MHP'li Hüseyin Sözlü: İzlenen Rotada Sürpriz Yapabiliriz
Haber Detayı
06 Ağustos 2022 - Cumartesi 11:13 Bu haber 3274 kez okundu
 
MHP'li Hüseyin Sözlü: İzlenen Rotada Sürpriz Yapabiliriz
MHP Genel Başkan Başdanışmanı Hüseyin Sözlü, izlenecek rotadan tedirgin olanlara sürpriz yapılabileceğini söyledi.
ADANA HABERLERİ Haberi
MHP'li Hüseyin Sözlü: İzlenen Rotada Sürpriz Yapabiliriz

ABD ve AB ülkeleri, maşa olarak kullandıkları Yunanistan'ı tedirgin eden Abdülhamid Han sondaj gemisinin rotası hakkında değerlendirmelerde bulunan MHP Genel Başkan Başdanışmanı Hüseyin Sözlü, baskılara boyun eğmeden bağımsız politikalar üreten Türkiye'nin Abdülhamid Han sondaj gemisini sürpriz bir rotaya yönlendirebileceğinden bahsetti.

 

ABDÜLHAMİD HAN SONDAJ GEMİSİNİN ROTASI ALAYINI TEDİRGİN ETTİ

 

Enerji Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, Fatih, Kanuni ve Yavuz'dan sonra Türkiye'nin dördüncü sondaj gemisi Abdülhamid Han, son hazırlıkların tamamlanmasından sonra 9 Ağustos'ta yapılacak törenle Mersin Taşucu Limanı'ndan ilk görev yerine uğurlanacak. Yedinci nesil teknolojiye sahip olan Abdülhamid Han sondaj gemisinin Akdeniz'in neresinde çalışma yapacağı açıklanmadı.

 

Türkiye'nin son yıllarda yaptığı enerji hamlelerinden rahatsız olan ABD ve AB ülkeleri, maşa olarak kullandıkları Yunanistan aracılığıyla Abdülhamid Han sondaj gemisinin araştırma yapacak olmasından duydukları tedirginliği dile getiriyor. Abdülhamid Han sondaj gemisinin Akdeniz'in neresinde çalışma yapacağı konusunda değerlendirmelerde bulunan MHP Genel Başkan Başdanışmanı Hüseyin Sözlü, Yunanistan'ın Türk Milletinden daha fazla merak ettiği Abdülhamid Han'ın rotası hakkında açıklama yaptı.

 

MHP'Lİ HÜSEYİN SÖZLÜ'DEN ABDÜLHAMİD HAN'IN ROTASI HAKKINDA DEĞERLENDİRME

 

Merak edilen Abdülhamid Han sondaj gemisinin rotası hakkında değerlendirmelerde bulunan MHP Genel Başkan Başdanışmanı Hüseyin Sözlü, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, ''Hazırlıklarını tamamlayan Abdulhamid Han sondaj gemimiz, 9 Ağustos'ta rotasına törenle uğurlanacak. Bizden daha heyecanlı olanlar ise Yunanistan, G.Kıbrıs, AB ve ABD. Ulaşacağı noktayı bizde merak ediyoruz; Yunan ile birlikte AB ve ABD'nin patırdayacagı bir nokta mı olacak yoksa daha önceki sismik araştırma sonuçlarına güvendiğimiz kendi karasularımızda tartışmasız bir alanda mı sondaja başlayacak? 2. şık ihtimal dışı değil. Türkiye üzüm yemek derdinde, Yunanistan'ın tartışmaya açtığı alanlar da Mavi Vatan'da Türkiye Libya MEB'inde bulunan yerler.'' dedi.

 

ABDÜLHAMİD HAN O ROTAYA YÖNELİRSE SÜRPRİZ OLMASIN

 

Baskılara boyun eğmeden bağımsız politikalar üreten Türkiye'nin Abdülhamid Han sondaj gemisini süpriz bir rotaya yönlendirebileceğinden bahseden MHP Genel Başkan Başdanışmanı Hüseyin Sözlü, ''Elbette Türkiye Uluslararası hukuktan doğan hakları, BM tarafından onaylı yine Uluslararası Deniz Hukukuna uygun Türkiye Libya MEB'den kaynaklanan haklarını baskılara boyun eğerek vazgeçecek bir dış politika zaten izlemiyor. Haklarını cesaretle kulanacagından kimsenin şüphesi yok. Ama daha kolay, ana karamıza daha yakın, sismik arama sonuçlarından çok ümitli olduğu bir noktada gaz sondajı yapılması kimseyi şaşırtmasın. Zira böyle bir noktanın yada noktaların var olduğu Cumhurbaşkanı'mızın bilgisinde. Abdülhamid Han böyle bir rotaya yönelirse sürpriz olmasın.'' dedi.

 

Açıklama yok.

Resim

Resim

Resim

 

 

 

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: MHP Genel Başkan Başdanışmanı, Hüseyin Sözlü, izlenecek rota, tedirgin olanlar, sürpriz yapılabilir, Abdülhamid Han, sondaj gemisi, Türkiye, MHP, Yunanistan
Yorumlar
Haber Yazılımı