Bahçeli'nin Musul Kerkük Çıkışı Yeniden Gündeme Geldi
Haber Detayı
27 Haziran 2020 - Cumartesi 16:05 Bu haber 8108 kez okundu
 
Bahçeli'nin Musul Kerkük Çıkışı Yeniden Gündeme Geldi
MHP Genel Başkanı Bahçeli'nin Musul - Kerkük plakaları ve Irak Türkmenlerine verdiği destek, Irak'ın Kuzeyi'nde yeniden yankı buldu.
TÜRK DÜNYASI Haberi
Bahçeli'nin Musul Kerkük Çıkışı Yeniden Gündeme Geldi

TSK'nın Irak'ın Kuzeyi'ndeki terör örgütlerine yönelik yürüttüğü Pençe-Kartal Harekatı'ndan sonra MHP Genel Başkanı Bahçeli'nin 2017 yılında Kandil ve Erbil'e bir gece ansızın gidilebileceğini söylemesini, 81 Düzce- 82 Kerkük- 83 Musul plakaları tanımlaması yapmasını ve bunun için 5 Bin Ülkücünün hazır beklediğini belirtmesini son olarak da geçen haftalarda Irak Türkmenlerine verdiği açık desteği hatırlayan Irak'ın Kuzeyi'ndeki Bölgesel Yönetimi, gelişmelerin kendileri açısından endişe verici olduğunu açıkladı.

 

MHP LİDERİ DEVLET BAHÇELİ 2017 YILINDA NE DEMİŞTİ?

 

MHP Genel Başkanı Bahçeli, Irak'ta yapılan gayrimeşru referanduma tepki gösterdiği, 03.10.2017 tarihindeki MHP Grup Toplantısında yaptığı konuşmasında,  ''Kerkük Türktür. Dün Türktü. Bugün de Türk, istikbalde de Türk olacaktır. Türk milletine parmak sallayanlar varsa o parmakları kırarız. Kandil ve Erbil'e bir gece ansızın gelmek Türk milleti için mesele değildir. Hiç de zor olmayacaktır. Tarihi coğrafyaya dar gelindiğinde 81 Düzce'den hemen sonra 82 Kerkük, 83 Musul demenin önünde hiçbir güç duramayacaktır. En az 5 bin ülkücü Türk kentlerindeki birlik mücadelesine katılmak üzere hazır beklemektedir. Blöf yapmıyoruz palavradan konuşmuyoruz. Bu konuda şakamızın da olmadığını altını çizerek belirtmeyi yararlı buluyorum. Türkmenlerin hakları çiğnenirken biz rahat olamayız. Kerkük elden giderken bize gece başımızı yastığa huzurla koyamayız.'' demişti.

 

HÜSEYİN SÖZLÜ'DEN MUSUL KERKÜK PLAKASI HEDİYESİ VE HAZIRIZ MESAJI

 

Bu açıklamanın yapıldığı tarihte Adana Büyükşehir Belediye Başkanı olan MHP Genel Başkan Başdanışmanı Hüseyin Sözlü, MHP Genel Başkanı Bahçeli'nin Musul Kerkük hissiyatına destek olmak ve Ülkücülerin kararlılığını ifade etmek amacıyla, 82 DB 001 ve 83 DB 006 numaralı özel plaka yaptırarak MHP Lideri Bahçeli'ye hediye etmiş ve yaptığı açıklamada, ''Türkmenleri her zaman koruyup kolladınız, onların öz yurtlarında yükselen sesi oldunuz. Beş bin gönüllü Ülkücü Kerkük’e gitmek için hazır çağrınızı emir telakki ederek burada, yanınızdayız. Evladınız ve gönüllü Ülkücüler olarak yüreğimizle, plakalarımızla hazırız." demişti.

 

MHP LİDERİ DEVLET BAHÇELİ İKİ HAFTA ÖNCEKİ AÇIKLAMASI

 

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Irak'ta yeni kurulan Hükümette Türkmenlere yer verilmemesine tepki gösterdiği 11 Haziran 2020 tarihindeki açıklamasında, Irak Başbakanı Mustafa el Kazımi'nin Türkmenlere verdiği sözü çiğnediğini belirterek, Iraklı Türkmenlerin büyük bir adaletsizliğin pençesinde olduğunu, Türkmenlere siyasi sorumluluk verilmedikçe Irak'ta sorunların bitmeyeceğini ve Türk Milletinin sonuna kadar Iraklı Türkmenleri destekleyeceklerini söylemişti.
 Irak Türkmen Cephesi Genel Başkanı Erşat Salihi ise Türkmeneli Türklüğü ve haklı davasına vermiş olduğu destek ve sunduğu hizmetlerden dolayı MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye Teşekkür Mektubu göndererek, MHP Lideri Bahçeli'nin varlığının Türkmen davası için büyük bir güç Türkmen halkı için sarsılmaz bir dayanak olduğunu söylemişti.

 

BARZANİ'NİN PARTİSİ KDP'Lİ HOŞYAR ZEBARİ'NİN DÜN YAPTIĞI AÇIKLAMASI

 

Kuzey Irak'taki Irak Bölgesel Yönetimi'nde Barzani'nin partisi KDP'nin Politbüro Üyesi Hoşyar Zebari, Türkiye'deki Liderlerin (MHP Lideri Bahçeli'nin) Musul ve Kerkük'e ve Irak Türkmenlerine sahip çıkılmasından, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatıyla TSK'nın terör örgütlerine yönelik yürüttüğü Pençe-Kartal Harekatı'ndan rahatsız olduğunu ve endişelendiklerini sosyal medyadan açıklayarak, ''Zako bölgesindeki Iraki kurdistan'a son Türk askeri saldırısı çok ciddi bir jeopolitik gelişmedir. Saldırının yoğunluğu endişe vericidir. Türk liderlerin Musul eyaletinin tarihi iddialarını canlandırma çağrısı çok daha rahatsız edicidir.'' dedi.

 

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, MHP Lideri Devlet Bahçeli’ye plaka hediye etti.

Kaynak: Editör:
Etiketler: MHP Genel Başkanı Bahçeli, Musul ve Kerkük plakaları, Musul, Kerkük, Irak Türkmenleri, Türk Dünyası, Hüseyin Sözlü, MHP
Yorumlar
Haber Yazılımı