Erdoğan ve Bahçeli'nin Cumhur İttifakı Çınarları Büyüdü
Haber Detayı
06 Ağustos 2020 - Perşembe 17:43 Bu haber 7479 kez okundu
 
Erdoğan ve Bahçeli'nin Cumhur İttifakı Çınarları Büyüdü
Cumhurbaşkanı Erdoğan ve MHP Lideri Bahçeli'nin Malazgirt'te diktiği çınarlar Ulu Çınar olma yolunda büyüyor.
SİYASET Haberi
Erdoğan ve Bahçeli'nin Cumhur İttifakı Çınarları Büyüdü

Türklere Anadolu'nun kapılarını açan Malazgirt Zaferi'nin 947. yıldönümü etkinlikleri kapsamında, 2018 yılında düzenlenen Anadolu’nun Fethi Malazgirt 1071 Anma Programı'na katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan ve MHP Lideri Bahçeli'nin Malazgirt Meydan Muharebesi Tarihi Milli Parkı'na diktiği çınarların büyüdüğü bildirildi.

 

ERDOĞAN VE BAHÇELİ'NİN İSMİ VERİLEN ÇINAR FİDANLARI

 

Malazgirt Zaferi’nin 947. yıldönümünde 26 Ağustos’ta tarihinde Bitlis’in Ahlat ilçesinde düzenlenen Anadolu’nun Fethi Malazgirt 1071 Anma Programı kapsamında, Malazgirt Meydan Muharebesi Tarihi Milli Parkı alanına Erdoğan ve Bahçeli, iki çınar ağacı dikti. Rize'den toprağıyla birlikte getirilip dikilen çınar ağacına Recep Tayyip Erdoğan ismi verilirken, Osmaniye'den toprağıyla birlikte getirilen çınar ağacına Devlet Bahçeli ismi verildi.

 

ÇINAR AĞAÇLARI CUMHUR İTTİFAKI'NIN SİMGESİ OLDU

 

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin ''Bin yıl yaşasınlar'' yaşasınlar dediği çınarlar için siyasi yorumlar da yapıldı. Dört mevsimde ekilebilen Çınar ağaçlarının bin yıldan fazla yaşayabildiğinden ve kendini uzun yıllar koruyabildiğinden yola çıkılarak, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın MHP Lideri Bahçeli'ye hediye ettiği çınarın Cumhur İttifakı'nı simgelediği yorumu yapıldı. Ak Parti ve MHP tarafından, Türkiye Cumhuriyeti’nin bekası ve geleceği için kurulan Cumhur İttifakı'nın, Çınar ağaçlarının kökleri gibi sağlam olduğu vurgusu yapıldı.
  

CUMHUR İTTİFAKI ÇINARLARI BÜYÜDÜ


MHP Genel Başkan Başdanışmanı ve 25-26. dönem MHP Osmaniye Milletvekili Prof. Dr. Ruhi Ersoy, Malazgirt Zaferi'nin 947. yıldönümünde dikilen çınar fidanlarıyla ilgili sosyal medyadan yaptığı açıklamada, ''Sayın Cumhurbaşkanı ile Liderimiz Sayın Devlet Bahçeli’nin 1071 Sultan Alpaslan maneviyatı huzurunda Malazgirt Meydan Muharebesi Tarihi Milli Parkı'na iki yıl önce diktikleri  çınar boy veriyor. Özverili bakım ve sulamalar konusundaki ilgisi için Erdem İsmetoğlu’na teşekkür ederiz'' dedi.

 

Resim

 


 Resim

 

Resim

 

Resim

 

Resim
 

 

Resim

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: Cumhurbaşkanı Erdoğan, Devlet Bahçeli, çınar fidanı, Malazgirt, 1071 ruhu
Yorumlar
Haber Yazılımı