MHP'li Aycan: Türkiye Coronavirüs Aşısını Üretmelidir
Haber Detayı
19 Mart 2020 - Perşembe 10:03 Bu haber 3192 kez okundu
 
MHP'li Aycan: Türkiye Coronavirüs Aşısını Üretmelidir
MHP Kahramanmaraş Milletvekili Sefer Aycan, Türkiye'nin stratejik olarak kendi aşısını mutlaka üretmesi gerektiğini söyledi.
MHP Haberi
MHP'li Aycan: Türkiye Coronavirüs Aşısını Üretmelidir

MHP Kahramanmaraş Milletvekili Sefer Aycan, TBMM Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, coronavirüs için aşı üretilmesinin ülkeler arasında tekelci bir rekabete dönüştüğünü, aşının üretimi tamamlandığında Türkiye'ye hemen vermeyeceklerini ve Türkiye'nin stratejik olarak kendi aşısını mutlaka üretmesi gerektiğini söyledi.

 

AŞI ÜRETİMİ ÜLKELER ARASINDA TEKELCİ REKABETE DÖNÜŞTÜ

 

MHP Kahramanmaraş Milletvekili Sefer Aycan, ''Coronavirüs pandemisi yaşıyoruz. Hava yoluyla bulaşan hastalıklarda sağlam insana hastalığın buluşmasını önlemenin en etkin yöntemi aşıdır. Coronavirüse karşı aşı çalışmaları devam ediyor. Görünen o ki aşı geliştirme çalışmaları uzayacaktır. Bu durumda karantina ve izolasyon diğer etkili yöntemlerdir. Aşı çalışmaları sürerken ülkeler arasında iş birliği yerine, konunun tekelci rekabete dönüşmüş olması, ticari bakılması dikkat çekicidir. Aşı üretimi tamamlandığında bile ciddi aşı sıkıntısı yaşanacağı şimdiden görülmektedir.'' dedi.

 

TÜRKİYE STRATEJİK OLARAK KENDİ AŞISINI MUTLAKA ÜRETMELİDİR

 

MHP Kahramanmaraş Milletvekili Sefer Aycan, ''Aşı bulunsa bile Türkiye'ye gelmesi zaman alacaktır, hemen vermeyeceklerdir. Bu nedenle aşı üretimine dikkat çekmek istiyorum. Kendi aşımızı üretmeliyiz. Bu, son derece stratejik bir konudur. Türkiye'nin stratejik bir ürün olan aşıyı mutlaka üretmesi gerekir. Aşı üretecek bilimsel kapasitemizi vardır. Yeterli kaynak ayrıldığında ülke olarak aşı üretebiliriz.'' dedi. 

 

ÇOCUKLARINIZA NORMAL AŞILARI MUTLAKA YAPTIRIN

 

MHP Kahramanmaraş Milletvekili Sefer Aycan, ''Son zamanlarda aşıya karşı toplumda bir direncin oluştuğu görülüyor. Aşı yaptırıp, yaptırmamak bireysel bir tercih değildir. Aşı yapılması, toplumsal bir zorunluluktur. Gerekirse zorla aşı yapılması gerekir. Bu çerçevede, genişletilmiş bağışıklık programı kapsamında 13 aşıyı yaptırmayanları, direnç gösterenleri de uyarıyorum: Çocuklarınıza aşılarını yaptırın.'' dedi.

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: MHP Kahramanmaraş Milletvekili Sefer Aycan, Coronavirüs Aşısı, Türkiye üretmeli, Aşı
Yorumlar
Haber Yazılımı