MHP'den Avrupa Birliği'ne Rest: İlişki Sürdürülemez
Haber Detayı
17 Nisan 2021 - Cumartesi 14:10 Bu haber 2231 kez okundu
 
MHP'den Avrupa Birliği'ne Rest: İlişki Sürdürülemez
MHP'den, Türkiye ile Avrupa Birliği arasındaki ilişkinin sürdürülemeyeceği konusunda açıklama yapıldı.
MHP Haberi
MHP'den Avrupa Birliği'ne Rest: İlişki Sürdürülemez

Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias'in Türkiye'ye yönelik hadsiz açıklamalarını değerlendiren MHP Genel Sekreter Yardımcısı Bahadır Bumin Özarslan, Dendias'in tavrının sadece Yunanistan'ın değil Avrupa Birliği'nin yaklaşımı olduğunu belirterek, AB'nin Türkiye'ye yönelik başından itibaren eşitşizlik ve dayatma üzerine kurduğu bir ilişkinin sürdürülebilir olmadığını söyledi.

 

YUNANİSTAN DIŞİŞLERİ BAKANI DENDİAS NE DEMİŞTİ?

 

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile birlikte yaptığı ortak basın toplantısında, Avrupa Birliği liderler zirvesinde son alınan kararı gündeme getiren Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias, ''Türkiye Yunanistan'ın egemenlik haklarını ihlal etmeye devam ederse yaptırımlar gündeme gelebilir.'' demişti. Dendias'ın sözlerine tepki veren Bakan Çavuşoğlu, ''Burada basın önünde Türkiye'yi itham etmeye kalktınız. Benim bunu kabul etmem mümkün değil. Ülkemi ve milletimi itham ederseniz bunun da cevabını vermek durumundayız." demişti.

 

MHP'Lİ ÖZARSLAN'DAN YUNANİSTAN'A VE AVRUPA BİRLİĞİNE SERT TEPKİ

 

Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias'in Türkiye'ye yönelik hadsiz açıklamalarına tepki gösteren MHP Genel Sekreter Yardımcısı Bahadır Bumin Özarslan, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, ''Dendias'ın tavrı, şaşırtıcı değildir zira bu tavır, sadece Yunanistan'ın değil AB'nin de yaklaşımıdır. Yunanistan, sadece bir paravandır. Sorun, Türkiye-AB ilişkilerindedir. AB'nin, başından itibaren eşitşizlik ve dayatma üzerine kurduğu bir ilişki, sürdürülebilir değildir.'' dedi.

 

Resim

 

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: MHP Genel Sekreter Yardımcısı, Bahadır Bumin Özarslan, Yunanistan, AB, avrupa birliği, sert tepki, MHP, Mevlüt Çavuşoğlu, ilişki sürdürülemez
Yorumlar
Haber Yazılımı