MHP'li Başkan Çay'dan İmece Usulü Yol Hizmeti
Haber Detayı
01 Ekim 2021 - Cuma 09:14 Bu haber 1791 kez okundu
 
MHP'li Başkan Çay'dan İmece Usulü Yol Hizmeti
Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay, yol yapımında vatandaşların katkısıyla daha fazla hizmet üretmeye devam ediyor.
ADANA HABERLERİ Haberi
MHP'li Başkan Çay'dan İmece Usulü Yol Hizmeti

Kısıtlı imkânlara rağmen birçok başarılı projeyi hayata geçirmesiyle vatandaşların gönlünde taht kuran Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay, Akçatekir'in sokaklarını vatandaş-belediye el ele vererek imece usulüyle parke taşı döşemeye devam ediyor.

 

BAŞKAN ÇAY'DAN İMECE USÜLÜ YOL HİZMETİ

 

Bin 149 sokağı bulunan ve yaz aylarında nüfus yoğunluğu 150 bine kadar çıkan Akçatekir Yaylası'nın yol sorunları, belediye ile vatandaşın el ele vererek ortaya koyduğu imece çalışmasıyla çözülüyor. Şimdiye kadar 50 sokağın parke taşını döşediklerini belirten Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay, "Akçatekir, 20 yıl başkanlık sistemi ile yönetilmiş ve maalesef yol sorunu çözülememiş. Benim elimde de sihirli bir değnek yok ki bir anda hepsini birden çözeyim" diyerek, 'Akçatekir-Pozantı El Ele, Yolları Parkele' sistemiyle vatandaşlarla birlikte sokakların parke taşlarıyla döşenmeye başladığını söyledi.

 

PARKE VATANDAŞTAN KUM VE İŞÇİLİK BELEDİYEDEN

 

Belediyenin kısıtlı imkânlarının, Akçatekir'in tüm sokaklarını parke taşı ile kaplamaya yetmeyeceğini dile getiren Başkan Çay, "Gelin hep birlikte el ele verelim, bulunduğumuz ortamı güzelleştirelim fikri ile yola çıktığımız çalışma sisteminde 'Akçatekir-Pozantı El Ele, Yolları Parkele' sistemiyle olumlu sonuçlar aldık. Vatandaşlar, Pozantı Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü'ne müracaat ederek sokaklarının parke taşı yapılmasını ve belediye-vatandaş el ele projesiyle yapmak istediklerini beyan ediyorlar. Fen İşleri ekipleri de sokakta ölçümler yaparak, çıkan sonuca göre parke taşının parasını imece usulü ile ödendikten sonra belediyemiz de işçiliğini ve parke taşının altına serilecek olan ince kumu karşılıyor. Böylece bir sokağımızın yol sorunu daha sona ermiş oluyor." dedi. 

 

Resim

 

Resim

 

Resim

 

 Resim

 

 

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: Pozantı Belediye Başkanı, Mustafa Çay, yol yapımında, vatandaşların katkısı, imece, imece usulü, hizmet üretimi, daha fazla hizmet, parke taşı, döşendi, MHP
Yorumlar
Haber Yazılımı