Mehmet Çilingiroğlu'ndan Pandemi Kurulu Uyarısı
Haber Detayı
21 Mayıs 2020 - Perşembe 04:04 Bu haber 6364 kez okundu
 
Mehmet Çilingiroğlu'ndan Pandemi Kurulu Uyarısı
Prof. Dr. Mehmet Çilingiroğlu, DSÖ'de sıkıntılar olduğundan her ülkenin kendi başının çaresine bakması gerektiğini söyledi.
GÜNDEM Haberi
Mehmet Çilingiroğlu'ndan Pandemi Kurulu Uyarısı

California Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Çilingiroğlu, CNN Türk TV'de yayınlanan Ahmet Hakan’ın sunduğu Tarafsız Bölge programında yaptığı açıklamada, coronavirüsün salgına dönüşmesinden sorumlu tuttuğu Dünya Sağlık Örgütü'nü (DSÖ) eleştirerek, bundan sonraki süreçte salgınlar konusunda her ülkenin kendi Salgın Kurullarını oluşturarak kendi başının çaresine bakması gerektiğini söyledi.

 

DSÖ'YE SORUŞTURMA AÇILACAK VE YÖNETİMİ DEĞİŞECEK

 

İç Hastalıkları- Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Mehmet Çilingiroğlu, ''Coronavirüs salgını Çin'de çıktıktan sonra gerekli müdahaleleri yapmayan ve salgının yayılmasına sebep olan DSÖ yöneticilerinin istifa etmesi konusunda mektup yazmıştım. Nihayetinde ABD Yönetimi, DSÖ'ye yaptığı yardımları keseceğini açıkladı. ABD yardım yapmazsa DSÖ bir hiçtir. Bundan sonraki süreçte DSÖ'ye soruşturma açılacak ve yönetimi değişecek. Bu süreçte yardıma ihtiyacı olan ülkeler sağlık açısından zor durumda kalacak.'' dedi.

 

HER ÜLKE PANDEMİ KURULU OLUŞTURUP BAŞININ ÇARESİNE BAKMALI

 

İç Hastalıkları- Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Mehmet Çilingiroğlu, ''DSÖ'deki soruşturma süreci uzun sürebilir. Bu süreçte her ülke kendi başının çaresine bakmalıdır. Depremden sonra Türkiye AFAD'ı kurup güçlendirerek etkili çalışmalar yapmıştı. Aynı onun gibi Türkiye, oluşturduğu Pandemi Kurulu'nu bundan sonraki salgınlar için çalışmalara hazırlık yapması için yetkilendirip güçlendirmelidir. Bu Kurul gerektiğinde salgın konusunda tatbikatlar yaparak toplumu bilinçlendirici faaliyetlerde bulunmalıdır. Bu kurul Hıfzıssıhha'dan ayrı bağımsız bir Kurul olmalıdır.'' dedi.

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: Mehmet, Çilingiroğlu'ndan, Pandemi, Kurulu, Uyarısı,
Yorumlar
Haber Yazılımı