FETÖ'nün 1999 Seçimlerinde DSP'ye Oy Verdiği Tescillendi
Haber Detayı
03 Temmuz 2020 - Cuma 14:20 Bu haber 8459 kez okundu
 
FETÖ'nün 1999 Seçimlerinde DSP'ye Oy Verdiği Tescillendi
Turizm eski Bakanı Bahattin Yücel, FETÖ'cüleri Milletvekili seçtirerek TBMM'ye ilk sokan siyasi partiyi açıkladı.
SİYASET Haberi
FETÖ'nün 1999 Seçimlerinde DSP'ye Oy Verdiği Tescillendi

CNN TÜRK TV'de Hande Fırat'ın sunduğu Gece Görüşü proğramına katılan Turizm eski Bakanı Bahattin Yücel, FETÖ'cüleri Milletvekili seçtirerek TBMM'ye ilk sokan siyasi liderin DSP Genel Başkanı Bülent Ecevit olduğunu söyledi.

 

FETÖCÜ'LERİN DSP'YE OY VERDİĞİ TESCİLLENDİ

 

1999 seçimlerinde Bülent Ecevit'in Liderliğini yaptığı DSP'yi destekleyen Fetullah Gülen Hareketinin, yıllar sonra Ak Parti ile birlikte siyaset yaparken 1999 seçimlerinde sol bir siyasi partiye oy verdiklerini hep inkar etmişlerdi. Ancak, dün gece CNN TÜRK TV'de yayınlanan canlı yayında belki de ilk defa, Fetullah Gülen Hareketinin 1999 seçimlerinde sol bir siyasi partiye oy verdiği ve 10 civarında Milletvekilini Meclis'e soktuğu dillendirildi.

 

Aslen sol görüşlü olup merkez sağ siyasi partilerden Milletvekili seçilip DYP ve ANAP arasında gelgitler yaşayan, RP ve DYP koalisyonunun kurduğu Refahyol Hükümeti'nde Turizm Bakanlığı yapan Bahattin Yücel, o dönem Cemaat diye adlandırılan FETÖ'nün Devlete sızışıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

 

BAHATTİN YÜCEL'DEN FETÖ İLE İLGİLİ TESPİTLER 

 

Eski Turizm Bakanı Bahattin Yücel, FETÖ'nün Devlete sızışıyla ilgili yaptığı değerlendirmede, ''Fethullah Gülen'in temsil ettiği hareket, CIA tarafından Graham Fuller yönetiminde son dönemde devletin bütün kademelerini ele geçirmek ama öncelikle Türk Silahlı Kuvvetleri'ni tasfiye etmek amacıyla oluşturulmuş bir hareketti. Rahmetli Ecevit de bunları ilk defa parlamentoya 8-10 kişi olarak sokan ve belki de bundan pişman olmuş bir siyasetçidir. İşin bu tarafı hiç konuşulmaz." dedi.


 

Kaynak: Editör:
Etiketler: Turizm eski Bakanı Bahattin Yücel, TBMM, DSP, ANAP, DYP, REFAHYOL Hükümeti, siyaset, cemaat, Bülent Ecevit
Yorumlar
Haber Yazılımı