Coronavirüs Laboratuvarda Üretilen Biyolojik Bir Silah mı?
Haber Detayı
19 Mart 2020 - Perşembe 11:04 Bu haber 2222 kez okundu
 
Coronavirüs Laboratuvarda Üretilen Biyolojik Bir Silah mı?
Coronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Alpay Azap, coronavirüsün laboratuvarda hazırlanan biyolojik bir silah olup olmadığının cevabını verdi.
GÜNDEM Haberi
Coronavirüs Laboratuvarda Üretilen Biyolojik Bir Silah mı?

Sağlık Bakanlığı Coronavirüs Bilim Kurulu Üyesi ve Ankara Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Alpay Azap, coronavirüs hakkında olur olmaz yanlış bilgiler yayılmasının bir tehdit olduğunu ve bu tür söylentilere itibar edilmemesi gerektiğini belirterek, coronavirüsün laboratuvarda hazırlanan biyolojik bir silah olduğuna dair yayılan şehir efsanesinin doğru olmadığını söyledi.

 

CORONAVİRÜS LABORATUVARDA ÜRETİLMİŞ BİYOLOJİK BİR SİLAH MI? 

 

Coronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Alpay Azap, coronavirüsün laboratuvarda hazırlanan biyolojik bir silah olduğu yönündeki söylentilere verdiği cevapta, ''Coronavirüs laboratuvar ortamında hazırlanmış bir virüs değil, mikroorganizmaların geçirdikleri doğal basamaklar sonucu topluma yayılıyor. Zaten yeni virüslerin neden olacağı salgınların Güneydoğu Asya'dan çıkması tıp çevrelerinde beklenen bir durumdur. Buradaki yoğun insan nüfusu ve çeşitli hayvanların çok sayıda olması, hayvanlar ve insanlar arasında temasın fazla olmasına, bu da virüslerin değişime uğrama riskinin artmasına neden olmaktadır.'' dedi.

 

CORONAVİRÜS AŞISI ÇIKTI DA PİYASAYA SÜRÜLMÜYOR MU?

 

Coronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Alpay Azap, coronavirüs aşısıyla ilgili yaptığı açıklamada, ''Kovid-19 için henüz geliştirilmiş kullanılabilecek bir aşı bulunmamaktadır. Bu alan çok fazla ve hızlı şekilde çalışma yapılmakta olan bir alandır. Henüz kullanabilecek bir aşı olmamakla birlikte devam eden 30 civarında bilimsel çalışma bulunmaktadır. Ancak bağışıklık sistemi ile coronavirüsler arasındaki karmaşık ilişki çok aydınlatılamamış olduğundan geliştirilecek aşıların ne kadar ve ne süreyle etkili olacağı bilinmemektedir. Etkili bir aşının bir yıldan önce geliştirilmesi beklenmemektedir.'' dedi.

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: Coronavirüs, Laboratuvarda, Üretilen, Biyolojik, Bir, Silah, mı?, , , , , ,
Yorumlar
Haber Yazılımı