Bakan Pakdemirli'den İmamoğlu İlçesine Ziyaret
Haber Detayı
01 Ekim 2021 - Cuma 01:43 Bu haber 3022 kez okundu
 
Bakan Pakdemirli'den İmamoğlu İlçesine Ziyaret
Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Yedigöze İmamoğlu Sulama Projesi alanında incelemelerde bulunduktan sonra önemli açıklamalarda bulundu.
ADANA HABERLERİ Haberi
Bakan Pakdemirli'den İmamoğlu İlçesine Ziyaret

Adana'nın ilçelerinde düzenlenen bir dizi etkinliğe katılmak üzere Adana'ya gelen Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, son olarak Adana Valisi Süleyman Elban, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Jülide Sarıeroğlu, Ak Parti Adana Milletvekili Abdullah Doğru, MHP Adana Milletvekili Ayşe Sibel Ersoy, DSİ Genel Müdürü Kaya Yıldız ve beraberindeki teknik heyetle birlikte ziyaret ettiği İmamoğlu İlçesi'nde, Yedigöze İmamoğlu Sulama Projesi alanında incelemelerde bulundu. 

 

YEDİGÖZE İMAMOĞLU SULAMA PROJESİ ADANA'NIN GAP'I VE 110 BİN KİŞİYE İSTİHDAM SAĞLAYACAK

 

110 bin kişiye ek istihdam sağlayacak olan Yedigöze İmamoğlu Sulama Projesi alanında çalışmaları yerinde incelerken iş makinası da kullanan Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, yaptığı açıklamada, ''Yedigöze İmamoğlu Sulama Projesi, Adana'nın GAP'ı diye nitelendirebileceğimiz çok önemli bir projedir. Burada toplamda 110 bin hektarlık bir alan sulanacak. İmamoğlu, Sarıçam, Ceyhan, Kozan ve Yüreğir ilçelerimizin su kaynağı Yedigöze Barajı. Seyhan Nehri üzerinde olan bu projemiz toplam 110 bin hektar alanı kapsayacak. Şu ana kadar 25 bin hektarını bitirdik, 26 bin hektarda inşaat devam ediyor. 19 bin hektarla ilgili de çok kısa süre içerisinde ihaleye çıkıyoruz. Proje olarak da 40 bin hektarlık önümüzde proje alanı var. 1.6 milyar lira ek zirai gelir sağlayacak bu projeyle de 110 bin kişinin ek istihdam edileceğini düşünüyoruz. Toplam maliyeti 4 milyar lira olan projenin 1/3 harcaması bitti. Hızlı bir şekilde buraya ödenek aktararak kalan kısımları da bitirme gayreti içerisinde olacağız." dedi.

 

İHALESİ YAPILACAK PROJE

 

İnşaat maliyeti 11 milyar lira olan 'Çukurova Kapalı Sistem Basınçlı Sulama Projesi' ihalesinin de bu yıl içerisinde yapılacağının müjdesini veren Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, "Aşağı Seyhan Ovası’nın sulamalarının rehabilitasyonuyla yani açık kanal olan sulamaların kapalıya dönüşünün projesinin planlanma çalışmaları tamamlandı. 2021 yılı bitmeden Aralık ayına kadar proje ihalesine çıkacağımızı tekrar duyurmak istiyorum. Bu proje herkese hayırlı olsun." dedi.

 

Resim

 

Resim

 

Resim

 

Resim

 

Resim

 

Resim

 

Resim

 

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: Tarım ve Orman Bakanı, Bekir Pakdemirli, Yedigöze İmamoğlu Sulama Projesi, İmamoğlu İlçesi, ziyaret etti, istihdam açıklaması, Ak Parti, MHP
Yorumlar
Haber Yazılımı