Ermenistan Saldırısı Türkiye'de Masaya Yatırıldı
Haber Detayı
16 Temmuz 2020 - Perşembe 17:02 Bu haber 11518 kez okundu
 
Ermenistan Saldırısı Türkiye'de Masaya Yatırıldı
Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, ''TSK olarak ne yapmamız gerekiyorsa yapacağız.'' dedi.
TÜRK DÜNYASI Haberi
Ermenistan Saldırısı Türkiye'de Masaya Yatırıldı

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in, Ermenistan ordusunun Tovuz Bölgesinde Azerbaycan mevzilerine saldırmasını sert bir şekilde tepkisi ve Türkiye'nin her şartta Azerbaycan'ın yanında olduğunu açıklamasından sonra, Azerbaycan Savunma Bakan Yardımcısı ve Hava Kuvvetleri Komutanı Ramiz Tahirov, Türkiye'ye gelerek Milli Savunma Bakanlığı'nda önemli görüşmelerde bulundu.

 

AZERBAYCAN HALKI SAVAŞ İSTİYOR

 

Ermenistan ordusunun Tovuz Bölgesinde Azerbaycan mevzilerine saldırması sonucunda Şehit verilmesi üzerine, Azerbaycan Ordusu Ermenistan'a karşılık vererek saldırıyı püskürtmüştü. Bu çatışmadan sonra Türkiye ve Azerbaycan Bayrakları ile sokağa inen Azerbaycanlı Türkler, Bozkurt selamı verip 'Karabağ bizimdir bizim kalacak', 'Başkomutan, silah ver bize' ve Şehitler ölmez vatan bölünmez'' sloganları atarak, Ermenistan saldırılarına karşı seferberlik ilan edilmesini istediler. Milli Meclis önünde toplanan binlerce Azerbaycanlı, Ermenistan'a daha sert bir karşılık verilmesi isteğinde bulunmuştu. 

 

AZERBAYCAN CUMHURBAŞKANI İLHAM ALİYEV NE DEMİŞTİ?

 

Ermenistan ordusunun Tovuz Bölgesinde Azerbaycan mevzilerine top atışı yaparak saldırmasına tepki gösteren Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, ''12 Temmuz'da Ermenistan sınırlarımızda çatışma çıkardı. Karşılığını verdik. Ayrıca, Azerbaycan halkı Dağlık Karabağ için yürütülen anlamsız müzakerelerden bıktı. Halkın sabrının da bir sınırı var. Biz güçlü bir ordu kurduk. Dağlık Karabağ konusunda geriye bir adım bile atmayacağız. Azerbaycan'ın toprak bütünlüğü sağlanmalıdır ve bu konuda kararlıyız.  Bütün dünyanın, Türk ve Azerbaycan halklarının asıl kardeş olduğunu gördüğünü de ifade etmek isterim.'' dedi.

 

ERMENİSTAN SALDIRISI TÜRKİYE'DE MASAYA YATIRILDI

 

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, beraberinde Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ümit Dündar, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz ve Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Adnan Özbal'ın da bulunduğu Milli Savunma Bakanlığı'nda yapılan toplantıda, Azerbaycan Savunma Bakan Yardımcısı ve Hava Kuvvetleri Komutanı Ramiz Tahirov'u kabul etti. Toplantıda, Ermenistan'ın Azerbaycan ordusuna yönelik saldırıları masaya yatırıldı.

 

AZERBAYCANLI GARDAŞLARIMIZIN KANLARI YERDE KALMAYACAK

 

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, ''Azerbaycan’ın Tovuz bölgesine gerçekleştirilen alçak saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Azerbaycan Türkünün acısı bizim acımızdır. Orada yaşadığınız her türlü sıkıntının burada çok derin şekilde hissedildiğini de hepinizin bilmesini istiyorum. Sınırlarının ve halkının güvenliği için mücadele ederken şehit olan Azerbaycan Silahlı Kuvvetlerinin kahraman mensuplarına Allah'tan rahmet, yaralılarına acil şifa diliyorum. Azerbaycanlı gardaşlarımıza taziyelerimizi sunuyoruz. Kanlarının yerde bırakılmayacağına emin olduğumuzu da ifade etmek istiyorum. Yukarı Karabağ'ın hiçbir hukuki gerekçe ve meşruiyete dayanmadan işgalini kabul etmemizin mümkün olmadığını her platformda söyledik, söylemeye de devam edeceğiz. Bu konuda Azerbaycanlı gardaşlarımızın, yiğit insanların yapacağı tüm mücadelede onlarla beraber olduğumuzu Sayın Cumhurbaşkanımız başta olmak üzere Türkiye’de asker sivil herkes ifade etmekte olup, tüm halkımız bu duygu ve düşünceyi paylaşmaktadır. Buna tüm kalbimizle inanıyoruz ki biz 'İki devlet bir milletiz'.'' dedi.

 

TÜRKİYE VE TSK OLARAK NE YAPMAMIZ GEREKİYORSA YAPACAĞIZ

 

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, ''Dilimiz, dinimiz, tarihimiz, anlayışımız birdir, beraberdir. Kederde ve kıvançta bir ve beraberiz. Sayın Cumhurbaşkanımızın ilk andan itibaren ifade ettiği gibi bu gerçekten Ermenilerin boyunu aşan bir teşebbüstür. Biz de diyoruz ki bu açtıkları kumpasın altında kalacak, bu kumpasta boğulacak ve yaptıkları işin hesabını mutlaka ödeyeceklerdir. Azerbaycanlı gardaşlarımıza yapılan her türlü saldırıya karşı bundan önce nasıl Azerbaycanlı gardaşlarımızla beraber olduysak bundan sonra da olmaya devam edeceğiz. Azerbaycanlı gardaşlarımızla bir ve beraberiz, acılarını yüreğimizde hissediyoruz, biz Türkiye Cumhuriyeti Devleti olarak, TSK olarak ne yapmamız gerekiyorsa bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da yapmaya devam edeceğiz. Bundan kimsenin şüphesi olmasın." dedi.

 

Son dakika haberler... Bakan Akardan kritik görüşme

 

Foto - Azerbaycan halkı gece boyu sokakta gösteriler düzenledi.

 

Foto - Pazar gününden bu yana Ermenilerin, Azerbaycan ordusunun sınırdaki mevzilerine düzenlediği saldırıları ve bu saldırılardaki can kayıplarını protesto etmek amacıyla binlerce Azerbaycanlı sokaklara döküldü. Bakü'de ve çevre şehirlerde yaşayan Azerbaycanlılar akşam saatlerinde başkentin sokaklarında kortej oluşturdu. Ellerinde Azerbaycan bayrakları taşıyan ve

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Türkiye Azerbaycan, Azerbaycan Ermenistan, Ermenistan saldırısı, ne gerekiyorsa, Azerbaycan a destek
Yorumlar
Haber Yazılımı