İnfaz Düzenlemesi TBMM Başkanlığına Sevkedildi
Haber Detayı
31 Mart 2020 - Salı 19:33 Bu haber 3886 kez okundu
 
İnfaz Düzenlemesi TBMM Başkanlığına Sevkedildi
AK Parti Grup Başkanvekili Cahit Özkan, Ak Parti ve MHP'nin birlikte hazırladığı İnfaz Düzenlemesini TBMM'ye sevkettiklerini açıkladı.
SİYASET Haberi
İnfaz Düzenlemesi TBMM Başkanlığına Sevkedildi

AK Parti Grup Başkanvekili Cahit Özkan, Ak Parti Milletvekilleri ile birLikte düzenlediği basın toplantısında, Ak Parti ve MHP Gruplarının birlikte hazırladığı İnfaz düzenlemesi kanun teklifini TBMM Başkanlığına sevkettiklerini açıkladı. Özkan, kanun teklifini beraber hazırladıkları MHP'ye teşekkür etti.

 

KANUN TEKLİFİ HAZIRLANIRKEN İLGİLİ BİRİMLERDEN GÖRÜŞ ALDIK

 

AK Parti Grup Başkanvekili Cahit Özkan, ''Kanun teklifinin hazırlanması aşamasında ceza hukukçuları, akademisyenler, uygulayıcılar ve yüksek yargı mensuplarının görüşlerini aldık. İnfaz hukukunun temel prensipleri dikkate alınarak infaz adaletinin sağlanmasını hedefledik. Çağdaş ceza infaz hukuku sisteminin temel amacı, hükümlülerin topluma yeniden kazandırılmasını sağlamak ve ıslahını mümkün hale getirmektir. Bu amacı gerçekleştirmek için başta İnfaz Kanunu olmak üzere 11 farklı kanunda değişiklik yapan 70 maddeden oluşan kanun teklifini tamamladık.'' dedi.

 

İNFAZ DÜZENLEMESİNDEN FAYDALANAMAYACAK OLANLAR

 

AK Parti Grup Başkanvekili Cahit Özkan, ''İnfaz düzenlemesini yapmak kolay değildir. Bu kapsamda toplum vicdanını yaralayan cinsel suçlar, uyuşturucu madde suçları, kasten adam öldürme suçu, kadına yönelik şiddet ve terör suçları bu kapsamın dışına çıkarılmıştır. Öteden beri ülkemize büyük zararlar veren terör suçları, özellikle hiçbir ayrım gözetilmeksizin bu kapsamın dışında bırakılmıştır. Ayrıca Kovid-19 hastalığının ülkemizde görülmesi sebebiyle cezaevi boyutlarıyla birtakım tedbirler alınması da ortaya çıkmıştır." dedi.

 

YAPANIN YANINA KAR KALMASI ALGISINI ORTADAN KALDIRDIK

 

AK Parti Grup Başkanvekili Cahit Özkan, ''Mevcut denetimli serbestlik uygulaması, az cezalı suçlarda toplumda 'cezasızlık' algısına yol açmaktadır. 'Yapanın yaptığının yanında kaldığı' yönündeki bu algıyı, inşallah yaptığımız düzenlemeyle ortadan kaldırıyoruz. Denetimli serbestlik kriterleri değiştirilerek, 'herkese maktu 1 yıl uygulama' yerine ceza adaletini sağlamak amacıyla hükmolunan ceza ile orantılı bir uygulama öngörülmektedir. Özellikle çıkar amaçlı suç örgütü kuran ve yönetenlerle ilgili Ceza Kanunu'ndaki mevcut düzenleme çok düşük ceza öngörmektedir. Bunun taban ve tavan oranını ikişer yıl artırıyoruz. Yine toplumda büyük zarar oluşturan tefecilik suçunun da cezasını artırmayı hedefliyoruz. Düzenlemeler kapsamında geçici düzenlemeler de öngörülüyor. 1 Temmuz 2016 tarihinden önce işlenen, bazı suçlar bakımından uygulanan, 2 yıllık denetimli serbeslik süresini 3 yıla çıkartıyoruz. Tarihi de 30 Mart 2020'ye çekiyoruz. Bu yasa kapsamında istisna tutulan suçlar, yine bu geçici düzenlemeden de yararlanamayacaklardır." dedi.

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: İnfaz, Düzenlemesi, TBMM, Başkanlığına, Sevkedildi,
Yorumlar
Haber Yazılımı