Bursa Ülkü Ocakları'ndan Çevrecilikte Farkındalık
Haber Detayı
17 Haziran 2020 - Çarşamba 18:06 Bu haber 16553 kez okundu
 
Bursa Ülkü Ocakları'ndan Çevrecilikte Farkındalık
Bursa Ülkü Ocakları Başkanlığı, Uludağ Milli Parkı'nı temizleyerek farkındalık oluşturdu.
ÜLKÜCÜ Haberi
Bursa Ülkü Ocakları'ndan Çevrecilikte Farkındalık

Bursa Ülkü Ocakları Başkanı Cahit Özdemir, Uludağ Milli Parkı'nı temizleyerek farkındalık oluşturduklarını belirterek, Milli Parka insanların düşüncesizce attığı çöpleri toplayıp temizlenen alanlara çöp poşeti koyduklarını ve Bursalılara kullanacakları temiz bir çevre bıraktıklarını söyledi. 

 

ÇEVRE KİRLİLİĞİ HER GEÇEN GÜN HIZLA ARTMAKTADIR

 

Çevre kirliliği, çevrenin doğal olmayan bir şekilde insan eliyle bozulmasıdır. Dünyada, havaya, toprağa ve suya milyonlarca ton zehirli kimyasal, yakıt gazları, lağım ve atık sular salan çok sayıda kuruluş var. Herhangi bir türdeki bu tehlikeli atık (katı, sıvı veya gaz gibi) ozon incelmesine, küresel ısınmaya, toprak kaybına, insanlarda ve diğer canlılarda sağlık sorunlarına yol açar. Gelişen teknolojinin yaşamımıza getirdiği konforun yanında, bu gelişmenin doğaya ve çevreye verdiği kirliliğin boyutu her geçen gün hızla artmaktadır. Sağlıklı ve temiz bir çevrede yaşamak insanın en temel haklarından biridir. Ne yazık ki çevre kirliliğine sebep olan etkenlerden dolayı insanoğlu en temel hakkından mahrum kalmaktadır.

 

ÇEVRECİLİK MİLLİYETÇİLİKTİR ANLAYIŞIYLA ULUDAĞ MİLLİ PARKI'NI TEMİZLEDİK

 

Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Genel Merkezimizin daha önce “Çevrecilik Milliyetçiliktir” sloganıyla başlatmış olduğu çalışmalara biz de Bursa Ülkü Ocakları olarak Uludağ Milli Parkı’nı temizleyerek milli değerlerimize katkıda bulunduk. Milli parkımızda insanların düşüncesizce atmış oldukları çöpleri toplayıp, temizlenen alanlara çöp poşetleri koyarak yenilerinin atılmasına engel olmak istedik. Çevre bizlere miras değil, emanettir. Bu emanete sahip çıkmak her Türk vatandaşının görevidir. Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi; Vatan toprağı kutsaldır, kaderine terkedilemez. Bursa Ülkü Ocakları her mecrada olduğu gibi çevre alanında da çalışmalarına devam edecektir.

 

BURSALI HEMŞEHRİLERİMİZE TEMİZ BİR ÇEVRE BIRAKTIK

 

Bursa Ülkü Ocakları olarak Dünyanın ve ülkemizin içinde bulunduğu COVID-19 sürecinde bir yandan devletimizin pandemiyle mücadelesinde destek olmak diğer yandan "Çevrecilik Milliyetçiliktir'' anlayışıyla, Bursamızın değeri olan milli parkımızda temizlik yaparak insanın birazda olsa doğaya tahribatının azaldığı, doğanın kendini yenilediği bu dönemde doğada çözülmesi zor olan atıkları toplayarak temizlik yapıp Bursalı hemşehrilerimizin kullancağı temiz bir çevre bıraktık. Çevre temizliği ve doğanın tahribatı noktasında hemşehrilerimizin bilinçli hareket edip daha temiz bir milli park ve daha temiz bir doğa için çöp poşetleri bırakarak atıklarını bu çöp poşetlerine atmalarını söyleyip atıkların doğaya olan tahribatı hakkında bilgi verdik.

 

MİLLİ PARKI TEMİZLEYEREK FARKINDALIK OLUŞTURMAYA ÇALIŞTIK

 

"Çevrecilik Milliyetçiliktir" anlayışıyla yapılan bu faliyette Bursamızın markası haline gelmiş Uludağ Milli parkında tabiatın ve doğal zenginliklerimizin ne denli öneme haiz olduğunu bilerek yaptığımız çalışmada Bursalı hemşehrilerimizin farkındalığını artıracağını ve değerlerine sahip çıkacağını temenni ediyorum. Ülkemizin ve şehrimizin içinde bulunuğu bu süreci devletimizin aldığı tedbirlere uyarak maske ve sosyal masefe kurallıyla en kısa sürede geçeceğini eski günlerde ki gibi sosyal yaşama dönüldüğünde hemşehrilerimizin temiz bir milli parkla karşılaşacaklarını bildirmek istiyorum.

 

Görüntünün olası içeriği: bir veya daha fazla kişi, ayakta duran insanlar, ağaç, açık hava ve doğa

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: Bursa Ülkü Ocakları Başkanlığı, Bursa Ülkü Ocakları Başkanı Cahit Özdemir, Çevrecilik Milliyetçiliktir, Ülkü Ocakları Haberleri, Ülkücü Hereket
Yorumlar
Haber Yazılımı