MHP'li Karakaya Akşener'in İleriye Dönük Planını Açıkladı
Haber Detayı
14 Kasım 2022 - Pazartesi 15:50 Bu haber 2505 kez okundu
 
MHP'li Karakaya Akşener'in İleriye Dönük Planını Açıkladı
MHP Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya, Meral Akşener'in ileriye dönük planlarını deşifre edici açıklamalarda bulundu.
MHP Haberi
MHP'li Karakaya Akşener'in İleriye Dönük Planını Açıkladı

Anadolu Yayıncılar Derneği'nin düzenlediği  kahvaltılı Anadolu Buluşmaları programında gazete ve televizyonların Ankara temsilcileri ile bir araya gelen MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Prof. Dr. Mevlüt Karakaya, 2023 seçimlerinden ümidini kesen Meral Akşener'in ileriye dönük planlarını deşifre edici açıklamalarda bulundu.

 

MHP'Lİ KARAKAYA, ANADOLU BULUŞMALARI TOPLANTISINDA

 

Anadolu Buluşmaları adı altında düzenlediği panel, konferans ve kahvaltı proğramlarıyla, siyasetçilerin ülke gündemine dair görüşlerini ortaya koymasını sağlayan Anadolu Yayıncılar Derneği, organize ettiği son kahvaltılı toplantıda, MHP Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya ile gazete ve televizyonların Ankara temsilcilerini bir araya getirdi. Proğrama katılan gazeteci ve televizyonculardan Mehmet Acet, Hacı Yakışıklı, Emin Pazarcı, Deniz Gürel ve Sinan Burhan'ın Türkiye gündemine dair sorularına içtenlikle cevap veren MHP'li Karakaya, Kemal kılıçdaroğlu'nun 6'lı masayı kurma amacını ve 2023 seçimlerinden ümidini kesen Meral Akşener'in ileriye dönük planlarını deşifre edici açıklamalarda bulundu.

 

MHP'Lİ KARAKAYA: KILIÇDAROĞLU ADAYLIĞINI TESCİL ETTİRMEK İÇİN MASA KURDU

 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 6'lı Masa'yı kendi Cumhurbaşkanı adaylığını ittifak yaptığı ortaklarına tescil ettirmek için kurduğuna dikkat çeken MHP Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya, ''6'lı Masa'yı akıl edip kuran Kemal Kılıçdaroğlu'dur. Kemal Bey 6'lı Masa'yı, kendi Cumhurbaşkanı adaylığını masaya oturttuğu Genel Başkanlara kabul ettirmek için kurdu. Oy potansiyeli diğerlerine göre fazla olan Kılıçdaroğlu ve Akşener, adaylık konusunda alacakları karara diğer küçük partilerin de uyacağını, karara katılmasalar da çok önemli bir eksiğin olmayacağını düşündüler. Meral Hanım, MHP'den ayrılmadan önce birbirlerine destek olma konusunda Kemal Bey ile anlaşmıştı. Bu anlaşma uyarınca CHP’liler, MHP’deki başkanlık yarışına giren Meral Akşener’e Türkiye’nin her tarafında destek verdiler. Gelinen noktada Kılıçdaroğlu, o kadar iyilik yaptığı Akşener'in adaylık konusuna ses çıkarmayacağı düşüncesinde. Esasen Akşener'e güvenerek 6’lı masayı kuran Kılıçdaroğlu, masadakilerin kendi adaylığı üzerinde anlaştığını açıklayacaktı ama olmadı.'' dedi.

 

2023 SEÇİMİNİ KAYBEDECEĞİNİ ANLAYAN AKŞENER'İN ESAS HEDEFİ 2. PARTİ OLMAK

 

Olmayan Başbakanlık makamına talip olan Meral Akşener'in ileriye dönük planlarını deşifre edici değerlendirmelerde bulunan MHP Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya, ''6'lı masada yaşanan olup bitenleri değerlendiren Meral Akşener 'Başbakan olacağım' diyerek kenara çekildi ve belediye başkanlarını dürtmeye başladı. Neden? Çünkü, Millet İttifakı adayının 2023 seçimlerinde Cumhurbaşkanı olamayacağını anladı. Aslında masadakilerin tamamının da farkına vardığı bu gerçekten dolayı Cumhurbaşkanlığından vazgeçip olmayan Başbakanlığa talip oldu. O yüzden aday üzerinde fazla durmuyor. Erdoğan düşmanlığında birleşen muhalif siyasetçilerin tek ortak noktası, Cumhurbaşkanını devirmek. Bunu başaramayacağını anlayan Meral Akşener, 6’lı masaya bir iyilik yaparak masayı dağıtacak. Seçimleri kaybedeceğini anlayan Meral Akşener, tabanından oy çalmak için uğraştığı CHP'nin Belediye Başkanlarından Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu’nu kendi partisine katarak, ikinci parti konumundaki CHP'nin yerine İP'i ikinci parti yapma hedefine odaklandı.'' dedi.

 

Resim

Resim


  

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: MHP Genel Başkan Yardımcısı, Mevlüt Karakaya, muhalefetin, ileriye dönük, planlarını, deşifre edici, açıklamalarda bulundu, ittifak, hedefleri, amacı, MHP
Yorumlar
Haber Yazılımı