Bağımsız Kalan Mehmet Ali Çelebi Hangi Partiye Geçecek
Haber Detayı
07 Ağustos 2022 - Pazar 12:19 Bu haber 3907 kez okundu
 
Bağımsız Kalan Mehmet Ali Çelebi Hangi Partiye Geçecek
İki sol partiden istifa ederek Bağımsız kalan İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi'nin Ak Parti'ye mi yoksa MHP'ye mi geçeceği merak ediliyor.
SİYASET Haberi
Bağımsız Kalan Mehmet Ali Çelebi Hangi Partiye Geçecek

Milletvekili seçildiği CHP'den ve sonradan katıldığı Memleket Partisi'nden istifa ederek siyasi hayatına Bağımsız olarak devam eden İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi,  Türkiye'nin milli meselelerine ilişkin sorduğu 20 soruya 6'lı muhalif ittifaktaki siyasi partilerin hala cevap veremediğini hatırlatarak, terörle mücadelede daha net bir tutum sergileyen Cumhur İttifakı'nı destekleyeceğini açıkladı. Mehmet Ali Çelebi'nin Ak Parti'ye mi yoksa MHP'ye mi geçeceği merak ediliyor.

 

SEÇİLDİĞİ VE SONRADAN KATILDIĞI İKİ SOL PARTİDEN İSTİFA EDEREK BAĞIMSIZ KALAN MİLLETVEKİLİ

 

Ergenekon operasyonlarında gözaltına alınan ve 6 yıl cezaevinde kalan kamuoyunun Teğmen Çelebi diye tanıdığı Mehmet Ali Çelebi, Milletvekili seçildiği CHP'yi sert bir şekilde eleştirerek istifa ettikten sonra Memleket Partisi'ne geçmiş, Muharrem İnce ile yaşadığı fikir ayrılıklarından sonra Memleket Partisi'nden de istifa ederek bağımsız Milletvekili olarak siyasi hayatına devam ediyordu.

 

ÇELEBİ'NİN 20 SORUSUNA 6'LI MUHALİF İTTİFAK CEVAP VEREMİYOR

 

Türkiye'nin milli meselelerine karşı takındıkları tutum konusunda sert bir şekilde eleştirdiği 6'lı muhalif ittifaktaki siyasi partilere 9 Mart'ta düzenlediği basın toplantısında 20 soru soran Bağımsız İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi, sosyal medyadan defalarca yaptığı açıklamalarda, 6'lı muhalif ittifaktaki siyasi partilerin sorularına cevap veremediğini söyledi.

 

CUMHUR İTTİFAKINI DESTEKLEYECEK OLAN ÇELEBİ AK PARTİ'YE Mİ, YOKSA MHP'YE Mİ GEÇECEK?

 

6+1 muhalif ittifaktakın aylardır sorularına cevap verememesi üzerine, PKK-Öcalan severlerin hoş görüldüğü denklemlerle işinin olmadığını ve terörle mücadele konusunda Cumhur İttifakı'nın daha net bir tutum sergilediğini belirten Bağımsız İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi, sìyaseti bırakacak noktaya dahi gelse, 6+1 muhalif ittifakı desteklemeyeceğini, Cumhur İttifakı'nı destekleyeceğini söyledi. Bu söylemler üzerine, CHP'nin eski Milletvekillerinden bazıları, Mehmet Ali Çelebi'nin Ekim ayında Ak Parti'ye geçeceğini iddia etti. Ancak siyasi kulislerde Mehmet Ali Çelebi'nin savunduğu fikir olarak MHP'ye daha yakın olduğu dillendirilmeye başlandı. Mehmet Ali Çelebi'nin hangi siyasi partiye geçeceği önümüzdeki aylarda belli olacak.

 

MEHMET ALİ ÇELEBİ'DEN 6'LI MUHALİF İTTİFAK'A SALVOLAR

 

Sorduğu sorulara cevap veremeyen 6+1 muhalif ittifaktaktaki siyasi partileri köşeye sıkıştıran Bağımsız İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi, sosyal medyadan yaptığı açıklamalarda, ''Siyaset önceliklere göre yapılır. Benim önceliklerim hiç değişmedi. 9 Mart'ta basın toplantısı yaptım. 6+1’e 20 soru sordum ama gündem olmadı. O günden beri Millet İttifakına soruyorum. 5 aydır hala cevap veremiyorlar. Basın ve taraftarları niye bu soruları 6+1 e yöneltmiyor? Acı gerçekle yüzleşme korkusu mu var! 6’lı masa dağınık söylemleri farkedip söylem birliği için harekete geçecekmiş. Söylem birliğine, aylardır cevap veremedikleri 20 soruya cevap vererek başlasınlar. Görüşlerimi birileri alınacak diye belirlemem. Milli konularda taviz vermedim, vermem. Soranlar olmuş mertçe cevaplayalım: Bu başlıklarda şu an Cumhur ittifakı Millet ittifakından daha net ve daha fazla güven vermektedir. Başınızı kuma gömmeyin, milletimize görüş açıklayın! Kimse kusura bakmasın PKK-ÖCALAN severlerin gireceği denklemde olmam! Herkesin bildiğini yineliyorum bu konularda Cumhur İttifakı daha net, doğru bir tutumdadır.'' dedi.

 

ÇELEBİ: PKK VE ÖCALAN SEVERLER MUHALEFETİN ADAYINI BELİRLEMEYE ÇALIŞIYOR

 

Terör örgütü PKK ve Öcalan severlerin muhalefetin Cumhurbaşkanı adayını belirlemeye çalıştığını belirten Bağımsız İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi, ''PKK-Öcalan severlerin Cumhurbaşkanı adayı dizaynı devam ediyor. Bugün Cumhurbaşkanı adayı dizaynı yapanlar yarın; Anayasa dizaynı, Bakanlık dizaynı, Terörle mücadele dizaynı, Savunma bütçesi dizaynı yapma cüretini kendinde bulacaktır. Türkiye PKK-Öcalan severlerin şantajlarına boyun eğecek bir ülke değildir, olmayacaktır. 6 lı masanın aylardır cevaplayamadığı 20 soru! Takım tutma değil ilke tutma zamanıdır. Aslolan devlettir, millettir! Tekrar ifade ediyorum 6+1 ortak Cumhurbaşkanı adayı denklemi Türkiye’nin hayrına değildir. Desteğim söz konusu olamaz.'' dedi.

 

TERCİHİM, TERÖR ÖRGÜTLERİ İLE MÜCADELE EDEN CUMHUR İTTİFAKI'NDAN YANADIR

 

PKK ve FETÖ gibi terör örgütlerine karşı verilen mücadelenin devam etmesi gerektiğini belirterek, seçimlerde Cumhur İttifakı'ndan yana tavır alacağını açıklayan Bağımsız İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi, ''Asker kökenli bir vekilim. Silahlı Kuvvetlerimizin namuslu ellerinde yetiştim. Birçok devre arkadaşım şehit oldu. 40 bin vatan evladımız boşuna toprağa düşmedi. Çabuk unutanlara önemli bir hatırlatma: Sayın Cumhurbaşkanımız Erdoğan 15 Temmuz’da direnmese ben dahil kumpaslarda yargılanan istisnasız herkes, ölüm listelerindeki Türkiye’nin binlerce önemli ismi bugün hayatta olmayacaktı. Hepimiz katledilmiştik. Türkiye Cumhuriyeti Devleti Kurtuluş Savaşından sonraki en ciddi ve çok cepheli EGEMENLİK Mücadelesini vermektedir. PKK-FETÖ ile kararlı mücadele şarttır. Terör devletine müsaade edilemez, Mavivatanda oldubitti yapılamaz. MİLLİ BİRLİK şarttır. Buna her türlü katkıyı sunarım. PKK-Öcalan severlerin hoş görüldüğü denklemlerle işim olmaz net! Sìyaseti bıraksam da 6+1 değil Cumhur ittifakı derim!'' dedi.

 

MEHMET ALİ ÇELEBİ'NİN 6+1 MUHALİF İTTİFAKA SORDUĞU SORULAR

Resim

Resim

 

 

 

 

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: Bağımsız, İzmir Milletvekili, Mehmet Ali Çelebi, 20 sorusu, muhalif ittifak, cevap veremedi, Cumhur İttifakı, destekleyecek, Ak Parti, MHP, Milliyetçilik
Yorumlar
Haber Yazılımı