Bahçeli: Azerbaycan ile Nahçivan Arasına Yol Açılacak
Haber Detayı
11 Kasım 2020 - Çarşamba 19:00 Bu haber 5834 kez okundu
 
Bahçeli: Azerbaycan ile Nahçivan Arasına Yol Açılacak
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin, Nahçivan'ın Azerbaycan'a katılması önerisinin ilk adımı olan yeni bir ulaşım koridorunun inşa edilmesi gerçekleşiyor.
MHP Haberi
Bahçeli: Azerbaycan ile Nahçivan Arasına Yol Açılacak

Azerbaycan'ın işgal edilen topraklarını geri almasıyla hakkın sahibini bulduğunu ifade eden MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, TBMM Grup Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, yapılan ateşkes anlaşması gereği Dağlık Karabağ ve Laçin koridorunda Türk ve Rus Barış Gücünün konuşlanacağını, yurtlarını terketmek zorunda kalan soydaşların Karabağ'a dönmesi sağlanırken Azerbaycan ve Nahçivan arasında yeni bir ulaşım koridorunun inşa edileceğini söyledi.

 

CAN AZERBAYCAN KAHRAMANLIKLA TOPRAKLARINI ALMIŞ HAK SAHİBİNİ BULMUŞTUR

 

Büyük bir bahtiyarlık ve memnuniyetle ifade ediyorum ki, Karabağ’da 30 yıla yakındır devam edegelen düşman tasallutuna tarihi bir darbe indirilmiş, can Azerbaycan kahramanlıkla topraklarını almıştır. Çok şükür hak sahibini bulmuştur. Çok şükür Türklük büyük bir zafer elde etmiştir. Ermeni çeteleri tutundukları vatan topraklarından sökülüp atılmıştır. Katil Paşinyan acıyla kıvranarak yenilgiyi kabullenmiş, elleri titreye titreye uzlaşılan anlaşma metnine imza atmak zorunda kalmıştır.

 

30 YILLIK ZULÜM DÖNEMİ KAPANMIŞTIR

 

Zafer inancın başarısı, azmin mükafatıdır. İman ediyoruz ki, Allah zalimi imhal eder, ama asla ihmal etmez, etmemiştir, etmeyecektir. Ermenistan döktüğü kanların bedelini ödemiştir. Tarihi rövanş alınmıştır. Şehitlerin, mağdurların, mazlumların, evlerinden barklarından koparılan masum soydaşlarımızın hesabı terörist devlet Ermenistan’dan sorulmuştur. 30 yıllık zulüm dönemi kapanmış, işgal süreci sona ermiştir. Ne mutlu bizlere, ne mutlu Azerbaycan Türklüğüne, ne mutlu büyük Türk milletine.

 

DAĞLIK KARABAĞ VE LAÇİN KORİDORUNDA TÜRK VE RUS BARIŞ GÜCÜ KONUŞLANACAK

 

Azerbaycan, Rusya ve Ermenistan arasında yapılan antlaşmaya göre, 10 Kasım 2020’den geçerli olmak üzere ateşkes tesis edilerek muzaffer Türk askerinin haklı mücadelesi tescillenmiştir. Dokuz maddelik anlaşma metni Azerbaycan’ın zaferine tarafların onayıyla hukuki bir hüviyet kazandırmıştır. Cumhurbaşkanı Sayın Aliyev’in de ifade ettiği gibi, Paşinyan’ın anlaşmaya yanaşması kendi isteğiyle değil, Azerbaycan’ın demir yumruğuyla gerçekleşmiştir. Ermenistan, işgal ettiği Ağdam ve Gazah bölgelerini 20 Kasım 2020 tarihine kadar Azerbaycan’a iade edecektir. Dağlık Karabağ ve Laçin koridorundaki temas hattı boyunca Rus ve Türk barış gücü konuşlanacaktır.

 

YURTLARINI TERKETMEK ZORUNDA KALAN SOYDAŞLARIMIZ DAĞLIK KARABAĞ'A DÖNECEK

 

Haydut devlet Ermenistan, 15 Kasım 2020 tarihine kadar Kelbecer bölgesini, 1 Aralık 2020 tarihine kadar da Laçin bölgesini Azerbaycan’a geri verecektir. Dağlık Karabağ’ın kalbi, kadim Türk şehri Şuşa 8 Kasım 2020 Pazar günü işgalden arındırılmıştır. Şuşa şehrinden 5 km’den fazla yakın olmamak üzere Hankendi ve Ermenistan’ı Laçin koridoru boyunca birbirine bağlayan yeni bir ulaşım yolu inşa edilecektir. Azerbaycan her iki yönde Laçin koridoru ile vatandaşlarının, araçlarının ve yüklerin geçiş güvenliğini sağlayacaktır. Yurtlarını terke zorlanan soydaşlarımız BM Mülteciler Yüksek Komiserliği gözetiminde Dağlık Karabağ’a ve çevre bölgelerine döneceklerdir.

 

AZERBAYCAN VE NAHÇİVAN ARASINDA YENİ BİR ULAŞIM KORİDORU İNŞA EDİLECEK

 

Azerbaycan Cumhuriyeti’nin batı bölgeleri ile Nahçıvan Özerk Cumhuriyeti arasında ulaşım bağlantıları temin edilecek, yeni bir ulaşım koridoru inşa edilecektir. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ı, Azerbaycan Cumhurbaşkanı Sayın İlham Aliyev’i, şanlı Türk askerini, mücadeleye dua ve destek veren her kardeşimi gönülden kutluyor, hayırlı olsun diyorum. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, tedavi gören gazilerimize şifalar diliyorum.

 

ŞİMDİ GERİSİNİ PAŞİNYAN DÜŞÜNSÜN AMA SU UYUSA DA ERMENİSTAN UYUMAYACAK

 

Şimdi gerisini şer güçlerin piyonu Paşinyan ve hunhar şebekesi düşünsün. Artık kendisine sığınacak, kaçacak delik aramaya koyulsun. Fakat su uyusa da Ermenistan uyumayacaktır. Bu itibarla tetikte olmak, rehavete kapılmamak şarttır. Karabağ Türk’tür, Karabağ özgürdür, Karabağ Azerbaycan’dır, Karabağ Türk’ün çelikten bileğidir. İki devlet, tek milletiz, iki ayrı bedende aynı canız. Bir kere yükselen bayrak düşmemiş, düşmeyecektir. 

 

ZAFERİMİZ KUTLU VE DAİM OLSUN. DİRİLİŞ VE YÜKSELİŞİMİZE VESİLE OLSUN

 

13 Şubat 2009’da aramızdan ayrılan merhum şairimiz Bahtiyar Vahapzade’nin dediği gibi: Bir ananın iki oğlu, Bir amacın iki kolu, O da ulu, bu da ulu, Azerbaycan-Türkiye. Dinimiz bir, dilimiz bir, Ayımız bir, ilimiz bir, Aşkımız bir, yolumuz bir, Azerbaycan-Türkiye. Bir milletiz iki devlet, Aynı arzu, aynı niyet, Her ikisi Cumhuriyet, Azerbaycan-Türkiye. Zaferimiz kutlu olsun, daim olsun, nice diriliş ve yükseliş mücadelemize vesile olsun. Bu haftaki konuşmama son verirken hepinizi bir kez daha saygı ve sevgilerimle selamlıyor, başarılarla dolu bir hafta geçirmenizi diliyorum. Sağ olun, var olun, Cenab-ı Allah’a emanet olun.

 

Resim

 

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: MHP Genel Başkanı, Devlet Bahçeli, Azerbaycan ve Nahçivan, arasına ulaşım koridoru, yeni bir ulaşım kapısı, Karabağ zaferi, anlaşma şartları
Yorumlar
Haber Yazılımı