Başkan Çay'dan Vatandaşlara Coronavirüs Uyarısı
Haber Detayı
17 Haziran 2020 - Çarşamba 12:39 Bu haber 4328 kez okundu
 
Başkan Çay'dan Vatandaşlara Coronavirüs Uyarısı
Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay, Pozantı İlçesi'ne gelecek olanları coronavirüs konusunda uyardı.
ADANA HABERLERİ Haberi
Başkan Çay'dan Vatandaşlara Coronavirüs Uyarısı

Tüm dünyayı etkisi altına alan coronavirüs salgını Türkiye'de ilk görüldüğünden bu yana, coronavirüse karşı amansız bir mücadele örneği sergileyerek İlçesini sürekli dezenfekte edip tüm tedbirleri tavizsiz uygulayan Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay, yaylacıların gelmesiyle 150 bine ulaşan İlçe nüfusunun sağlığını düşünerek, coronavirüs riski taşıma riski olanların Pozantı'ya gelmemesi konusunda uyarılarda bulundu.

 

CORONAVİRÜS VAKASI GÖRÜLMEYEN İLÇEMİZE RAĞBET ARTTI

 

Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay, İlçesinde bugüne kadar coronavirüs vakası görülmediğini belirterek, ''19 bin 974 kişinin yaşadığı İlçemizin nüfusu, yayla mevsiminde 150 bine kadar ulaşmaktadır. 33 bin konutun olduğu İlçemizde, yaylacılar 6 ay boyunca ikamet ediyor. Bugüne kadar İlçemizde coronavirüs vakası olmadı. Şüpheli görünen bir kişi karantinaya alındı ancak testleri negatif çıktı. İlçemizde bulunan 21 mahallemizi sürekli olarak dezenfekte ederek, coronavirüse karşı alınan tedbirleri tavizsiz olarak uygulayınca başarılı olduk. Bu başarı neticesinde, coronavirüs vakası görülmeyen İlçemize vatandaşlar daha çok gelmeye başlayınca işimiz zorlaşmaya başladı.'' dedi.

 

CORONAVİRÜS RİSKİ TAŞIYANLAR İLÇEMİZE GELMESİN

 

Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay, coronavirüs riski taşıyanların İlçesine gelmemesi konusunda uyarılarda bulunarak, ''Coronavirüs salgınında kalabalık olan her yer risk taşımaktadır. İlçemize gelenlerin ilk 14 gün evden dışarıya çıkmayarak kendilerini karantinaya almasını rica ediyoruz. İlçeye gelen herkese adeta sağlık taraması yaparak ateşini ölçüyoruz ve neticeye göre İlçeye alıyoruz. Yeni Normalleşme sürecine girdiğimiz bu dönemde, İlçemize gelecek olanların önce kendi sağlığını sonra da diğer insanların sağlığını düşünmesini istiyoruz. Dolayısıyla maske, sosyal mesafe ve temizlik kurallarına herkesin uymasını rica ediyoruz. Vatandaşlarımız alınganlık göstermesin ama coronavirüs riski taşıyanlar ilçemize gelmesin. Risk taşıyan birisinin İlçeye gelmesini kimse istemez. Belediye Başkanı olarak ben de istemem. Coronavirüs salgını sürecinde çok iyi bir sınav veren ülkemizde, tedbirlere uyarak bu sürecin bozulmasına izin vermeyelim.'' dedi.

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay, Akçatekir Yaylası, Bürücek Yaylası, coronavirüs riski olanlar gelmesin, Adana Haberleri, Pozantı Haberleri
Yorumlar
Haber Yazılımı