Deva Partisi İl Başkanı ve Yönetimi Topluca İstifa Etti
Haber Detayı
18 Kasım 2021 - Perşembe 10:20 Bu haber 3342 kez okundu
 
Deva Partisi İl Başkanı ve Yönetimi Topluca İstifa Etti
Ali Babacan'ı yerden yere vuran Deva Partisi İl Başkanı ve yönetimi topluca partisinden istifa etti.
SİYASET Haberi
Deva Partisi İl Başkanı ve Yönetimi Topluca İstifa Etti

Halkın derdine deva olmak için yola çıktığı halde kendi partisinin yöneticilerinin derdine bile deva olamayan, Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan ve Genel Merkez yönetimine ağır eleştirilerde bulunan Deva Partisi Muş İl Başkanı Avukat Elif Çelik Yolcu, Ali Babacan ve yönetiminin halktan kopuk ve siyaseti sadece bir rant aracı olarak gören eski vesayetçi siyasi anlayışla partiyi yönettiğini belirterek, İl ve İlçe yönetimlerinde görev alan 45 kişiyle birlikte partisinden istifa etti.

 

DEVA PARTİSİ MUŞ İL BAŞKANI ELİF KÜÇÜK'ÜN İSTİFA AÇIKLAMASI

 

Uzun süren toplantılar ve mülakatlar sonucu 10 Temmuz 2020’de Deva Partisi Muş İl Kurucu Başkanı olarak atandım. 7 Aralık 2020’de Doğu ve Güneydoğu Anadolu’nun belki de en geniş katılımlı ulusal ve yerel medyada büyük ses getiren il kongremizi gerçekleştirdik. İlçe teşkilatlarımın tümünü oluşturup son olarak bir ilçemiz için İlçe Başkanı görevlendirilmesi İl Yönetimi tarafından yapılmış fakat Genel Merkez tarafından 3 aydır gerekçesiz bir şekilde görevlendirmemize onay verilmemiştir. Nice güzel umutlarla girip maddi manevi büyük emek harcadığım Deva Partisi’nden hem kalben hem de fiilen ayrılmış bulunmaktayım.

 

Sayın Ali Babacan ve yönetimindeki kadroların siyaset anlayışı Türkiye’nin geleceği ile ilgili ümit veren açıklamaları beni çok umutlandırmıştı. Ancak çok geçmeden vesayetçi siyaset anlayışının partinin tüm organlarına sirayet ettiğini tecrübe ettim. Daha ilk günden “siyasetin ağababaları” yereldeki temsilcileriyle birlikte Deva Partisi’nin umut vaat eden söylemlerine aykırı bir şekilde bu şehri köy köy, mahalle mahalle parsellemeye başladılar. 

 

İl Başkanlığımın ilk gününden itibaren işlevsiz hale getirilmeye çalışıldım. Bu durumu hiyerarşik olarak sayısız kere Genel Merkeze ilettim. Ancak yakındığım bu anlayışın parti genel merkezinde de hakim olduğunu üzüntüyle öğrendim. Genel Merkezin bu duyarsızlığı beni ve gerçek Deva’lı yol arkadaşlarımı derinden üzmüştür. İşimizden, ailemizden feragat ederek hiç bir destek almadan koşuşturduğumuz bu harekette yalnız bırakılmamız Genel Merkeze yerleşmiş zihniyetin planlı bir eylemidir. 10 aydır Genel Merkezimizden ne bir heyet ne de bir kurucu üye ilimize  gelmemiştir. Adeta ilimiz yok sayılmıştır.

 

Elif Çelik burada sıradan bir kişidir. Bugün vardır yarın yoktur. Ancak bu coğrafyanın Elif’leri bitmez. Elif gibi dimdik bir anlayışla inandığım değerler uğruna mücadele etmekten asla vazgeçmeyeceğim. İstifa açıklamam ile sosyal medyadan yorumlarıyla ya da arayarak ülkemin dört bir yanından desteğini esirgemeyen tüm yol arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.

 

Halktan kopuk ve  siyaseti sadece bir rant aracı olarak gören eski vesayetçi siyasi anlayışla önceliklerimizin, değerlerimizin uyuşması asla beklenemez. Tüm baskı ve müdahalelere rağmen hakkıyla yerine getirdiğim bu görevde ilk günden itibaren kız kardeşlerinden desteğini esirgemeyen Muşlu hemşerilerime benimle birlikte bugün itibariyle partiden ayrılan 300 arkadaşıma da vefa duyguları için minnet duyuyorum. Ülkeye çöken siyasi canavarların hayallerinin toz duman olması ve Muş’umun kara talihinin bir gün değişmesi temennisiyle...
 

Resim

 

Resim

 

 

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: liderini topa tuttu, il yönetimi, ilçe yöneticileri, toplu istifa, istifa etti, vesayet suçlaması, ziyaret etmeyen, yöneticiler, deva olamayan, siyasetçiler
Yorumlar
Haber Yazılımı