MHP'li Öztürk'ten Bahçeli'yi Hedef Alan Babacan'a Tepki
Haber Detayı
11 Mart 2022 - Cuma 11:02 Bu haber 2143 kez okundu
 
MHP'li Öztürk'ten Bahçeli'yi Hedef Alan Babacan'a Tepki
MHP Kırıkkale Milletvekili Halil Öztürk, MHP Lideri Devlet Bahçeli'yi hedef alan Ali Babacan'ı manidar açıklamalarıyla tuş etti.
MHP Haberi
MHP'li Öztürk'ten Bahçeli'yi Hedef Alan Babacan'a Tepki

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye cevap verirken hadsiz sözler kullanan Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan'a tepki gösteren MHP MDK Başkanı ve Kırıkkale Milletvekili Halil Öztürk, dış güçlerin bakış açısıyla olaylara bakan Ali Babacan'ın MHP Lideri Devlet Bahçeli'yi anlayabilmesi için, olayları  Ankara merkezli yerli ve millî bir bakış açısıyla değerlendirmesi ve kendini bilmeyi öğrenmesi gerektiğini söyledi.

 

MHP LİDERİ DEVLET BAHÇELİ, ALİ BABACAN HAKKINDA NE DEDİ?

 

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ne karşıtlık üzerinden Güçlendirilmiş Parlamenter Sisteme dönüş önerisi sunan muhalefetin, istikrarsız hükümet dönemlerine geri dönmek için çabaladığını belirterek, ''Gelecek nesillere en büyük armağan olan Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi Türkiye’nin yönetim hayatına hâkimdir, Cumhur İttifakı da Türk milletinin hadimidir. Geçmişin kriz ve anlaşmazlıklarına dümen kırmaya çalışan Zilletin güçlendirilmiş palavra sistemi çürük elmadır. Bizim çürük çarıkla oyalanacak ne arayışımız ne de arzumuz vardır. Zillet ittifakı kabul etse de etmese de, razı olsa da olmasa da, işine gelse de gelmese de, Türkiye’nin istikameti dosdoğrudur, yeni sistem doğrunun ve lider ülke Türkiye’nin hamd olsun tescilidir.'' sözleriyle, iki sistem arasındaki farkı ortaya koyan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, muhalefetin en küçük partisi olan Deva Partisi'nin erken seçim talebine yönelik yaptığı açıklamada, ''TBMM'ye gelirken, yolda bir siyasi partinin afişini okudum. 'Pazar günü seçim olsa Deva hazırdır' diyor. Ne diyebilirsiniz? Elimde bir kalemim olsaydı, altına yazardım. Pazar günü seçim yok, hayırlı uykular.'' dedi.

 

ALİ BABACAN, MHP LİDERİ DEVLET BAHÇELİ HAKKINDA NE DEDİ?

 

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye cevap verirken hadsiz sözler kullanan Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, ''Krizlerin ortağı Bahçeli, grup toplantısına giderken arabasının camından afişimizi okumuş. ‘Pazar günü seçim yok' demiş. Hızlı geçerken anlamadı mı, Türkçe sorunu mu var onu anlamadık ama önümüzdeki pazar günü seçim yapılacak demedik. Seçim yapılsa hazırız diyoruz. Tabii dikkatini çeken kelime muhtemelen seçim. Anlatacaklarınızı, hamaset, küfür, hakaret, aşağılama, boş laf kullanmadan, temiz bir dille anlatın.'' dedi.

 

MHP'Lİ HALİL ÖZTÜRK'TEN HADSİZ İFADELER KULLANAN ALİ BABACAN'A TEPKİ

 

Beslendiği kaynağı meçhul (!) Devasız Babacan, bir açıklamasında Sayın Genel Başkanımız için, “Krizlerin Ortağı” ve “Türkçe sorunun mu var?” gibi hadsiz ifadeler kullanmış. Senin idrakin bunu anlamaya yeterli gelmese de ben anlatayım Devasız Babacan! Sayın Devlet Bahçeli için boşuna “Bilge Lider” ifadesini kullanmıyoruz. 

 

LİDER BAHÇELİ'Yİ ANLAMAK İÇİN MİLLİ BAKIŞ AÇISIYLA DÜŞÜNMENİZ GEREKİR

 

Çünkü “Benim aklım hep Türkiye’dir” diyen, “Önce ülkem ve milletim, sonra partim…” şiarıyla hayatına yön veren bir liderdir Sayın Bahçeli. Yeri gelir, ülkeyi kaosa sokmamak için ortağı olduğu hükûmette iktidardan vazgeçer, yeri gelir koltuğu bir kenara bırakıp Başbakanlığı reddeder. Bilge Liderimiz için ülke ve millet menfaati sözkonusuysa, bir tane dahi koltuk istemeden, hükûmeti sırtlar, devleti sırtında taşır. Sayın Bahçeli’nin neyi niçin yaptığını idrak edebilmeniz için dış güçlerin bakış açısıyla değil, Ankara merkezli yerli ve millî bir bakış açısıyla düşünmeniz gerekir. Bu da her kula nasip olmuyor ne yazık ki!

 

BABACAN ÖNCE KENDİNİ BİLMEYİ ÖĞRENMELİDİR

 

Son olarak, asil bir Türkmen Beyi olan Sayın Genel Başkanımızın Türkçe sorunu söz konusu bile edilemez, ama sizin Türkçe dışındaki dillerin anayasaya resmî dil olarak girmesi konusundaki hevesinizi bilmeyen yoktur! Düşünce yapısını Türk milletinden ve bu topraklardan alanlar, Yunus Emre gibi düşünür ve derler ki: “İlim ilim bilmektir, ilim kendin bilmektir. Sen kendini bilmezsin, ya nice okumaktır.” Size de tavsiye ederiz!

 

Açıklama yok.

 

 

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: MHP Genel Başkanı, Devlet Bahçeli, MHP Kırıkkale Milletvekili, Halil Öztürk, erken seçim, isteyen siyasetçiye, hadsiz ifadeler, kullanan, tuş eden cevap, MHP
Yorumlar
Haber Yazılımı