MHP Adana İl Başkanlığından Saldırılara Sert Tepki
Haber Detayı
14 Mart 2022 - Pazartesi 13:14 Bu haber 2812 kez okundu
 
MHP Adana İl Başkanlığından Saldırılara Sert Tepki
MHP Adana İl Başkanlığından yapılan açıklamada, fitne çıkarmaya yönelik düzenlenen saldırılara sert tepki gösterildi.
ADANA HABERLERİ Haberi
MHP Adana İl Başkanlığından Saldırılara Sert Tepki

Türkiye'nin İslam coğrafyasında bulunan ülkelerle işbirliğini arttırma stratejisinden rahatsız olan İran'ın desteklediği Husi militanlarının, Yemen'in başkenti Sana'da bulunan Türk Şehitlik Anıtı’na yaptığı saldırı hakkında açıklamalarda bulunan MHP Adana İl Başkanlığı, Türkiye'nin dikkatini dağıtmaya yönelik çıkarılan bu fitnenin mutlaka ezileceğini belirterek saldırılara tepki gösterdi.

 

İRAN DESTEKLİ HUSİ MİLİTANLARININ TÜRK ŞEHİTLİK ANITI'NA SALDIRISI

 

Türkiye'nin İslam coğrafyasında bulunan ülkelerle işbirliğini arttırma stratejisinden rahatsız olan İran'ın desteklediği Husi militanları, Yemen'in başkenti Sana'daki Osmanlı kışlalarının bulunduğu bölgede 400 yıl boyunca hayatını kaybeden 10 binlerce Mehmetçik hatırasına Türkiye'nin 2011 yılında inşa ettiği Türk Şehitlik Anıtı’na saldırı düzenledi. Yemen'deki Türk varlığından rahatsız olan İran destekli Şii militanların Türk Şehitlik Anıtı’nı iş makineleriyle tahrip etmesi, bölgedeki taşları yerinden oynatan bir saldırı olarak değerlendirildi. BAE, Suudi Arabistan ve İsrail gibi ülkelerle ilişkilerini yeniden dizayn etmeye çalışan Türkiye'ye karşı yapılan İran destekli bu saldırının, Türkiye-İran ilişkilerini sıkıntıya sokacağı belirtiliyor.

 

DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI'NDAN SALDIRIYI KINAMA AÇIKLAMASI

 

Husi militanların Yemen'in başkenti Sana'da bulunan Türk Şehitlik Anıtı’na yaptığı saldırıyla ilgili açıklamalarda bulunan Dışişleri Bakanlığı, ''Sana Türk Şehitlik Anıtı’na 12 Mart sabahı Huti unsurlarınca gerçekleştirilen ve şehitliğimizde tahribata yol açan hain saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Yemen ile ortak tarihimizin ve köklü ilişkilerimizin nişanesi olan Yemen’deki Türk varlığına saygısızlık yapılması asla kabul edilemez. Şehitliğimizde oluşan hasarın onarılmasını ve faillerin bir an önce cezalandırılmasını bekliyoruz. Bu hain saldırının dost ve kardeş Yemen halkı tarafından da lanetleneceğine şüphe duymuyoruz.'' sözleriyle saldırıyı kınadı.

 

MHP ADANA İL BAŞKANLIĞI'NDAN HAİN SALDIRIYA TEPKİ

 

MHP Adana İl Başkanlığı'nın sosyal medya hesabından, Yemen'in başkenti Sana'da bulunan Türk Şehitlik Anıtı’na düzenlenen hain saldırı hakkında yapılan iki ayrı açıklamada, ''Türk Milleti'nin İslam beldelerinde haçlı işgallere karşı hilalin düşmemesi uğruna verdiği mücadelede hayatını kaybeden ecdadımızın varlığını temsil eden Türk Şehitlik Anıtı’na yönelik gerçekleştirilen bu saldırı, Yemen'deki manevi mirasçılarımıza, Sevgili Peygamber'imizin Sevgili Komşularına yapılmıştır. İslam Âleminin fitnesi zalimlersiniz; Allah size gün yüzü göstermesin! Faşist İran rejimi adına çalışan Husi teröristlerinin; bölgenin istikrarı, huzuru için mücadele veren Türkiye'nin dikkatini dağıtmaya yönelik bu fitnesi, ayaklarımızın altındadır ve mutlaka ezilecektir.'' denildi.

 

Resim

Resim

Resim

 

 

 

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: MHP Adana İl Başkanlığı, Bünyamin Avcı, Türk Şehitlik Anıtı, Yemen,
Yorumlar
Haber Yazılımı