Ali Babacan'a Tepki Gösteren İlçe Başkanı İstifa Etti
Haber Detayı
19 Ocak 2022 - Çarşamba 14:51 Bu haber 3409 kez okundu
 
Ali Babacan'a Tepki Gösteren İlçe Başkanı İstifa Etti
İslam'a saldırıp hakaret edenleri destekleyen Ali Babacan'a tepki gösteren İlçe Başkanı Deva Partisi'nden istifa etti.
SİYASET Haberi
Ali Babacan'a Tepki Gösteren İlçe Başkanı İstifa Etti

Hz. Adem ve Hz. Havva'ya hakaret eden şarkıcı Sezen Aksu'ya destek veren Ali Babacan'a tepki gösteren Deva Partisi Kovancılar İlçe Başkanı Adem Sağır, İslam'a saldırıp hakaret edenlere ve onları destekleyenlere karşı sessiz kalamayacaklarını belirterek, Allah ve Resulü'nün davasını yeryüzüne hakim kılmak için mücadele eden bir nefer ve Devletin bekasını her şeyden üstün gören bir ilçe başkanı olarak partisinden istifa ettiğini açıkladı.

 

SEZEN AKSU'NUN İSLAMİ DEĞERLERE SAVAŞ AÇAN ŞARKI SÖZLERİ

 

Ocak ayında çekimlerini tamamladığı "Şahane Bir Şey Yaşamak" isimli şarkısında, ilk Peygamberimiz Hz. Adem ve Hz. Havva'ya yönelik, ''Binmişiz bir alamete, gidiyoruz kıyamete. Selam söyleyin o cahil Havva ile Adem’e'' sözlerini kullanan ünlü şarkıcı Sezen Aksu, İslam'a ve Müslüman Türk milletinin manevi değerlerine savaş açtığı gerekçesiyle her kesimden tepki aldı.

 

MHP LİDERİ BAHÇELİ'NİN TEPKİ GÖSTERDİĞİ SEZEN AKSU'YA ALİ BABACAN SAHİP ÇIKTI

 

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin ''Bildiğiniz üzere temiz bir imanın, parlak bir düşüncenin önündeki en büyük engel cehaletin güçlü ve aktif olmasıdır. Mesela yazdığı ucube bir şarkının sözleri arasında, Hz. Adem ile Hz.Havva’ya cahil diyen sorumsuz ve şuursuz bir sanatçının alamet olarak bindiği sefalet ve rezalet hali dünyevi kıyameti olan cehalet çukurunun açık seçik bir numunesidir. Bu sanatçıya diyorum ki, serçeysen serçeliğini bil, sakın kuzgunluğa heves etme. Bu tiplerin kafaları arızalı, kalpleri taşlı ve dikenlidir.'' sözleriyle çok sert tepki gösterdiği ünlü şarkıcı Sezen Aksu'ya destek veren Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, ''Türkiye ancak fikir ve ifade özgürlüğü zemininde yükselebilir. Sanatçılarımız da sanatlarını icra ederken özgür olmalıdır. Şarkı sözlerini çarpıtan zihniyet bu ülkeye sadece kötülük yapmaktadır. Sezen Aksu’nun hedef alınması kabul edilemez.'' dedi.

 

Hz. Adem ve Hz. Havva'ya hakaret eden şarkıcı Sezen Aksu'ya destek veren Ali Babacan'a tepki gösteren Deva Partisi Kovancılar İlçe Başkanı Adem Sağır, partisinden istifa etti.

 

DEVA PARTİSİ KOVANCILAR İLÇE BAŞKANI ADEM SAĞIR, İSTİFA GEREKÇESİNİ AÇIKLADI

 

Hz. Adem ve Hz. Havva'ya hakaret eden şarkıcı Sezen Aksu'ya destek veren Ali Babacan'a tepki gösteren Deva Partisi Kovancılar İlçe Başkanı Adem Sağır, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, "Deva Partisi İlçe Başkanı olarak son konuşmamı yapıyorum. Dün akşam Genel Başkanımızın atmış olduğu bir twit var. Bizler bu twite duyarsız kalmak istemedik. Çünkü Allah Resulü'nün (sav) davasını, hak dava bilip yeryüzüne hakim kılınması için mücadele eden birer neferler olarak, İslamiyet’e ve ilk insan Hz. Adem ve Hz. Havva annemize yapılan hakarete duyarsız kalamayız, kalmayacağız da. Her gün birer saldırı İslamiyet’e oluyor, hakaret oluyor. Biz de insanoğlu olarak Allah-u Teala’ya vereceğimiz hesaplar vardır. Biz, bu hesabı verirken vicdanlı bir şekilde, onurlu bir şekilde durmamız lazımdır. Siyaset için kişiliğimizi ve şahsiyetimizi kaybedip onursuz yaşayacağımıza Allah bize 3 dakika yaşamayı nasip etmesin. Şerefli ve onurlu duruş her zaman bizler için çok önemlidir. Sırf bir yerlere geleceğiz rant elde edeceğiz diye dini bu işlere alet edemeyiz. Biz bir kez daha buradan söylüyoruz, Hz. Adem benim atamdır Hz. Muhammed (sav) benim son peygamberimdir. İmanın şartlarından biri olan peygamberlere iman bugün benim imanımdır. İmanımı bir şekilde daha onaylıyorum.'' dedi. 

 

ADEM SAĞIR: DEVLETİMİZİN BEKASI HER ŞEYDEN ÜSTÜNDÜR

 

Devletin bekasının her şeyden üstün olduğunu belirterek, Genel Başkanı Ali Babacan'a tepkisini partiden istifa ederek gösteren Deva Partisi Kovancılar İlçe Başkanı Adem Sağır, ''Sizlerden ricam bizlere hakkınızı helal etmenizdir. Elimizden gelen en iyi şeyi yapmaya çalıştık, partimizi en iyi şekilde temsil etmeye çalıştık. Mücadelemiz, ilçemize bir şeyler katmaktı, mücadelemiz gerçekten ilçemiz içindi, ülkemiz içindi. Devletin bekası bizim için her şeyden üstündür. Devletin bekasını esas bilip, ölene kadar devletimiz için mücadele etmeye edeceğiz. sizlerden helallik istiyorum, hakkınızı helal edin. Bulunduğum Deva Partisi'nden istifa ediyorum. Hepinize saygılar sunuyorum. Allah'a emanet olun." dedi.

 

Fotoğraf açıklaması yok.

 

Fotoğraf açıklaması yok.

 

Fotoğraf açıklaması yok.

 

 

 

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: İslam, saldırıp, hakaret edenleri, destekleyen siyasetçi, İlçe Başkanı, tepki gösterdi, istifa etti, Adem ile Havva, İlk Peygamber, inançlar, Devletin bekası
Yorumlar
Haber Yazılımı