MHP'li Arkaz: Kadına Şiddetin Reklamı Yapılamaz
Haber Detayı
02 Temmuz 2021 - Cuma 13:48 Bu haber 2130 kez okundu
 
MHP'li Arkaz: Kadına Şiddetin Reklamı Yapılamaz
MHP İstanbul Milletvekili Hayati Arkaz, kadına şiddetin reklamının yapılmaması, şiddet içeren yayınların durdurulması ve şiddeti yapana en ağır cezanın verilmesini istedi.
MHP Haberi
MHP'li Arkaz: Kadına Şiddetin Reklamı Yapılamaz

MHP Adana Milletvekili Ayşe Sibel Ersoy ve Konya Milletvekili Esin Kara ile birlikte, TBMM'de basın toplantısı düzenleyen MHP İstanbul Milletvekili Hayati Arkaz, sosyal medya, sanat, sinema ve televizyon aracılığıyla kadına şiddetin özendirilmesine bir son verilmesi gerektiğini belirterek, Türk toplum yapısını ve ahlak anlayışını bozacak kötü alışkanlıklara ve şiddete teşvik edici, özendirici yayınlara müsaade edilmemesini istedi. 

 

KADINA ŞİDDETİ ÖZENDİRİCİ YAYINLAR DURDURULMALIDIR

 

MHP İstanbul Milletvekili Hayati Arkaz, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında yaptığı konuşmada, ''Bir ülkenin kalkınması ve o ülkede demokrasinin sağlanması için kadının özgür olması gerekir. Bizler insan, toplum ve devlet olarak kadınlarımızın hakkını, hukukunu ve can güvenliğini korumalıyız. Sosyal medya, sanat, sinema ve televizyon aracılığıyla kadına şiddetin özendirilmesi, kesinlikle yanlıştır ve acilen durdurulması gerekir. Türk örf, adet, gelenek, görenek ve toplum yapısının korunması, herkesin sorumluluğu olmalıdır. Türk toplum yapısını ve ahlak anlayışını bozacak, kötü alışkanlıklara ve şiddete teşvik edici, özendirici yayınlara müsaade edilmemelidir. Program ve dizilerde şiddetin reklamının yapılmasına engel olmalıyız. Ekran başındaki çocuklarımıza kendi değerlerimizi, kendi kültürümüzü ve kendi kahramanlarımızı öğretmeliyiz." dedi.

 

KADINA ŞİDDET YAPANA HAPİSSE HAPİS İDAMSA İDAM

 

Her yerde saldırılan ve öldürülen kadınların tüm ülkelerin kanayan yarası olduğuna dikkat çeken MHP İstanbul Milletvekili Hayati Arkaz, ''Kadın ailedir, annedir, vatandır, ülkedir; kadın toplumun aynasıdır ve gelecek nesillerin teminatıdır. Kadınlarımızın artan sorunları, şiddete, tacize ve tecavüze maruz kalması ayıptır ve utanç kaynağıdır. Son 1,5 yılda, 10 kadın ve 3 çocuk; şartlı salıverme ya da Kovid-19 izniyle çıkan hükümlüler tarafından öldürüldü. Bu cinayetlerde kaybettiğimiz masumların acısını yaşıyoruz. Bunları önlemek için yargının verdiği cezalar caydırıcı olmalıdır. Kadına yönelik şiddet faillerinin tutuksuz yargılanmasına izin verilmemelidir. Ceza indirimine ve iyi halden yararlanmalarının önüne geçilmeli ve faillere en ağır cezalar verilmelidir. Hapisse hapis, idamsa idam, gereken neyse o yapılmalıdır.'' dedi.

 

HEPİMİZ ÜZERİNE DÜŞEN GÖREVİ EKSİKSİZ OLARAK YERİNE GETİRMELİYİZ

 

Devletin kadına yönelik şiddetin engellenmesi için aldığı tedbirleri desteklediklerini belirten MHP İstanbul Milletvekili Hayati Arkaz, ''Anayasamız, ceza kanunumuz, devletimizin aldığı önlem ve tedbirler bugün belki şiddeti engellemek için yeterli olacak ancak geleceğimiz için kadına yönelik şiddeti tamamen ortadan kaldırmak istiyorsak eğitimden başka çaremiz yoktur. Çünkü çocuklarımızın ve gençlerimizin, bugün okullarda alacakları eğitim yarın toplumumuzu şekillendirmek için temel olacaktır. Kadınlarımızın maruz kaldığı insanlık dışı davranışların yok edilmesi için başta siyasi sorumluluk sahipleri olmak üzere herkes üzerine düşeni eksiksiz yerine getirmelidir.'' dedi.

 

Resim

 

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: MHP İstanbul Milletvekili, Hayati Arkaz, Ayşe Sibel Ersoy, Esin Kara, kadına şiddet, reklamı yapan, yayınlar durdurulmalı, hapis, idam cezası, MHP
Yorumlar
Haber Yazılımı