Bahçeli'den Türklerin Karşısına Dikilenlere Mesaj
Haber Detayı
15 Kasım 2022 - Salı 16:15 Bu haber 3815 kez okundu
 
Bahçeli'den Türklerin Karşısına Dikilenlere Mesaj
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Türk Dünyası ve dış politikaya yönelik önemli açıklamalarda bulundu
TÜRK DÜNYASI Haberi
Bahçeli'den Türklerin Karşısına Dikilenlere Mesaj

TBMM Grup Toplantısının son bölümünde yaptığı konuşmada, dış politika gündemi ve Türk Dünyasında yaşanan gelişmeler hakkında değerlendirmelerde bulunan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, dünyada gerilimlerin arttığı bir dönemde Türk Devletleri Teşkilatı'nın 9. Zirve Toplantısında alınan kararla KKTC'ye Gözlemci Statüsü verilmesinin önemine değinerek, Cumhuriyet'in yeni yüzyılının hem Türkiye yüzyılı hem de Türk yüzyılı olacağını söyledi. MHP Lideri Bahçeli, Hüseyin Nihal Atsız'nın ''Yedi ordu birleşip karşımızda parlasa, Onu kanla söndürüp parçalarız, yeneriz'' sözleriyle Türk Dünyasına karşı duranlara mesaj verdi.

 

DÜNYA ADETA KAYNAYAN VE KAPAK TUTMAYAN KAZANA DÖNÜŞTÜ

 

Dünya karmakarışık bir ortama savrulmakla kalmamış, adeta kaynayan ve kapak tutmayan kazana dönüşmüştür. Avrupa ülkelerinde grev dalgası yaygınlaşmakta, kutuplaşmanın cesameti yoğunlaşmaktadır. Enerji krizi, yüksek enflasyon, azgınlaşan hayat pahalılığı, salgın sonrasının artçı sarsıntıları Avrupa ülkelerini sallamaktadır. Fransa, Almanya, İspanya, Birleşik Krallık ve Belçika toplumsal protestolara sahne olmaktadır. 2023 yılı için hem AB’de hem de Avro bölgesinde ekonomik büyüme tahminleri yüzde 0,3’e çekilmiştir. Resesyon beklentisi günden güne AB ülkelerinde ivme kazanmaktadır. Avrupa’da yalnızca dört ülkenin, yani İrlanda, Malta, Romanya ve Bulgaristan’ın yüzde 1’in üzerinde büyüyeceği öngörülmektedir. ABD’de siyasi ve toplumsal cepheleşme 8 Kasım ara seçimleri münasebetiyle iyice belirginleşmiştir. Sırbistan ile Kosova arasındaki gerilim çıta yükseltirken, Doğu Afrika’da Kongo Demokratik Cumhuriyeti karışıklık içindedir. Ve Kenya bu ülkeye asker göndermiştir.

 

TÜRKİYE'Yİ TACİZ EDEN YUNANİSTAN

 

Yunanistan’ın Türkiye’ye yönelik tacizkar, tahripkar ve tehditvari siyasetinde herhangi bir azalma yoktur. Yunanistan Dışişleri Bakanı’nın ülkesinin karasularını genişletmeye devam etme niyetini telaffuz etmesi küstahlıktır, ateşle oynamaktır. Bu bakanın haddini ve sınırını aşarak Türkiye’yi zorbalık ve aldatıcı davranmakla itham etmesi de akıl dışılık ve gerçekleri saptırmaktır. Yunanistan’ın karasularını 6 milin üzerine çıkarma amacı savaş çağrısı, korkaklığın meydan okumasıdır. Hele karasularını 6 mile bir çıkarsınlar da görelim, el mi yaman, Türkiye mi yaman hep birlikte şahit olalım. Hakkımızı çiğnetmeyiz, uluslararası hukuka aykırı hiçbir fiili işgale Allah’ın izniyle müsaade etmeyiz.

 

TÜRK DEVLETLERİ TEŞKİLATI ZİRVESİ

 

Bu gerilim ortamında Özbekistan’ın Semerkant kentinde düzenlenen Türk Devletleri Teşkilatı 9’uncu Zirve Toplantısı hepimizi umutlandıran, heyecanımıza heyecan katan gelişmelere vesile olmuştur. Cezayir’de yapılan 31’inci Arap Birliği Zirvesi fiyaskoyla sonuçlanırken, Türk Devletleri Teşkilatı Toplantısı Süheyl yıldızı gibi parlamış, Turan illeri diriliş ruhuyla şahlanmıştır. 11 Kasım 2022 tarihinde, Semerkant’ta “Türk Medeniyeti için Yeni Dönem: Ortak Kalkınma ve Refaha Doğru” temasıyla bir araya gelen Türk Devletleri, Türk Dili Konuşan Ülkeler İşbirliği Konseyi’nin kurulmasına ilişkin Nahçıvan Antlaşması’nın amaç ve ilkeleri doğrultusunda işbirliği ve dayanışmayı derinleştirme ve genişletme konusundaki taahhütlerini vurgulamışlardır. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a “Yüksek Düzeyli İmam Buhari Nişanı’yla Türk Dünyası Ali Nişanı”nın tevdi edilmesinden memnuniyet duyuyor, zatı devletlerini tebrik ediyor, bu nişanların tarihi birlik ve kardeşliğimizin simgesi olduğunu huzurlarınızda ifade ediyorum.

 

KKTC'YE GÖZLEMCİ STATÜSÜ VERİLMESİ

 

Ayrıca Kıbrıs Türklüğü Türk Dünyasının bir parçası görüldüğünden dolayı KKTC’ye Türk Devletleri Teşkilatı Gözlemci Statüsü verilmesi tarihi bir adım olmuştur. Artık KKTC’nin dünya çapında tanınmasının önündeki engeller birer birer kaldırılmaktadır. Kıbrıs Türk’tür, yeri Türk Birliği’nin içindedir. AB Komisyonu sözcüsüyle AB Dış ilişkiler Servisi tarafından KKTC’nin bu yeni statüsünün reddedildiğinin telaşla açıklanması Rum ağzıdır, Yunan dilidir, hükümsüzdür, hukuksuzdur, ahmakça bir sızlanmadır. Semerkant Zirve Bildirisinde de ifade edildiği üzere, Kıbrıs Türkleri Türk dünyasının ayrılmaz bir parçasıdır, Türk Devletleri ile her alanda ilişki kurup geliştirmesi en doğal hakkıdır.

 

AB'NİN KIBRIS TÜRKLÜĞÜNE YÖNELİK ENGELLEME ÇALIŞMALARI

 

AB’nin iki yüzlü siyaseti, BM Genel Sekreteri’nin çağrısı hilafına Kıbrıs Türklüğünün uluslararası toplumun saygın bir üyesi olmasını engellemeye çalışması çarpıklıktır. Kıbrıs Rum kesimi, Ada’nın hakimi ve sahibi değildir. Olması da tarihi ve kültürel açıdan mümkün değildir. Rumlar boşuna kürek çekip hayali fırtınalar koparsa da, Türklüğün kervanı yürüyecek, Allah’ın inayetiyle kutlu menzile önümüzdeki yıllarda vasıl olacaktır. Kıbrıs Adası’nda adil, kalıcı ve sürdürülebilir bir çözüm ancak Kıbrıs Türk halkının 1963’ten beri gasp edilen müktesep egemen eşitliğinin ve eşit uluslararası statüsünün tescil edilmesiyle başlayacak bir sürecin ardından sağlanabilecektir. Barış ve istikrarın sağlanmasını, geniş uluslararası işbirliği ve insanlığın sürdürülebilir kalkınmasının desteklenmesini amaçlayan Ortak Güvenlik ve Refah için Semerkant Dayanışma Girişimi müstesna bir karar ve açılımdır.

 

2023'ÜN TÜRK MEDENİYETİNİN YÜKSELİŞ YILI İLAN EDİLMESİ

 

Özbekistan Cumhurbaşkanı’nın teklifiyle 2023’ün “Türk Medeniyetinin Yükseliş Yılı” ilan edilmesi bizim nezdimizde ve zirve nazarında büyük bir memnuniyetle karşılanmış ve desteklenmiştir. Türk halklarının ortak tarihi, dili, kültürü, gelenekleri ve değerleri temelinde, Türk Devletleri Teşkilatı’nın çok taraflı iş birliğini daha da derinleştirme ve genişletme kararlılığı takdire şayandır. Cumhuriyeti’mizin yeni yüzyılı hem Türkiye yüzyılı hem de Türk yüzyılı olacaktır. Issık Gölü’nün kutlu hatıraları etrafında Türk halkları kenetlenecektir. Tanrı Dağı’nın eteklerinden dünyaya, adalet, barış, huzur ve istikrar yayılacaktır. Buradan Özbekistan’a, Azerbaycan’a, Kazakistan’a, Kırgızistan’a, Türkmenistan’a,  Macaristan’a, KKTC’ye selamlarımı iletiyor, bu ülkelerin devlet ve hükümet başkanlarını Sayın Cumhurbaşkanımızla birlikte ayrı ayrı tebrik ediyorum.

 

BİZİM İÇİN VATAN BÜYÜK VE MÜEBBET BİR ÜLKEDİR, ONUN ADI DA TURAN'DIR

 

Bizim için vatan büyük ve müebbet bir ülkedir, onun adı da Turan’dır. Selam olsun Turan coğrafyasına. Selam olsun Türk ve İslam’ın yaşandığı ve yaşatıldığı her ülkeye. Diyor ya Merhum Hüseyin Nihal Atsız: Dilek yolunda ölmek Türklere olmaz tasa, Türk’e boyun eğdirir yalnız türeyle yasa; Yedi ordu birleşip karşımızda parlasa, Onu kanla söndürüp parçalarız, yeneriz. Biz Tufanı yarattık uyku uyurken batı, Nuh doğmadan kişnedi ordularımızın atı, Sorsan şöyle diyecek gök denilen şu çatı, Türk gücü bir yıldırım, Türk bilgisi bir deniz. Delinse yer, çökse gök, yansa kül olsa dört yan, Yüce dileğe doğru yine yürürüz yayan. Yıldırımdan, tipiden, kasırgadan yılmayan, Ölümlerle eğlenen tunç yürekli Türkleriz. Hepinizi saygılarımla selamlıyorum. Günümüz kutlu olsun diyorum. Birliğimiz ve varlığımız daim olsun inşallah. Konuşmama son verirken, siz değerli milletvekili arkadaşlarıma başarılı, sağlıklı ve verimli bir hafta diliyorum. Sağ olun, var olun, Cenab-ı Allah’a emanet olun.

 

Resim

 

 

 

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: MHP Genel Başkanı, Devlet Bahçeli, Türk Dünyası, dış politikaya, yönelik, önemli açıklama, Yedi Ordu, Yedi Düvel, karşımıza çıksa, yeneriz, MHP
Yorumlar
Haber Yazılımı