imam nikâhlı bir koalisyon. İki tarafın da tam kafasına göre. Ancak çok tehlikeli bir birliktelik. Çünkü siyasal gerçekler açısından özgür bir birliktelik değil: Seçim ve tercih şansı olmayan bir mahkûmiyet. AKP iktidarda kalmak için MHP’ye muhtaç. Bu nedenle MHP’nin bütün kapris ve dayatmalarına boyun eğiyor. MHP’nin müşterileri de partinin anakronik, müzelik bir parti haline geldiğini görüyor, mafyozi ilişkilerden artık gocunuyor. Bu topludurumu (konjonktür) fark eden Devlet Bahçeli, denize düşen yılana sarılır misali, son bir hamle ile AKP’nin boynuna sarıldı. Yani anlayacağımız, durumun vaziyeti çok kötü, bu birliktelik elbette bir normal, yaratıcı, üretici bir koalisyon değil ve dizginler de komaya girmiş MHP’nin elinde. Yerlilik ve Millilik meydanında, Ümmetçi ve Müslüman Kardeşlerci AKP yaya kalır, nal toplar. Böyle bir zihniyet sahibi parti ile bir irredantist Türkçü parti nasıl koyun koyuna yaşar? Bunu Devlet Bahçeli’ye sormak gerek.'' dedi.

 

MHP GENEL SEKRETERİ İSMET BÜYÜKATAMAN'DAN ÖZDEMİR İNCE'YE TEPKİ

 

Gazeteciliğe heveslendiği yıllardan beri, yazdığı yerin kurşun askeri olmuş bir şahıs: Özdemir İnce. Gazetecilikte geldiği son nokta ile edebiyatımıza yaptığı katkıyı(!) da sorgulamamıza sebep olacak kadar akli melekelerini yitirmiş durumda. Allah şifa versin. Geçmişten beri pek de doğru yolda olmayan bu şahsın -belki de yazdığı yayın organının zorlaması ile- zaman zaman doğruları ifade ettiğini görmüştük. Mesela Hürriyet’te yazdığı 2007 yılında şöyle diyor: “PKK’nın klonlanmış hâli olan Demokratik Toplum Partisi (DTP)…”

 

AK PARTİ'Yİ TÜRKİYE'YE HASIM OLARAK GÖREN ÖZDEMİR İNCE, HDP'Yİ HASIM GÖRMÜYOR

 

Gelin görün ki 2019’da aynı partinin uzantısı için görüşleri farklı: “Laik, demokratik karakterli HDP… PKK ile organik bağları var mı? Bilmiyorum. Ayrılıkçı bir parti mi? Sanmıyorum. Kürt / Kürdistan partisi mi? Sanmıyorum! Ama gelişmeye, demokratik açılıma açık bir parti." İstanbul seçimlerinden sonra Cumhuriyet'te yazdığı bu sözleri bakın nasıl bitiriyor: “HDP; Türkiye’ye ve Cumhuriyete hasım bir parti değil. AKP hasım ama HDP hasım değil.” Özetle… Şehitlerimizin katillerine, vatan hainlerine methiyeler düzen bir düzenbazdan bahsediyoruz.

 

HAİNLER MÜZESİ KURULSA KENDİLERİNE ÖN SIRALARDAN YER BULABİLİRLER

 

“Devlet Bahçeli ve Tayyip Erdoğan düşmanlığı ile gözleri kör olanlar cemiyeti”nin üyelerinden olan bu şahsın, seçmeni müşteri olarak nitelediği bugünkü yazısında Sayın Genel Başkanımıza yönelik kullandığı ifadeleri, beyni komada olan bu şahsa aynen iade ediyoruz. MHP'nin yaşı; Türklüğün şanla, şerefle dolu yaşıyla eşittir. Bu anlamda partimiz Türklüğün mukaddes değerlerini yaşatması adına bir müze olabilir ancak Özdemir İnce gibi isimler bir hainler müzesi kurulsa kendilerine ön sıralardan yer bulabilecektir.

 

Resim

 

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: MHP Genel Sekreteri, İsmet Büyükataman, MHP, Ak Parti, Cumhur İttifakı, hedef alan yazar, hainler müzesi, ilk sırada, yer bulur, koalisyon, ittifak, siyaset
Yorumlar
Haber Yazılımı