Bahçeli'nin Türk Dünyası Haritasına Rusya'dan Açıklama
Haber Detayı
22 Kasım 2021 - Pazartesi 17:54 Bu haber 3570 kez okundu
 
Bahçeli'nin Türk Dünyası Haritasına Rusya'dan Açıklama
Rusya'nın resmi makamlarından MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin tasarladığı Türk Dünyası Haritası hakkında önemli bir açıklama geldi.
MHP Haberi
Bahçeli'nin Türk Dünyası Haritasına Rusya'dan Açıklama

Rusya'nın devlet televizyonlarından birisinde, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin tasarladığı Türk Dünyası Haritası konusunda değerlendirmelerde bulunan Kremlin Sözcüsü Dmitri Peskov, söz konusu haritada belirtilen toprakların bir kısmının Rusya'ya ait olduğunu belirterek, Türk siyasetçilerin Türk Birliği fikrini benimsediklerini ifade etmelerinin normal olduğunu söyledi.

 

MHP LİDERİ BAHÇELİ'NİN TÜRK DÜNYASI HARİTASI GÜNDEM OLMAYA DEVAM EDİYOR

 

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hediye ettiği Türk Dünyası Haritası, Rus basını ve Yunan basınında manşetlere taşındıktan sonra Rusya'da gündem olmaya devam ederken, Kremlin Sözcüsü Dmitri Peskov, söz konusu harita hakkında resmi açıklamalarda bulundu.

 

RUSYA'DA YAYIN YAPAN GAZETA RU HABER SİTESİ'NİN DEĞERLENDİRMESİ 

 

Rusların, geçmişe dair Osmanlı'nın geri dönmesine ilişkin korkuları sürerken, Türk Devletleri Teşkilatı'nın kurulması üzerine MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin özel olarak tasarlayıp çizdirdiği Türk Dünyası Haritasının MHP tarafından paylaşılmasını manşetine taşıyan Rusya'da yayın yapan Gazeta Ru haber sitesi, haritanın Rus coğrafyasını kapsamasını Ruslara verilen bir mesaj olarak algılandığını belirterek, ''Milliyetçi Hareketin Türk Parlamenter Partisi Lideri Devlet Bahçeli, Dağıstan ve Orenburg bölgesinden Altay ve Yakutya'ya kadar 20 kadar Rus bölgesini içine alan Türk Dünyası Haritasının yanında fotoğraf çektirdi. Büyük bir imparatorluk yaratma fikrini içeren Türk Dünyası Haritası'nın Türk Hükümeti tarafından desteklenen Bozkurt lider olan Devlet Bahçeli tarafından yayınlanmasının ayrı bir önemi var.'' denilmişti.

 

YUNANİSTAN'DA YAYIN YAPAN GREEK CİTY TİMES'İN TÜRK DÜNYASI HARITASI HABERİ

 

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hediye ettiği Türk Dünyası Haritası'ndan rahatsız olan Greek City Times haber sitesi, ''Trakya ve Kıbrıs'ı da içine alan Türk Dünyası Haritası ile kışkırtıcı fotoğraf'' başlığıyla yayınladığı haberde, ''Erdoğan ve Bahçeli, dört günlük zirve öncesinde kamera önünde poz vererek, Orta Asya'daki Türkçe konuşan ülkeleri ve Türkiye'nin gurbetçi olarak kabul ettiği Müslüman nüfuslu bölgeleri içeren bir Türk ülkeleri haritasını kışkırtıcı bir şekilde havaya kaldırdı. Bunlara Rusya, güney Balkanlar, Kıbrıs, İran, Orta Asya ve Orta Doğu bölgeleri dahildir.'' sözlerine yer vermişti.

 

KREMLİN SÖZCÜSÜ DMİTRİ PESKOV'DAN TÜRK DÜNYASI HARİTASI HAKKINDA RESMİ AÇIKLAMA

 

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hediye ettiği Türk Dünyası Haritası konusunda değerlendirmelerde bulunan Kremlin Sözcüsü Dmitri Peskov, yaptığı açıklamada, ''Resmi sıfatlarımın yanında ben aynı zamanda Türkolog eğitimi aldım. Türk siyasetçiler, periyodik olarak Türk birliği fikri beslediklerini ifade ederler. Bu tamamen normaldir. Haritada gösterilen bu merkez Altay'da ve burası Türkler için kutsal bir yerdir. Teessüf edeceğim tek şey haritada gösterilen Türk dünyasının merkezinde büyük bir kızıl yıldız olmamasıdır. Orası Türkiye değil, Rusya Federasyonu toprağıdır" dedi.

 

Resim

 

Resim

 

 

 

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: MHP Genel Başkanı, Devlet Bahçeli, Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türk Dünyası Haritası, Rus basını, Yunan Basını, Rusya resmi açıklama, gündem olmaya, devam
Yorumlar
Haber Yazılımı