DSİ'den Çukurova'nın Taşkın Sularına Karşı Seferberlik
Haber Detayı
06 Ağustos 2020 - Perşembe 13:13 Bu haber 5629 kez okundu
 
DSİ'den Çukurova'nın Taşkın Sularına Karşı Seferberlik
Devlet Su İşleri Genel Müdürü Kaya Yıldız, Çukurova Bölgesi'nde meydana gelen taşkın sulara karşı adeta seferberlik ilan etti.
ADANA HABERLERİ Haberi
DSİ'den Çukurova'nın Taşkın Sularına Karşı Seferberlik

Devlet Su İşleri Genel Müdürü Kaya Yıldız, Çukurova Bölgesi'nde kış aylarında yaşanan şiddetli yağışların oluşturduğu taşkınların önüne geçebilmek amacıyla ürettiği çözümleri, adeta seferberlik ilan ederek uygulamaya başladı.  

 

ÇUKUROVA BÖLGESİ'NDE MEYDANA GELEN TAŞKIN SULAR ZARAR VERİYOR 

 

Küresel ısınmanın sonuçlarından birisi olan mevsimlerdeki değişmeler, Türkiye genelinde olduğu gibi Çukurova Bölgesi'ni de olumsuz etkilemeye başladı. Çukurova Bölgesi'nde kış aylarında yaşanan şiddetli yağışların taşkınlara sebep olması, yerleşim bölgelerini ve tarım arazilerini olumsuz etkiliyor. 

 

DSİ GENEL MÜDÜRÜ KAYA YILDIZ TAŞKIN SULARA KARŞI SEFERBERLİK İLAN ETTİ

 

Devlet Su İşleri Genel Müdürü Kaya Yıldız, Çukurova Bölgesi'nde meydana gelen taşkın suların önüne geebilmek amacıyla, taban suyu ve yüzey sularını deşarj edilmesi, drenaj ve tahliye kanallarının temizlenmesi, yatak tanziminin yapılması ve iç sedlerin yükseltilmesi için adeta seferberlik ilan ederek, bölgede makinalı çalışmalara başladı.

 

TAŞKIN RİSKİNİ AZALTICI ÇALIŞMALAR

 

Çukurova Bölgesi'ndeki çalışmaları hızlandırmak için DSİ 6. Bölge Müdürlüğü emrine yeni makinalar gönderen Devlet Su İşleri Genel Müdürü Kaya Yıldız, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, ''Adana'da Taşkın Riskini Azaltıyoruz. Aşağı Seyhan Ovası sulama sahasındaki 1 milyon 552 bin 520 dekar tarım arazisinin, Adana'nın merkez, Yüreğir, Seyhan ilçeleri ile Mersin'in Tarsus'a bağlı 90 mahallede taşkın riskini azaltmak için makineli çalışma başlatılmıştır.'' dedi.

 

OSMANİYE'DE BAŞLATILAN ÇALIŞMALAR

 

DSİ 6. Bölge Müdürlüğü'nün sosyal medya hesabından yapılan açıklamada ise Adana'da başlatılan çalışmalar paylaşıldıktan sonra Osmaniye'de başlatılan çalışmalarla ilgili ''Osmaniye Kadirli ilçe merkezinden geçen Savrun Çayı’nın 2300 metrelik kısmını ıslah edeceğimiz Osmaniye Kadirli Savrun Çayı 3. Kısım Islahı işi kapsamında çalışmalar devam etmekte olup fiziki gerçekleşme 30’a ulaşmıştır.'' denilerek, DSİ'nin Çukurova Bölgesi'nin her alanında çalışma başlattığı görüldü.

 

Resim

 

Resim

 

Resim

 

Resim

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: Devlet Su İşleri Genel Müdürü, Kaya Yıldız, DSİ, taşkın sular, Adana, Osmaniye, Mersin, Çukurova, aşırı yağışlar, DSİ Hizmetleri, DSİ 6 Bölge
Yorumlar
Haber Yazılımı