Ak Parti'li Belediye Başkanlarına Coronavirüs Genelgesi
Haber Detayı
19 Mart 2020 - Perşembe 11:47 Bu haber 3029 kez okundu
 
Ak Parti'li Belediye Başkanlarına Coronavirüs Genelgesi
Ak Parti Genel Merkezi, partisinin Belediye Başkanlarına coronavirüs tedbirleri genelgesi gönderdi.
SİYASET Haberi
Ak Parti'li Belediye Başkanlarına Coronavirüs Genelgesi

AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, coronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında partisinin Belediye Başkanlarına alınması gereken tedbirlerle ilgili bir genelge gönderdi. Belediye Başkanlarına gönderilen genelgede, belediyelerin vatandaşlara coronavirüs salgınına karşı verilen mücadele konusunda rehberlik etmeleri gerektiği bildirildi.

 

AK PARTİ'Lİ BELEDİYE BAŞKANLARINA GÖNDERİLEN CORONAVİRÜS GENELGESİ

 

Açılış programları, toplantılar, davetler, kutlamalar vb. tüm organizasyonlar ertelenmelidir. Kalabalık oluşmasına imkan sunan cenaze ve düğün gibi organizasyonlarına belediye tarafından kapalı ortam sağlayan çadır hizmetine ara verilmelidir. Vatandaşlar bu konuda bilinçlendirilmelidir. Toplumsal infial oluşturacak açıklama ve söylemlerden uzak durulmalıdır.

 

CORONAVİRÜS TEDBİRLERİNİN UYGULANMASINA KATKI SAĞLANMALIDIR

 

Sağlık Bakanlığı tarafından alınan karantina tedbirlerine riayet edilmesine katkı sağlanmalıdır. Umre veya yurtdışından gelip karantinaya alınan vatandaşlarımızın tedbirlere uyması sağlanmalıdır. Bu konudaki ihmaller salgının yayılma hızını artıracak ve yeni birçok insanın enfekte olmasına yol açabilecektir. Kul hakkı sorumluluğu ile hareket edilmesi gerekmektedir. Belediye başkanlarımız bu anlamdaki ziyaretlerine ara vermelidir.

 

FİYAT ARTIŞLARI DENETLENMELİ. SU KESİNTİSİ YAPILMAMALI

 

Pazar yeri, kapalı çarşılar meydanlar, tramvay ve metro istasyonları, otobüs durakları gibi toplu kullanım alanları ile toplu taşıma araçları belirli aralıklarla dezenfekte edilmelidir. Fahiş fiyat artışlarına karşı zabıta denetimleri artırılmalıdır. Su borcu olan vatandaşlar için hijyen tedbirleri kapsamında su kesintisi yapılmamalıdır. Mülkiyeti belediyelere ait olan yerlerin kira alacaklarının tahsilinde esnek davranılmalı, ödeme güçlüğü yaşayan esnafların kira tahsilatları ertelenmelidir.

 

CORONAVİRÜS HAKKINDA VATANDAŞLARIN BİLİNÇLENMESİ SAĞLANMALIDIR

 

Sağlık Bakanlığı başta olmak üzere, resmi kurumlarımız dışında yapılan hiçbir açıklamaya itibar edilmemelidir. Sağlık Bakanlığı'nın salgınla mücadele için yayınlamış olduğu kurallara belediyelerimizin tanıtım mecralarında yer verilmeli ve vatandaşlarımızın bilinçlendirilmesi için gereken çabalar gösterilmelidir.

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: Ak, Parti'li, Belediye, Başkanlarına, Coronavirüs, Genelgesi, , , , , ,
Yorumlar
Haber Yazılımı