Engin Alan Paşa'dan Hatay'ı Almak İsteyen Suriye'ye Rest
Haber Detayı
06 Aralık 2021 - Pazartesi 10:15 Bu haber 3381 kez okundu
 
Engin Alan Paşa'dan Hatay'ı Almak İsteyen Suriye'ye Rest
24. Dönem MHP İstanbul Milletvekili Emekli Korgeneral Engin Alan, Hatay'ı geri almak isteyen Suriye'ye rest çekti.
GÜNDEM Haberi
Engin Alan Paşa'dan Hatay'ı Almak İsteyen Suriye'ye Rest

Hatay’ın Türkiye’ye katılmasının 82. yıl dönümünde, Hatay'ın Suriye topraklarının bir parçası olduğunu iddia edip geri almak için her şeyi yapacaklarını açıklayan Suriye Halk Meclisi'ne tepki gösteren Emekli Korgeneral Engin Alan, zavallı haline bakmadan boyundan büyük laf eden Suriye'ye, Hatay’a bulgura giderken elindeki Şam’dan olmaması tavsiyelerinde bulundu.

 

HATAY'IN TÜRKİYE'YE DAHİL OLMASI

 

27 Ocak 1937 tarihinde Milletler Cemiyeti tarafından bağımsızlığı kabul edilen Hatay, 29 Haziran 1939 tarihinde 40 üyeli Hatay Devleti Millet Meclisi'nin aldığı kararla Türkiye’ye katılmıştı. Misak-ı Milli sınırlarında bulunan Hatay, 7 Temmuz 1939 tarihinde Türkiye'nin aldığı kararla İl statüsüne kavuşurken, Fransız askerleri bölgeyi tamamen terketmişti.

 

SURİYE HALK MECLİSİ'NDEN MESNEDİ OLMAYAN HADSİZ AÇIKLAMA

 

Hatay'ın Türkiye'ye dahil olmasını bir türlü hazmedemeyen Suriye, Hatay’ı kendi topraklarında gösteren haritaları kullanmış ve Hatay’ın Türkiye’ye katılmasının 82. yıl dönümünde konuyu tekrar gündeme getirdi. Suriye Halk Meclisi'nden yapılan mesnedi olmayan hadsiz açıklamada, ''2’nci Dünya Savaşı sonrasında Türkiye ile müttefiklik kurmak isteyen Fransızlar, Hatay'ı rüşvet olarak Türkiye'ye verdi. Hatay, işgal altındaki Suriye topraklarının bir parçasıdır. Hatay’ın Türkiye’nin eline kalmaması ve geri alınması için mümkün olan her şey yapılacaktır.'' denildi.

 

Hatay'ı Türkiye'den geri alacaklarına yönelik açıklama yapan Suriye Halk Meclisi'ne, Türkiye Dışişleri Bakanlığı ve siyasi çevrelerden çok sayıda tepki gösterilirken, en çarpıcı tepki 24. Dönem MHP İstanbul Milletvekili Emekli Korgeneral Engin Alan'dan geldi.

 

ENGİN ALAN PAŞA'NIN TÜRK BİRLİĞİ AÇIKLAMALARI

 

Türk Milliyetçilerinin Kızılelma hedefi olan Türk Birliği'nin kurulmasına yönelik sık sık paylaşımlarda bulunan Emekli Korgeneral Engin Alan, Türk Konseyi'nin Türk Devletleri Teşkilatı'na dönüşmesiyle ilgili yaptığı açıklamada, Mustafa Kemal Atatürk'ün bir asır önce söylediği ''Türk Birliği'nin bir gün hakikat olacağına inancım tamdır.'' sözlerini hatırlatmıştı.

 

ENGİN ALAN PAŞA'DAN HATAY KONUSUNDA ISRAR EDEN SURİYE'YE REST

 

Hatay'ı Türkiye'den geri almaya yönelik yaptığı açıklamayla Türk Milletinin ayranını kabartan Suriye Halk Meclisi'ne, ''Dimyat'a pirince giderken evdeki bulgurdan olma'' atasözünü hatırlatarak, sosyal medya hesabından uyarı ve tavsiyelerde bulunan Emekli Korgeneral Engin Alan, ''Hatay’la ilgili saçmalayan sözde Suriye Halk Meclis’ine tavsiye: Dikkat et! Hatay’a bulgura giderken eldeki Şam’dan olma! Önce mevcut zavallı haline bak ve boyundan büyük laf etme!'' dedi.

 

Resim

 

Resim

 

Resim

 

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: 24 Dönem, MHP İstanbul Milletvekili, Emekli Korgeneral, Engin Alan, Hatay, geri almak isteyen, Suriye, rest çekti, Suriye Halk Meclisi, Türkiye, Türk Milleti, MHP
Yorumlar
Haber Yazılımı