Milli Savunma Bakanlığı'ndan Yedi İklim Üç Kıta Vurgusu
Haber Detayı
26 Haziran 2020 - Cuma 23:31 Bu haber 8477 kez okundu
 
Milli Savunma Bakanlığı'ndan Yedi İklim Üç Kıta Vurgusu
Millî Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, ''Yedi iklim üç kıta'' vurgusu yapıldı.
TÜRK DÜNYASI Haberi
Milli Savunma Bakanlığı'ndan Yedi İklim Üç Kıta Vurgusu

Millî Savunma Bakanlığı'nın sosyal medya hesabından Türkiye'nin terörle mücadelesi konusunda yapılan açıklamada, ''Yedi iklim üç kıtaya barışı, adaleti ve huzuru götürmüş atalarımızın yolundan yürümeye devam eden Kahraman Ordumuz'' vurgusu yapılması, şanlı tarihimizi hatırlatan ifadeler olarak Türk Milletini heyecanlandırdı.

 

YEDİ İKLİM ÜÇ KITA TANIMLAMASI

 

Türkiye Irak'ın Kuzeyi, Suriye'nin Kuzeyi ve Libya'daki operasyonları ve varlığıyla tüm dünyada adından söz ettirerek, bölgesinde Küresel Güç olma yolunda büyük adımlar atarken, Millî Savunma Bakanlığı'nın sosyal medya hesabından Osmanlı Devleti'nin en güçlü dönemlerinde sıkça kullanılan ''Yedi İklim Üç Kıta'' tanımlaması yapılması, şanlı tarihimizi hatırlatan ifadeler olarak Türk Milletini heyecanlandırdı. Osmanlı Devleti, üç kıtada yedi iklime hükmederek dünyanın en güçlü İmparatorluklarından birisi olarak tarihe adını yazdırmıştı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da şanlı tarihimizden örnek verirken, ''Yedi İklim Üç Kıta'' tanımlamasını konuşmalarında kullanırdı.

 

MİLLİ SAVUNMA BAKANLIĞININ TERÖRLE MÜCADELE AÇIKLAMASI

 

Millî Savunma Bakanlığı'nın sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, ''Başarıyla devam eden Pençe-Kaplan Operasyonu’nda Kahraman Türk Silahlı Kuvvetlerimizin tek hedefi teröristlerdir. Bundan önce olduğu gibi bu operasyonda da hiçbir sivil zarar görmemiştir, görmeyecektir. Sivil, masum kişiler ile çevre, tarihi, dini yapılar ve kültürel eserler Türk Silahlı Kuvvetleri için dokunulmazdır. Bugüne kadar olduğu gibi aynı dikkat ve hassasiyet operasyonun gecikmesi pahasına da olsa Pençe-Kaplan Operasyonu’nda da devam etmektedir. Yedi iklim üç kıtaya barışı, adaleti ve huzuru götürmüş atalarımızın yolundan yürümeye devam eden Kahraman Ordumuz; asil milletimizin destek ve dualarıyla şanlı tarihimize yakışır şekilde insani, ahlaki ve uluslararası değerlere göre terörle mücadelesini sürdürmektedir.'' denildi.
 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: Osmanlı Devleti, Türkiye Cumhuriyeti, Osmanlı ve Türkiye, Türk Milleti, Yedi İklim Üç Kıta, Cihan hakimiyeti, Üç kıtada at koşturmak
Yorumlar
Haber Yazılımı